NRK Meny
Normal

Syk Kristoff gir opp og reiser hjem

Alexander Kristoff makter ikke å fullføre Criterium du Dauphine. Dermed mister han viktig fjelltrening før Tour de France.

CYCLING-FRA-DAUPHINE

GIR OPP: Alexander Kristoff (nr to fra venstre) var sjanseløs i torsdagens spurt.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

– Det er en infeksjon som han hadde med seg nedover som han ikke har klart tå komme ut av der nede. Av hensyn til forberedelsene videre for sesongen har vi valgt å ta han ut av rittet, sier Kristoffs trener og stefar Stein Ørn.

Onsdag sa Kristoff til NRK at han hadde klare ambisjoner om å fullføre Criterium de Dauphine til tross for problemer med tette luftveier.

Etter torsdagens etappe har han ombestemt seg.

Kristoff bekrefter selv overfor NRK at han bryter etapperittet før fjelletappene. Dermed går han glipp av viktig trrening foran Tour de France.

– Hvor syk er han?

– Det er såpass mye at det ikke er fornuftig å fortsette dette løpet, i hvert fall.

Sten Ørn

TRENER: Stein Ørn skulle gjerne sett at Alexander Kristoff hadde fullført Criterium du Dauphine.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Må endre TdF-oppkjøringen

Ifølge Ørn er det ikke andre ritt som er like tøffe som Criterium du Dauphine Kristoff kan teste seg på før Tour de France.

– I utgangspunket er det (rittet) veldig viktig i forberedelsene til Tour de France. Det er jo det eneste rittet av det kaliberet som han har brukt i forberedelsene, så sånn sett blir det en annen oppladning enn han er vant til, sier Ørn.

Selv om sykkelstjenrne må bryte er ikke treneren redd for at han har overbelastet seg.

– Nei, han tok det relativt greit i går. I dag kjente han at det ikke var slik det burde være og da må han ta konsekvensene av det.

Ikke i nærheten av seier

Kristoff satt i en god posisjon før spurten på torsdagens etappe, men var aldri i nærheten av å kjempe om seier i den siste spurtetappen i Criterium de Dauphine. Kroppen spiller rett og slett ikke på lag.

Et døgn før han betsemte seg for å bryte, understreket Kristoff hvor viktig det var å få syklet noen tøffe fjelletapper før Tour de France-starten 1. juli.

– Det er ganske viktig, i hvert fall for min del. Jeg har ikke lange nok bakker hjemme, så da er det fint å få kjørt de bakkene her, påpekte Katjusja-rytteren.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen mot Anand

  Magnus Carlsen spilte remis mot sin gamle VM-utfordrer Vishy Anand fra India i 9. runde av Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 32 trekk ble spillerne enig om remis. Etter ni kamper er nordmannen med og kjemper om seieren.

  Magnus Carlsen i Riyadh
  Foto: FARIS GHAITH /AFP / NTB scanpix
 • Nadal trakk seg fra Australian Open

  Rafael Nadal trakk seg fra Australian Open i Melbourne etter at han pådro seg en skade i fjerde sett mot Marin Cilic. Spanjolen spilte fem sett mot Cilic før han valgte å trekke seg fra kampen.

  Rafael Nadal
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Mowinckel leder i Italia

  Ragnhild Mowinckel kjørte raskest av samtlige i første omgang av verdenscuprennet i storslalåm i italienske Kronplatz tirsdag.

  Mens storfavoritten Mikaela Shiffrin kjørte ut. Mowinckel kjørte en strålende omgang og hoppet opp og ned av glede i målområdet etter å ha kjørt inn åtte hundredeler foran hjemmehåpet Marta Bassino. Tyske Viktoria Rebensburg følger ytterligere ett hundredel bak på tredjeplass. Andre omgang starter kl: 13.00.

  mow
  Foto: Marco Tacca / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang menn