NRK Meny
Normal

Sykkelpresidenten: – Jeg ble sjokkert og irritert

Harald Tiedemann Hansen mener Vegard Robinson Bugge setter sykkelsporten i dårlig lys. Syklisten testet positivt for doping etter angivelig å ha brukt astmamedisin han kunne fått tillatelse til å bruke.

Harald Tiedemann Hansen

- Det er klønete av ham, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

bugge

Vegard Robinson Bugge har testet positivt for stoffet terbutalin.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg fikk meldingen om dette i går. Jeg ble sjokkert og irritert. Dette burde vært en helt vanlig rutinesak for Vegard. Han burde gått til legen sin og fått godkjennelse for denne medisinen, sier den norske sykkelpresidenten Thiedemann Hansen.

Den 25 år gamle Bugge har testet positivt for stoffet terbutalin. Prøven ble tatt under Tour des Fjords i Norge i slutten av mai, skriver procycling.no.

– Klønete

Stoffet skal han angivelig ha fått i seg gjennom astmamedisinen Bricanil, en medisin han tidligere har hatt sertifikat for å bruke - men det var i 2009.

Han har siden 2009 brukt en astmamedisin man ikke trenger spesiell godkjennelse for å bruke. Bugge har dokumentasjon på at han har astma.

– Dette er klønete gjort av ham. Han setter sykkelsporten i et dårlig lys gjennom dette og det kan være med på å gi oss dårlig omdømme. Han setter dessuten sin egen karriere på spill. Det er ikke bra, sier sykkelpresidenten.

Bugge har frist på to uker for å forklare seg overfor det internasjonale sykkelforbundet.

Han ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Jeg vil komme med en kommentar om dette senere, skriver Bugge i en sms til NRK.

– Må ha bedre styring enn dette

Sykkelpresidenten vil ha full gjennomgang av hvordan dette kunne skje.

– Vi må se på hvilke rutiner lagene har for å følge opp preparatene syklistene bruker. Vi må sørge for at dette aldri skjer igjen. Mange får seg nok en tankevekker nå, og det er forsåvidt bra. Men vi må ha bedre styring enn dette, fastslår Thiedemann Hansen.

Bugge sykler for det norske kontinentallaget Team Sparebanken Sør, et av de mest profilerte lagene i norsk sykkelsport.

Siste nytt

 • Carlsen tok teten etter seier

  Magnus Carlsen slo Radoslaw Wojtaszek med hvite brikker i den femte runden av Shamkir Chess, og sikret med det sin første seier i turneringen.

  Carlsen står med tre poeng på fem runder, og leder turneringen etter fem av ni partier.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud-seier i Italia

  Casper Ruud vant 2-1 (7-5, 2-6, 6-1) over belgiske Arthur De Greef, og er klar for andre runde i ATP-turneringen i Francavilla, Italia.

  I neste runde venter Felix Auger Aliassime.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08