NRK Meny
Normal

Sykdom setter stopper for verdenscupåpningen

Eldar Rønning føler seg ikke pigg og må stå over verdenscupåpninga i Kuusamo. Men hva som er galt er det ingen som vet.

Eldar Rønning på treningssamling i Val Senales

Eldar Rønning har fått en tung start på sesongen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Tirsdag bekrefter Rønning overfor NRK.no at han ikke reiser til Kuusamo for å gå verdenscupåpninga kommende helg. Der skulle han etter planen ha gått både den klassiske sprinten og 15 km klassisk.

– Det er tatt blodprøver av Eldar. De svarene vi har fått til nå, har ikke påvist noe spesielt. Men Eldar føler seg slapp, og da er det ingen vits i å gå verdenscup, sier landslagstrener Trond Nystad til NRK.no.

Ingen vet hva som er galt

– Jeg vet ikke hva som feiler meg. Jeg våkner slapp om morgenen, sier en fortvilet Rønning.

32-åringen fra Skogn reiste hjem fra den nasjonale åpninga på Beitostølen etter en skffende 28.-plass på fredagens klassiske 15-kilometer. Allerede der skjønte han at det ikke nyttet å gå helgens verdenscuprenn.

– Jeg ville prøve og se hvordan kroppen var. Du har ikke sjangs nå kroppen ikke er 100 %.

Blodprøvene til Rønning viste ikke noe galt. Nå avventer han svar på noen virusprøver. I mellomtiden må Rønning holde seg unna trening og skirenn.

– Det er kjedelig. Jeg har heldigvis funnet en god bok jeg kan lese i helga, sier en smilende Rønning til NRK.

Dyrhaug inn

Nystad har tatt ut Niklas Dyrhaug som erstatter for Rønning på 15-kilometeren. I sprinten blir det Emil Nyeng som får sjansen, bekrefter landslagssjef Vidar Løfshus. Nyeng ble nummer sju i sprinten på Beitostølen.

Finn Hågen Krogh, som også var usikker etter skuffende innsats på beitostølen, har ikke meldt forfall.

– Vi har ikke funnet noen sjukdom på Finn Hågen. Og så sent som for en uke siden var han superpigg på en klassisk sprintøkt på trening. Så han går, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til NRK.no.

Drømmeløp i Davos

For Eldar Rønning handler det dermed om å komme seg til hektene før minitouren på Lillehammer om knapt to uker.

For klassiskspesialisten er nok likevel 13. desember datoen som står skrevet med størst bokstaver i sesongplanen før jul. Da er det klassisk tremil med individuell start i Davos – en distanse Rønning har drømt om å gå i årevis.

– Den tremila har jeg sett meg ut. Jeg ser veldig frem til den. Jeg satser på at det ordner seg innen den tid, sier Rønning.

Siste nytt

 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP
 • Iden med verdenscupseier

  Gustav Iden vant lørdagens verdenscupstevne i triatlon i Lausanne foran den britiske stjernen Johnny Brownlee. Kristian Blummenfelt ble nummer tre. Det ble konkurrert i olympisk distanse, 1,5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

  Pressekonferanse med triatlonforbundet
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld