NRK Meny
Normal

Sykdom ødela for Andresen

50 sykedager ødela sesongen for Frode Andresen. I går ble veteranen vraket fra VM-laget i skiskyting.

Frode Andresen får ikke være med til VM

Frode Andresen får ikke være med til VM

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Nå må jeg ta igjen den tapte treningen, sier 35-åringen, som tok VM-vrakingen med fatning.

- Det spiller ingen rolle, jeg må få trent skikkelig og gjort det jeg skal, og da regner jeg med at jeg er tilbake der jeg var i høst. Jeg tåler to lengre sykdomsperioder, men fire har jeg aldri tålt. Det blir for mye å være syk fire ganger i løpet av høsten og forvinteren, sier Andresen til NRK.

Nå blir det et kappløp med tiden for at Andresen skal kunne komme tilbake denne sesongen. De femti dagene med sykdom og ettervirkning har satt ham så langt tilbake at han vil trenge all trening han kan få mens de andre er på VM i Korea.

Dropper VM

Og etter skuffelsen i Ruhpolding vurderer han nå også å droppe verdenscuprennene i Anterselva før VM.

- Det er ikke noe gøy å gå når man ikke har fått trent skikkelig. Det viktigste av alt er å få trent skikkelig. Jeg tenker ikke på VM, sier den rutinerte skiskytteren.

VM følger du uansett på NRK fra 14. februar.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal