Hopp til innhold

Sykkelproff drepte ministerens katt – raser mot mild straff

Proffsyklisten Antonio Tiberi (21), som ble juniorverdensmester i 2019, er dømt til å betale en bot på 4000 euro.

Årsaken: Han skjøt og drepte katten til San Marinos turistminister med en luftrifle.

– Jeg hadde ingen intensjon om å drepe dyret, jeg trodde ikke det var dødelig, forklarer Tiberi, ifølge Corriere.

Syklisten hadde kjøpt våpenet en uke i forveien og sier at han ville teste skytekapasiteten. Først siktet han på et veiskilt, deretter dukket katten opp.

– Jeg innrømmer at jeg siktet på den, og til min overraskelse traff jeg faktisk, sier Tiberi.

Noen timer etter at saken ble kjent kom laget hans, Trek-Segafredo med en uttalelse. Der tar de sterk avstand fra handlingene og skriver at Tiberi nå er suspendert i minimum 20 dager uten lønn. De skriver videre at de vil donere Tiberis lønn til en organisasjon som jobber med dyrevelferd og at de ikke kjente til saken før den ble kjent tirsdag morgen.

Tiberi selv skriver i en uttalelse tirsdag kveld at han «gjorde noe enormt dumt og uansvarlig». Han skriver videre at han vil gi alle premiepengene han kjører inn i år til dyrevelferdsorganisasjoner i San Marino, i tillegg til å jobbe frivillig for de samme organisasjonene.

I San Marino er straffen for dyredrap 4000 euro, mens i nabolandet Italia, hvor Tiberi kommer fra, kan lignende lovbrudd straffes med to til fire år i fengsel.

– Katten plaget ingen. Den hadde bodd hos oss lenge, og datteren min Lucia elsket den. Du kan ikke drepe et kjæledyr og slippe unna med en bot, raser turistminister Federico Pedini Amati.

Antonio Tiberi
Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Siste nytt

 • Friidrettsforbundet støtter Kjøll

  Styret i Norges Friidrettsforbund besluttet på onsdagens styremøte å gi sin støtte til Berit Kjøll i valget av president i Norges Idrettsforbund, skriver NTB. Kjøll er sittende president, men valgkomiteen har gått inn for Zaineb Al-Samarai som ny president. Al-Samarai har fått støtte fra en rekke idrettskretser og særforbund. Kjøll har tidligere fått støtte fra håndballforbundet og rytterforbundet.

  Berit Kjøll
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Leicester-stjerne bekrefter: Forlater klubben

  Youri Tielemans bekrefter at han forlater Leicester City når kontrakten hans går ut i slutten av juni.

  Belgieren bekrefter det selv på Instagram.

  26-åringen har spilt for Leicester siden 2019 og scoret seiersmålet da Leicester City slo Chelsea 1-0 i FA-cupfinalen i 2021.

  Men nå, etter nedrykket fra Premier League, er belgieren ferdig.

  Han har den siste tiden blitt koblet til flere klubber, deriblant Manchester United.

  Yuri Tielemans, Leicester
  Foto: Jon Super / AP
 • Håndball: Kolstad med matchball i sluttspillet

  Elverum bød Kolstad på knallhard kamp og ledet store deler av kampen, men Simen Lyse avgjorde for trønderlaget fire sekunder før slutt.

  Med 30-29-seier i tredje sluttspillfinale leder Kolstad 2-1 i best av fem kamper og har to sjanser til å sikre klubbens første tittel og bryte Elverums rekke på ni strake.

  Lyse tok ansvar da tiden var i ferd med å løpe ut og sendte et kanonskudd fra distanse i krysset bak Emil Imsgård. Det var hans sjette mål i kampen.

  EHF European League: Kolstad - Drammen HK (28-26)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste