NRK Meny
Normal

Syk Domratsjeva står over sesongen

Darja Domratsjeva (28) går glipp av hele kommende sesong. Den hviterussiske skiskytteren ble rammet av kyssesyken tidligere i sommer.

Domratsjeva

Darja Domratsjeva har vært verdens beste skiskytter på kvinnesiden de siste årene. Nå må hun stå over sesongen.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Beskjeden om at hun dropper hele sesongen kommer dagen etter at skiskytteren feiret sin 28-årsdag.

I et intervju med Sport.tut.by sier Dombratsjeva at hun lenge vurderte om hun kunne få med seg deler av sesongen selv om hun nå er syk. Valget falt på at det beste for kroppen var å droppe hele sesongen.

– Det nytter ikke å lure kroppen. Etter å ha diskutert saken med eksperter og lyttet til kroppen, ble jeg enige om at det beste ville være å droppe hele sesongen, sier hun.

Dombratsjeva dominerte verdenscupen sist vinter, og var suveren sammenlagt.

Tap for Oslo-VM

Andreas Stabrun Smith

NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith mener det er et stort tap for VM i Holmenkollen at den største profilen på kvinnesiden ikke blir med til VM.

Foto: Ole Kaland / NRK

Hun blir dermed ikke å finne under VM i Oslo i mars.

Det synes NRKs skiskytter-kommentator Andreas Stabrun Smith er et stort tap mesterskapet.

– Den desidert største profilen blir borte fra VM i Holmenkollen. Hun er den raskeste på ski og vant verdenscupen sist sesong.

– Hun er i tillegg veldig glad i å gå i Oslo, så jeg hadde gledet meg til at hun kom. Jeg håper det blir de norske jentenes store VM i stedet, sier han.

Overrasket

Ola Lunde

NRK-ekspert Ola Lunde mener de norske jentene kan få en enklere vei til VM-suksess når Domratsjeva er borte fra startlistene i VM.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Stabrun Smith får støtte av kommentatorkollega Ola Lunde. Han er likevel overrasket over at den hviterussiske stjernen tar avgjørelsen om å trekke seg fra hele sesongen allerede nå.

– Det er i alle fall rart når du tenker på hvordan Martin Fourcade gjorde en sterk sesong etter å fått påvist kyssesyken så sent som i juli. Hun må være alvorlig angrepet, sier Lunde.

Nevnte Fourcade vant verdenscupen sammenlagt og vant ett VM-gull sist vinter.

– Hva betyr dette for interessen?

– Det er klart dette vil gjøre at interessen blir mindre, særlig i Hviterussland. Det er utrolig synd for sporten. Samtidig er de norske kvitt en viktig og tøff konkurrent, så det er større sjanser for medaljer under VM i Oslo, sier han.

Laster Instagram-innhold

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal