NRK Meny
Normal

Sykdom ødela for Andresen

50 sykedager ødela sesongen for Frode Andresen. I går ble veteranen vraket fra VM-laget i skiskyting.

Frode Andresen får ikke være med til VM

Frode Andresen får ikke være med til VM

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Nå må jeg ta igjen den tapte treningen, sier 35-åringen, som tok VM-vrakingen med fatning.

- Det spiller ingen rolle, jeg må få trent skikkelig og gjort det jeg skal, og da regner jeg med at jeg er tilbake der jeg var i høst. Jeg tåler to lengre sykdomsperioder, men fire har jeg aldri tålt. Det blir for mye å være syk fire ganger i løpet av høsten og forvinteren, sier Andresen til NRK.

Nå blir det et kappløp med tiden for at Andresen skal kunne komme tilbake denne sesongen. De femti dagene med sykdom og ettervirkning har satt ham så langt tilbake at han vil trenge all trening han kan få mens de andre er på VM i Korea.

Dropper VM

Og etter skuffelsen i Ruhpolding vurderer han nå også å droppe verdenscuprennene i Anterselva før VM.

- Det er ikke noe gøy å gå når man ikke har fått trent skikkelig. Det viktigste av alt er å få trent skikkelig. Jeg tenker ikke på VM, sier den rutinerte skiskytteren.

VM følger du uansett på NRK fra 14. februar.

Siste nytt

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

Sendeplan

Kl. Program Kanal