NRK Meny
Normal

Sykkelpresidenten slutter: – Tiden er inne for å slippe til nye krefter

Harald Tiedemann Hansen stiller på valg under det ekstraordinære forbundstinget i senere i måneden, men fortsetter ikke som sykkelpresident etter tinget i mars.

Sykkelforbundet holder ordinært styremøte

TAR IKKE GJENVALG: Harald Tiedemann Hansen har orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det opplyser Norges Cykleforbund i en pressemelding fredag kveld. Hardt pressede Tiedemann Hansen forteller at dette er noe han har tenkt på det siste året.

– Ti år som president er lang tid, og jeg føler tiden er inne for å slippe til nye krefter. Den senere tids diskusjoner har skapt støy rundt sykkelsporten, og sykkelsporten er viktigere enn meg som person. Dette har naturligvis også vært med på å påvirke min beslutning, sier Tiedemann Hansen.

Avgjørelsen kommer i etterkant av det 55 millioner kroner store underskuddet etter sykkel-VM i Bergen i fjor høst.

Gir seg i mars

61 år gamle Hansen har nå orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg på det ordinære forbundstinget på Gardermoen 10. og 11. mars.

Han stiller likevel på valg under det ekstraordinære forbundstinget om 15 dager.

– Jeg mener det er best for norsk sykkelsport at sittende forbundsstyret får jobbe ut hele perioden, og at vi får levert nødvendige beretninger og regnskap for den tiden vi har hatt ansvaret. Dette vil gi det nye styret et solid grunnlag for den oppgaven og de utfordringer de skal løse i kommende periode, uttaler Hansen.

Harald Tiedemann Hansen tror Bergen har den beste søkanden til sykkel-VM 2017.

I pressemeldingen heter det at forbundet i Hansens periode har økt omsetningen fra rundt 6 til 50 millioner i året.

– I denne perioden har vi arrangert to verdensmesterskap som begge ble en sportslig suksess. Mange mener fjorårets VM i Bergen er tidenes beste, selv om de økonomiske resultatene dessverre ikke har blitt som vi håpet.

Ville kaste presidenten

Tidligere i høst tok SK Rye til orde for å kaste Hansen som sykkelpresident og hele det sittende styret. Senere fikk de gjennomslag for et ekstraordinært sykkelting.

Økonomien i arrangørselskapet Bergen 2017, der Hansen var daglig leder, ble debattert under det ordinære styremøtet i starten av desember. NCF-styret var bekymret, men ga Tiedemann Hansen full tillit etter styremøtet i desember.

– Som dere har skrevet i dag, så har vært en form for heksejakt eller kampanje. Jeg tror jeg ikke bare rammer sykkelsporten, men hele idretten. Jeg tror ikke de ser helt det bildet. Det har vært mer personorientert enn saksorientert, sier Hansen til TV 2.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Hansen fredag kveld.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag