NRK Meny
Normal

Johaug har halsbetennelse - hele NM ryker

Marit Bjørgen er på ferie, Kristin Størmer Steira må operere og Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen avsluttet sesongen før VM. Nå er det klart at også en syk Therese Johaug mister NM.

Therese Johaug

Therese Johaug vant Kollen-tremila, men i NM blir det ingen reprise.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Therese Johaug sliter med en halsbetennelse. Dermed kan hun ikke stille til start i NM, sier landslagstrener Vidar Løfshus til NRK.no.

Våren er her, men langrennssesongen er ikke over. Fredag og lørdag er det nemlig NM del 2 på Budor.

Dessverre for arrangørene, er det masseforfall før lørdagens klassiske tremil. Hele fem av seks jenter på allroundlandslaget har nå kastet inn håndkleet.

Marit Bjørgen søkte tidlig om fritak, og er på ferie i Karibien. Både Vibeke Skofterud og Marthe Kristoffersen la bort skiene for vinteren allerede før VM i Val di Fiemme, etter sportslig trøbbel.

Johaug syk

Onsdag kom startlistene, og der står heller ikke navnene til Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.

Johaug skulle etter planen gå fredagens lagsprint, men er uaktuell til både den og tremila på grunn av sin såre hals.

– Therese har besøkt lege i dag. Der fikk hun bekreftet at hun er syk og uaktuell i helgen, sier Løfshus.

Steira opereres

Kristin Størmer Steira prioriterer å få gjennomført et inngrep for å bli kvitt en liten skade som har plaget henne gjennom hele vinteren.

– Jeg skal bli kvitt en liten kul på ankelen som har irritert et års tid nå. Så da blir det tvungen ro en stund, og det kan sikkert bare være bra, skriver Steira på sin hjemmeside.

– Hun har slitt med en kul på utsiden av ankelen i vinter. Det har vært væskedannelse og innimellom litt betent. Det er et lite inngrep som det passer å ta nå, sier Egil Kristiansen.

Stjernespekket femmil

Dermed seiler ungjenta Heidi Weng opp som favoritt til å vinne sitt første individuelle NM-gull på seniornivå. Fra før har hun gull fra NM-lagsprinten i fjor.

Hovedutfordrer blir trolig Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Mens startlista på kvinnenes tremil er kraftig amputert, er det en stjernespekket startliste på herrenes femmil. Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Eldar Rønning og Sjur Røthe er alle påmeldt.

De utfordres av langløpsspesialister som Anders Aukland, Jørgen Aukland og Simen Østensen.

Siste nytt

  • Dansk juniorgull

    Danske Julius Johansen tok VM-gullet på junior-fellesstarten i VM. Han var suveren og slo italienerne Luca Rastelli og Michele Gazzoli med 51 sekunder. Beste nordmann ble Olav Hjemsæter på åttendeplass. Idar Andersen lå altså i brudd sammen med Johansen, men veltet og mistet dermed muligheten til medalje.

    Fellesstart junior VM
    Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner