NRK Meny
Normal

Sykdom ødela for Andresen

50 sykedager ødela sesongen for Frode Andresen. I går ble veteranen vraket fra VM-laget i skiskyting.

Frode Andresen får ikke være med til VM

Frode Andresen får ikke være med til VM

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Nå må jeg ta igjen den tapte treningen, sier 35-åringen, som tok VM-vrakingen med fatning.

- Det spiller ingen rolle, jeg må få trent skikkelig og gjort det jeg skal, og da regner jeg med at jeg er tilbake der jeg var i høst. Jeg tåler to lengre sykdomsperioder, men fire har jeg aldri tålt. Det blir for mye å være syk fire ganger i løpet av høsten og forvinteren, sier Andresen til NRK.

Nå blir det et kappløp med tiden for at Andresen skal kunne komme tilbake denne sesongen. De femti dagene med sykdom og ettervirkning har satt ham så langt tilbake at han vil trenge all trening han kan få mens de andre er på VM i Korea.

Dropper VM

Og etter skuffelsen i Ruhpolding vurderer han nå også å droppe verdenscuprennene i Anterselva før VM.

- Det er ikke noe gøy å gå når man ikke har fått trent skikkelig. Det viktigste av alt er å få trent skikkelig. Jeg tenker ikke på VM, sier den rutinerte skiskytteren.

VM følger du uansett på NRK fra 14. februar.

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin