Sykkelpresidenten slutter: – Tiden er inne for å slippe til nye krefter

Harald Tiedemann Hansen stiller på valg under det ekstraordinære forbundstinget i senere i måneden, men fortsetter ikke som sykkelpresident etter tinget i mars.

Sykkelforbundet holder ordinært styremøte

TAR IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen har orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det opplyser Norges Cykleforbund i en pressemelding fredag kveld. Hardt pressede Tiedemann Hansen forteller at dette er noe han har tenkt på det siste året.

– Ti år som president er lang tid, og jeg føler tiden er inne for å slippe til nye krefter. Den senere tids diskusjoner har skapt støy rundt sykkelsporten, og sykkelsporten er viktigere enn meg som person. Dette har naturligvis også vært med på å påvirke min beslutning, sier Tiedemann Hansen.

Avgjørelsen kommer i etterkant av det 55 millioner kroner store underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i fjor høst.

Gir seg i mars

61 år gamle Hansen har nå orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg på det ordinære forbundstinget på Gardermoen 10. og 11. mars.

Han stiller likevel på valg under det ekstraordinære forbundstinget om 15 dager.

– Jeg mener det er best for norsk sykkelsport at sittende forbundsstyret får jobbe ut hele perioden, og at vi får levert nødvendige beretninger og regnskap for den tiden vi har hatt ansvaret. Dette vil gi det nye styret et solid grunnlag for den oppgaven og de utfordringer de skal løse i kommende periode, uttaler Hansen.

Harald Tiedemann Hansen tror Bergen har den beste søkanden til sykkel-VM 2017.

I pressemeldingen heter det at forbundet i Hansens periode har økt omsetningen fra rundt 6 til 50 millioner i året.

– I denne perioden har vi arrangert to verdensmesterskap som begge ble en sportslig suksess. Mange mener fjorårets VM i Bergen er tidenes beste, selv om de økonomiske resultatene dessverre ikke har blitt som vi håpet.

Ville kaste presidenten

Tidligere i høst tok SK Rye til orde for å kaste Hansen som sykkelpresident og hele det sittende styret. Senere fikk de gjennomslag for et ekstraordinært sykkelting.

Økonomien i arrangørselskapet Bergen 2017, der Hansen var daglig leder, ble debattert under det ordinære styremøtet i starten av desember. NCF-styret var bekymret, men ga Tiedemann Hansen full tillit etter styremøtet i desember.

– Som dere har skrevet i dag, så har vært en form for heksejakt eller kampanje. Jeg tror jeg ikke bare rammer sykkelsporten, men hele idretten. Jeg tror ikke de ser helt det bildet. Det har vært mer personorientert enn saksorientert, sier Hansen til TV 2.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Hansen fredag kveld.

Siste nytt

 • Én nordmann i semifinale

  Norge har én utøver i aksjon i finalesekvensen i kortbane-VM i svømming fredag.

  Niksa Stojkovski svømmer semifinale på 50 meter butterfly. Han satte norsk rekord med 23.02 natt til fredag.

  Semifinalen svømmes 12.33, norsk tid.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Ny norsk rekord

  Niksa Stojkovski har sett ny norsk rekord på 50 meter butterfly og samtidig kvalifisert seg til semifinalen. Dette skjedde under svømme-VM på kortbane i Kina natt til fredag. Den nye norske rekorden er på tida 23.02. Finalen skal svømmast fredag.

  EM svømming
  Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix
 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
VM svømming kortbane
V-cup alpint: Super-G menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
Vinterstudio
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
V-cup skiskyting: Sprint menn
NRK Sport Live: V-cup alpint og V-cup skiskyting
VM-minner
VM-minner