Sykkel, Tour de France 2017

 • Tour de France startar i Tyskland

  Neste års Tour de France startar i Düsseldorf. Den 1. juli går startskotet, og ryttarane skal gjennom Belgia før dei kjem til Frankrike. Rittet blir som vanleg avslutta i Paris, den 23. juli. Løypa har berre fem verkelege fjelletappar, færre enn årets ritt.

  CYCLING-TOUR/
  Foto: POOL / Reuters

Siste nytt

 • Utestenger supporter for rasisme

  Brann-supporter er midlertidig utestengt fra klubbens kamper. Vedkommende er anmeldt for å ha kommet med rasistiske tilrop under kampen mot Bodø/Glimt.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider mandag.

  Brann-ledelsen opplyser at den ble gjort kjent med hendelsen underveis i kampen mot Glimt søndag. I etterkant skal det ha vært i dialog med politiet for å få bedre oversikt over hendelsesforløpet.

  «Som de andre klubbene i fotballen tar Brann sterk avstand fra rasisme og diskriminering, noe som markeres før avspark på alle eliteseriekampene. Hendelsen viser nok en gang at kampen mot rasisme og diskriminering fortsatt må stå høyt på agendaen», heter det i pressemeldingen.

  Supporteren er utestengt inntil videre.

  Brann opplyser at klubben vurderer å gå til anmeldelse av supporteren. Vedkommende skal ha kommet med trusler i sosiale medier rettet mot navngitte personer i Brann.

  Brann
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Europacuptrekninger korona-stengt

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) holder trekningene til mesterligaen, Europaligaen, conferenceligaen og nasjonsligaen bak lukkede dører.

  Det gjelder trekningen av europacupene i sveitsiske Nyon 13. desember, og det gjelder trekningen av gruppene i nasjonsligaen for 2022/23-sesongen i Montreux i Sveits tre dager senere.

  Ingen av trekningene skjer med andre enn Uefas representanter til stede. Det Uefa bestemt, melder nyhetsbyrået DPA mandag.

  Grunnen skal være de strenge reiserestriksjonene sveitsiske myndigheter har satt i gang, etter at omikronvarianten av koronaviruset har spredd seg som ild i tørt gress i Europa den siste tiden.

  I mesterligaen skal åttedelsfinalene bli trukket, mens i Europaligaen og conferenceligaen trekkes innledende runde inn til sluttspillet.

  Bodø/Glimt er ett av lagene som kan være en del av trekningen. Det skjer hvis Glimt ender på 2.-plass i sin gruppe i conferenceligaen. Da vil de trekkes mot lag som ender på 3.-plass i Europaligaen og kjempe om en plass i åttedelsfinalen av conferenceligaen.

  Dersom Glimt vinner sin gruppe, er de direkte kvalifiserte til åttedelsfinalen.

  Bodø/Glimt i i conferenceligaen
  Foto: Photo/Alessandra Tarantino / AP
 • Dale vraket til Hochfilzen

  Skiskytteren Johannes Dale er ikke tatt ut til verdenscuprennene i Hochfilzen kommende helg. I stedet kommer Filip Fjeld Andersen inn i troppen. Dale har fått en tung start på sesongen, og pådro seg frostskader på sprinten. På søndagens jaktstart ble han nummer 23.

  Fjeld Andersen viste sterke resultater første helgen i Östersund, med en niendeplass på sprinten, og tok så to seire og en andreplass i IBU-cupen på Sjusjøen.

  – Det er basert på resultater så langt. Sivert (Bakken) er det ingen tvil om, og Filip har vært inne med en topp 10-plassering. Da blir dette valget til Hochfilzen, sier sportssjef Per Arne Botnan.

  – Dale vet det selv, og har vært i samme posisjon som utfordrer selv. Har man ikke gode resultater og andre har bedre, så må de får prøve seg, legger han til.

  NRKs ekspert, Ola Lunde, mener uttaket er riktig.

  – Dale har ikke skutt fullt på en eneste ståendeserie så langt i sesongen, og han har fått noen sjanser til å prestere på topp nivå. Han har ikke levert som forventet, sier Lunde.

  Resten av laget: Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid og Sivert Guttorm Bakken. Kvinner: Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold, Ida Lien, Karoline Knotten og Emilie Kalkenberg.

  Johannes Dale
  Foto: VOIGT / Kevin Voigt / VOIGT / Kevin Voigt

Sendeplan

Kl. Program Kanal