Proffsyklist omkom etter ulykke - sykkelverden i sorg

Den belgiske syklisten Antoine Demoitie omkom etter å ha blitt påkjørt av en motorsykkel under søndagens utgave av Gent-Wevelgem.

Demoité

DØD: Dette bilde la Team Wanty Gobert ut for å hylle avdøde Antoine Demoité som gikk bort etter ulykken søndag.

25-åringen ble sendt til sykehus med alvorlige skader, og det var tidlig klart at rytterens tilstand var svært kritisk.

Demoitie omkom ifølge politiet senere på kvelden.

– Rytteren er død. En gransking av omstendighetene er satt i gang, sier talsmann Frederic Evrard i det regionale politiet Nord-Pas-de-Calais i Frankrike.

Sykkelrittet Gent-Wevelgem går i Vest-Flandern i Belgia og nord-Frankrike.

25-åringen Demoitie syklet for Team Wanty Gobert som foreløpig skriver på Twitter at deres hjemmeside er nede, og at laget vil komme med en offentlig uttalelse senere i mandag.

Sykkelverden i sorg

Dødsfallet til den unge syklisten har skapt sjokkreaksjoner i sykkelmiljøet som flere ganger tidligere har vært utsatt for tragiske ulykker.

– Det er ingen ord for denne tragedien. Hvil i fred Antoine Demoitié, skriver Tinkoff-rytter Adam Blythe på Twitter.

Og han er ikke alene.

– Kondolanser til familie og venner. Hvil i fred Antoine Demoitié. Det finnes ikke ord. En veldig trist dag for sykling, skriver Fränk Schleck.

Også Alexander Kristoffs lag Katjusja har også lagt ut en melding.

– Tanker og store klemmer til Team Wanty Gobert, familien og venner av Antoine Demoitié. Feltet er en famile. Det gjør så vondt, skriver de.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tidligere UEFA-president Michel Platini er løslatt etter avhør i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Ifølge den franske avisen Le Monde skal Platini tirsdag ha møtt til vitneavhør i den aktuelle saken hos den franske politienheten for korrupsjonskriminalitet. Dette avhøret skal ha resultert i pågripelsen.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal