Svindal tester helsa på utfortrening

Aksel Lund Svindal sliter med en luftveisinfeksjon, men skal delta på utfortreningen onsdag, og kan kanskje være klar før helgens verdenscuprenn i Wengen.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal sliter med luftveisinfeksjon, og kan bli nødt å droppe verdenscuprennet i Wengen.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

- Han er piggere i dag. Han føler seg litt sliten, men vil prøve seg i treningen. Han kommer til å kjøre det han orker. Det er vanskelig å komme rett fra sykesenga og være helt frisk, men han er iallfall frisk nok til å prøve seg, sier alpinlandslagets lege Lars Forberg til NRK før onsdagens utfortrening.

Les også: Svindal får legehjelp

Tar vurdering med legen

Treneren krysser likevel fingrene for at Lund Svindal blir frisk, men vil ikke ta noen sjanser.

Aksel Lund Svindal ble syk etter utforrennet i Bormio i romjula – og måtte trekke seg fra søndagens slalåmrenn i Adelboden.

Dermed tapte han terreng i verdenscupen sammenlagt , som han ledet før jul. Nå er han falt ned til tredjeplass, og risikerer å miste enda mer terreng i toppkampen. For det er to av sesongens viktigste alpinhelger som nå står for døra – først Wengen, så Kitzbühel.

Må vurdere å stå over

Skal han kunne konkurrere i Wengen er han avhengig av å gjennomføre enten dagens eller morgendagens trening.

Derfor skal han sammen med landslagslege Lars Forberg vurdere formen – men landslagstreneren vil la Lund Svindal stå over rennet dersom han ikke er 100 prosent frisk.

– Om han ikke er helt i form, så må han ta den tiden han trenger: Det er mye som skjer denne måneden, så da må han vurdere å stå over noen renn og heller komme frisk tilbake, forteller Tjørhom.

Siste nytt

 • Djokovic ute av ATP-turnering

  Verdensener Novak Djokovic røk ut av ATP-turneringen i Cincinnati lørdag da han tapte for russeren Daniil Medvedev i semifinalen.

  Medvedev, som er ranket som nummer åtte i verden, slo Djokovic 3-6, 6-3 og 6-3. I finalen. Nå møter han belgiske David Goffin i finalen.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP
 • Carlsen startet med remis

  Magnus Carlsen spilte remis mot Anish Giri i første parti i Grand Chess Tour-turneringen Sinquefield Cup i St. Louis lørdag. Jeg kunne kanskje vært litt mer ambisiøs i spillet, men så ikke noe jeg trodde på, sa Carlsen etter tre timer ved brettet.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal