Svindal tester helsa på utfortrening

Aksel Lund Svindal sliter med en luftveisinfeksjon, men skal delta på utfortreningen onsdag, og kan kanskje være klar før helgens verdenscuprenn i Wengen.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal sliter med luftveisinfeksjon, og kan bli nødt å droppe verdenscuprennet i Wengen.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

- Han er piggere i dag. Han føler seg litt sliten, men vil prøve seg i treningen. Han kommer til å kjøre det han orker. Det er vanskelig å komme rett fra sykesenga og være helt frisk, men han er iallfall frisk nok til å prøve seg, sier alpinlandslagets lege Lars Forberg til NRK før onsdagens utfortrening.

Les også: Svindal får legehjelp

Tar vurdering med legen

Treneren krysser likevel fingrene for at Lund Svindal blir frisk, men vil ikke ta noen sjanser.

Aksel Lund Svindal ble syk etter utforrennet i Bormio i romjula – og måtte trekke seg fra søndagens slalåmrenn i Adelboden.

Dermed tapte han terreng i verdenscupen sammenlagt , som han ledet før jul. Nå er han falt ned til tredjeplass, og risikerer å miste enda mer terreng i toppkampen. For det er to av sesongens viktigste alpinhelger som nå står for døra – først Wengen, så Kitzbühel.

Må vurdere å stå over

Skal han kunne konkurrere i Wengen er han avhengig av å gjennomføre enten dagens eller morgendagens trening.

Derfor skal han sammen med landslagslege Lars Forberg vurdere formen – men landslagstreneren vil la Lund Svindal stå over rennet dersom han ikke er 100 prosent frisk.

– Om han ikke er helt i form, så må han ta den tiden han trenger: Det er mye som skjer denne måneden, så da må han vurdere å stå over noen renn og heller komme frisk tilbake, forteller Tjørhom.

Siste nytt

  • Stor Korea-sjanse

    Min-Ji smeller ballen i nettveggen frå skrått hald. Der var det nær utlikning, og sjansen kom etter koreansk frispark frå 25 meter. Korea med nytt frispark like etter, men den blir blåst over.

  • - Dårlegaste omgang av Norge

    – Dette er den dårlegaste omgangan av Norge så langt i VM, seier NRK-kommentator Olav Traaen. Korea leier skotstatstikken 11-2 etter 36 minutt. Men det er framleis 1-0 til Norge.

  • Korea overtar

    Etter den gode norske opninga har Sør-Korea kome tilbake og overtatt spelet. 25 minutt er spela, og det er framleis 1-0 til Norge. – Vi slit mot dei raske koreanarane, seier NRK-ekspert Morten Morrisbak Skjønsberg.

Sendeplan

Kl. Program Kanal