NRK Meny
Normal

Syk Kristoff gir opp og reiser hjem

Alexander Kristoff makter ikke å fullføre Criterium du Dauphine. Dermed mister han viktig fjelltrening før Tour de France.

CYCLING-FRA-DAUPHINE

GIR OPP: Alexander Kristoff (nr to fra venstre) var sjanseløs i torsdagens spurt.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

– Det er en infeksjon som han hadde med seg nedover som han ikke har klart tå komme ut av der nede. Av hensyn til forberedelsene videre for sesongen har vi valgt å ta han ut av rittet, sier Kristoffs trener og stefar Stein Ørn.

Onsdag sa Kristoff til NRK at han hadde klare ambisjoner om å fullføre Criterium de Dauphine til tross for problemer med tette luftveier.

Etter torsdagens etappe har han ombestemt seg.

Kristoff bekrefter selv overfor NRK at han bryter etapperittet før fjelletappene. Dermed går han glipp av viktig trrening foran Tour de France.

– Hvor syk er han?

– Det er såpass mye at det ikke er fornuftig å fortsette dette løpet, i hvert fall.

Sten Ørn

TRENER: Stein Ørn skulle gjerne sett at Alexander Kristoff hadde fullført Criterium du Dauphine.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Må endre TdF-oppkjøringen

Ifølge Ørn er det ikke andre ritt som er like tøffe som Criterium du Dauphine Kristoff kan teste seg på før Tour de France.

– I utgangspunket er det (rittet) veldig viktig i forberedelsene til Tour de France. Det er jo det eneste rittet av det kaliberet som han har brukt i forberedelsene, så sånn sett blir det en annen oppladning enn han er vant til, sier Ørn.

Selv om sykkelstjenrne må bryte er ikke treneren redd for at han har overbelastet seg.

– Nei, han tok det relativt greit i går. I dag kjente han at det ikke var slik det burde være og da må han ta konsekvensene av det.

Ikke i nærheten av seier

Kristoff satt i en god posisjon før spurten på torsdagens etappe, men var aldri i nærheten av å kjempe om seier i den siste spurtetappen i Criterium de Dauphine. Kroppen spiller rett og slett ikke på lag.

Et døgn før han betsemte seg for å bryte, understreket Kristoff hvor viktig det var å få syklet noen tøffe fjelletapper før Tour de France-starten 1. juli.

– Det er ganske viktig, i hvert fall for min del. Jeg har ikke lange nok bakker hjemme, så da er det fint å få kjørt de bakkene her, påpekte Katjusja-rytteren.

Siste nytt

 • Hadde møte om Northugs oppførsel

  Landslagsutøvere i langrenn og Norges Skiforbund diskuterte Petter Northugs oppførsel i et møte tirsdag.

  Telefonmøtet ble holdt mellom enkelte personer i Norges Skiforbund og de tillitsvalgte i elitelandslagene for langrenn, skriver VG.

  Avisen skriver at flere i utøvergruppen har reagert negativt på Northugs Instagram-stunt. I tillitsmannsutvalget sitter Ingvild Flugstad Østberg, Eirik Brandsdal, Martin Johnsrud Sundby og Ragnhild Haga.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Røste ber Norge vente med OL

  Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026.

  – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.

  Skipresidenten
  Foto: Ole Martin Sponberg / NRK
 • Målfest for Zuccas Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 6–1 på bortebane mot Carolina Hurricanes onsdag. 20 sekunder inn i tredje periode slo Chris Kreider til med sin andre scoring, godt hjulpet av en kjempeassist fra Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad