NRK Meny
Normal

T-bane-kaos stjal gullfesten fra folk

Det ble gull til Marit Bjørgen og Norge. Men det ble stryk for kollektivselskapet Ruter og Oslo T-banedrift. Kaos på T-banen førte til at svært mange tilskuere ble snytt for gullfesten.

Video 3fd3dced-bf3c-408b-a98c-76a369fee05f.jpg

Følg ski-VM helt uten køproblemer her

På perrongene sto folk stuet sammen. Mange skal ha ventet i langt over to timer. Svært mange måtte vente til lenge etter at Marit Bjørgen hadde gått i mål før de kom seg opp på arenaen.

I en periode ble det satt opp busser som fraktet passasjerer til Midtstuen og Holmenkollen.

Passasjer Majorstuen

Jeg har ventet her i over to timer, kunne denne passasjeren fortelle.

Foto: NRK

– Jeg har stått her på Majorstua i to timer og ventet på tog. ifølge nettsidene skulle det gå tomme tog herfra som skulle gå direkte til Holmenkollen. Men alle togene som kommer hit er fulle. Da kan vi jo ikke gjøre annet enn å vente, sier en av passasjerene på Majorstua stasjon til NRK.

– Så løpet i Spikersuppa

Mange som hadde tenkt seg til Holmenkollen skjønte fort at de måtte ty til andre løsninger dersom de i det hele tatt skulle få med seg noe av rennet. Løsningen for mange ble å følge rennene i Holmenkollen fra Oslo sentrum.

De så gullet i sentrum

De hadde tenkt seg til Holmenkollen. Dit kom de seg ikke i dag. De så Marit Bjørgen ta gull, men de så det fra sin plass i Spikersuppa.

Foto: Privat

Ble tatt på senga

Oslo T-banedrift ble rett og slett tatt på senga lørdag. De var ikke forberedt på at såpass mange kom til å stå opp såpass tidlig.

– Det var faktisk en overraskelse for oss dette. Vi trodde fram til nå at det skulle holde med kjøring med ekspresstog to og en halv time før hvert arrangement. Men det som viste seg i morgentimene i dag, er at kundene kan finne på å dukke opp lenge før det, sier informasjonssjef Bjørn Rydmark.

Hva ble resultatet?

– Det har vært stappfullt både på Helsfyr, Nationaltheatret og særlig på Majorstuen. Det var rimelig trangt og faktisk ganske utrivelige tilstander en stund. Men fra klokken 09.00 er ekspresstogene i gang. I tillegg har vi satt inn ekstra leddbusser fra Slemdalveien, så nå løser dette seg opp.

Nå åpner informasjonssjefen for å utvide dette fra i morgen.

Tusenvis mistet gullfesten

Ifølge VG var det tusenvis av mennesker som gikk glipp av hele 15-kilometeren. Og mange ble svært sinte, fordi de har jo betalt mye for billettene i Holmenkollen.

- Vi er seks stykker som har betalt til sammen mer enn 3.000 kroner, og så kommer vi til dette, sier Gunnar Seltveit til VG.

Han ventet 2,5 timer på t-banen i sentrum. Deretter stod han 1,5 time i kø for å komme inn på anlegget. Da han først kom inn, måtte han krysse en bro til sin tribune. Der var det bom stopp, forteller han.


Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica