NRK Meny
Normal

T-bane-kaos stjal gullfesten fra folk

Det ble gull til Marit Bjørgen og Norge. Men det ble stryk for kollektivselskapet Ruter og Oslo T-banedrift. Kaos på T-banen førte til at svært mange tilskuere ble snytt for gullfesten.

Video 3fd3dced-bf3c-408b-a98c-76a369fee05f.jpg

Følg ski-VM helt uten køproblemer her

På perrongene sto folk stuet sammen. Mange skal ha ventet i langt over to timer. Svært mange måtte vente til lenge etter at Marit Bjørgen hadde gått i mål før de kom seg opp på arenaen.

I en periode ble det satt opp busser som fraktet passasjerer til Midtstuen og Holmenkollen.

Passasjer Majorstuen

Jeg har ventet her i over to timer, kunne denne passasjeren fortelle.

Foto: NRK

– Jeg har stått her på Majorstua i to timer og ventet på tog. ifølge nettsidene skulle det gå tomme tog herfra som skulle gå direkte til Holmenkollen. Men alle togene som kommer hit er fulle. Da kan vi jo ikke gjøre annet enn å vente, sier en av passasjerene på Majorstua stasjon til NRK.

– Så løpet i Spikersuppa

Mange som hadde tenkt seg til Holmenkollen skjønte fort at de måtte ty til andre løsninger dersom de i det hele tatt skulle få med seg noe av rennet. Løsningen for mange ble å følge rennene i Holmenkollen fra Oslo sentrum.

De så gullet i sentrum

De hadde tenkt seg til Holmenkollen. Dit kom de seg ikke i dag. De så Marit Bjørgen ta gull, men de så det fra sin plass i Spikersuppa.

Foto: Privat

Ble tatt på senga

Oslo T-banedrift ble rett og slett tatt på senga lørdag. De var ikke forberedt på at såpass mange kom til å stå opp såpass tidlig.

– Det var faktisk en overraskelse for oss dette. Vi trodde fram til nå at det skulle holde med kjøring med ekspresstog to og en halv time før hvert arrangement. Men det som viste seg i morgentimene i dag, er at kundene kan finne på å dukke opp lenge før det, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark.

Hva ble resultatet?

– Det har vært stappfullt både på Helsfyr, Nationaltheatret og særlig på Majorstuen. Det var rimelig trangt og faktisk ganske utrivelige tilstander en stund. Men fra klokken 09.00 er ekspresstogene i gang. I tillegg har vi satt inn ekstra leddbusser fra Slemdalveien, så nå løser dette seg opp.

Nå åpner informasjonssjefen for å utvide dette fra i morgen.

Tusenvis mistet gullfesten

Ifølge VG var det tusenvis av mennesker som gikk glipp av hele 15-kilometeren. Og mange ble svært sinte, fordi de har jo betalt mye for billettene i Holmenkollen.

- Vi er seks stykker som har betalt til sammen mer enn 3.000 kroner, og så kommer vi til dette, sier Gunnar Seltveit til VG.

Han ventet 2,5 timer på t-banen i sentrum. Deretter stod han 1,5 time i kø for å komme inn på anlegget. Da han først kom inn, måtte han krysse en bro til sin tribune. Der var det bom stopp, forteller han.


Siste nytt

 • Glimt henter spiller fra Spania

  Bodø/Glimt har signert forsvarsspilleren José Isidoro Gómez Torres (31). Han har signert en ettårskontrakt, og var sist innom spanske Almería.

  Det siste halvåret har han vært klubbløs.

  aasmund bjørkan glimt seier
  Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK
 • Tre av tre mulige for Frankrike

  Frankrike hadde full kontroll mot Hviterussland og vant til slutt 32–25 i sin siste gruppespillkamp i håndball-EM. Etter seieren i kveld tar de fire poeng med seg inn i hovedrunden.

  Nikola Karabatic jubler etter scoring mot Hviterussland i håndball-EM
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Godset låner ut nysignering

  Marcus Pedersens lillebror, Sebastian, går fra Stabæk til Strømsgodset. Angrepsspilleren ble umiddelbart lånt ut til Strømmen, der han skal tilbringe vårsesongen på lån.

  Sebastian Pedersen fikk kun åtte a-kamper for Stabæk.

  Jostein Flo og Sebastian Pedersen
  Foto: Godset Media

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike