Politiet ankom hotellet klokken 5.30 torsdag morgen, skriver laget selv på sine nettsider.
Torsdagens ransakelse kom etter at flere av lagets ryttere og ansatte fikk hjemmene sine ransaket mandag. Ransakelsene skjer etter forespørsel fra fransk politi.
– Politiet ransaket lagets kjøretøy og rommene til rytterne og de ansatte. Laget samarbeider fullt og helt etter politibetjentenes ønsker, og ransakingene var gjennomført innen to timer. Ingen gjenstander ble tatt med av politiet.
Laget skriver at de nå vil fokusere på deltakelsen i Tour de France og at de ikke vil gi ytterligere kommentarer i saken.
PRESENTERT: Tour de France-lagene ble presentert i København onsdag.
Foto: Daniel Cole / AP– Må ha materiale
Politiet bekrefter på sine nettsider at de har ransaket laget.
– På bakgrunn av en rettsanmodning fra fransk politi, som en del av en pågående etterforskning i Frankrike, har Københavns Politi gjennomført en ransaking av hotellet i Brøndby. Ettersom dette er en etterforskning som utføres av fransk politi, må vi henvise til dem for ytterligere kommentarer, sier politiinspektør Dannie Rise.
En fransk politibetjent var med som observatør i politiaksjonen.
Inggard Lereim har jobbet med antidoping i en årrekke. Han sier det ikke er uvanlig at fransk politi tar initiativ til å undersøke dopingmistanke.
DOPINGJEGER: Inggard Lereim
Foto: Erik Johansen / NTB– Det kjenner vi fra flere idretter i flere titalls år. I flere land har politiet tatt initiativ. Vi må huske at dette er lovbrudd, også i Norge har det siden 2013 vært forbudt å dope seg selv, ikke bare å dope andre, understreker han.
Han sier at politiet og dopingetterforskerne må ha «ganske sikre indisier» før det gjennomfører slike ransakelser.
– De må ha materiale som kan fungere som bevis i saksgangen ovenfor WADA og til det internasjonale særforbundet. Det må være bevisbare ting, men rykter er ofte utgangspunktet for at man går sterkere inn i en sak, sier han.
Gjentatte ransakelser
Ifølge det amerikanske nettstedet VeloNews ble mandagens ransakelser i rytternes hjem gjennomført i flere land.
Det er ikke første gang sykkellaget har vært gjenstand for ransakelser. Underveis i fjorårets utgave av Tour de France ransaket fransk politi hotellet til laget med mistanke om brudd på dopingreglene. Deretter innledet de en formell etterforskning.
Lereim sier at dersom det gjennomføres gjentatte ransakinger uten at det kommer noen avsløring eller sak ut av det, kan det påvirke hva utøvere og ledere tenker om antidopingarbeidet.
– Noen kan bli inspirert til å fortsette å dope seg fordi de regner med å ikke bli oppdaget. Det reduserer respekten for de som skal gjøre ettersøkningen. Man kan spørre om granskingen er god nok.
Lereim er ikke overrasket over at slike ransakinger kommer også før årets Tour de France.
– Det har vært mange saker gjennom 30 år. Ingen overraskelse at dette kommer også denne gang. Det er en repetisjon av kjente hendelser.
2021: Det er ikke første gang sykkellaget har vært gjenstand for ransakelser. Her i Frankrike under Tour de France i 2021.
Foto: Benoit Tessier / Reuters– Steg tilbake
NRKs sykkelekspert Sondra Sørtveit mener det er uheldig at det på ny rettes dopingmistanker i sykkelfeltet.
– Man har jobbet i mange år med å øke tilliten folk flest har til sporten som helhet. Mitt inntrykk er at man har lyktes i stor grad, folk har mer tillit. Men det er et steg tilbake når det kommer fram at lag har blitt ransaket med mistanke om ulovligheter, sier han.
– Det er to steg fram og et steg tilbake.
EKSPERT: Sondre Sørtveit.
NRKs sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror ransakingen er forstyrrende for rytterne.
– Hvis de ikke finner noe, må utøverne bare børste av seg dette og rydde det ut av topplokket før start. Finner de ingenting, blir det nok baluba, sier han.
– Dette har vi vært med på før i Tour de France. Det er ofte raid – og noen ganger finner man noe, andre ganger ikke.
Tour de France starter med en kort tempoetappe i Københavns gater fredag og fortsetter med ytterligere to etapper i Danmark før reisen går videre til Frankrike.