Boasson Hagen kastet opp underveis i OL-ritt

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen (29) fikk det blytungt på OL-tempoen.

Edvald Boasson Hagen etter målpassering i temporittet i Pontal under OL i Rio de Janeiro onsdag.

SYK: Edvald Boasson Hagen etter målpassering i temporittet. 29-åringen ble nummer 30.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

29-åringen er blitt syk i OL-leiren, og han kastet opp flere ganger underveis i rittet. Likevel vurderte han aldri å droppe tempoen, forteller han til NRK.

– Nei, egentlig ikke. Jeg tenkte at det ikke var noe spesielt, men jeg merket ganske fort at det ikke var bra, sier en tydelig skuffet Boasson Hagen.

Nordmannen har slitt med dårlig matlyst de siste dagene, men han håpet at grunnen var at han var lei maten i OL-landsbyen. Det fikk han avkreftet i dag.

Mislykket OL

– Jeg spydde fire-fem ganger, og jeg følte meg ikke voldsomt bra. Jeg har ikke hatt matlyst det siste døgnet, og det tyder på at noe ikke har vært helt som det skulle, sier han.

– Skjønte du tidlig at det ble umulig å kjempe i dag?

– Ja, i hvert fall da jeg hadde kastet opp to ganger. Jeg prøvde å komme fortest mulig til mål, eller enklest, i alle fall, forklarer Boasson Hagen.

OL har vært alt annet enn vellykket for rudsbygdingen. Lørdag brøt han landeveisrittet, og i dag ble han nummer 30 av de 35 startende.

– Jeg kan ikke si annet enn at det har vært ganske dårlig for min del. Jeg kunne ønske at det var bedre, erkjenner 29-åringen.

Cancellara tok gull

Nå ser Boasson Hagen fremover.

– Nå får jeg komme meg hjem. Trene og kjøre noen flere ritt, avslutter han, før han triller videre gjennom pressesonen.

Raskest av alle i dag var sveitsiske Fabian Cancellara, som tok tempogullet foran Tom Dumoulin og Chris Froome.

Siste nytt

 • Kampen om topp fire lever

  Leicester hadde skjebnen i egne hender og kunne beholdt den med seier, men i stedet var det Chelsea som ledet an og vant 2–1. Det betyr at det fortsatt er åpent hvilke to lag av Chelsea, Leicester og Liverpool som sikrer seg mesterligaspill neste sesong.

  Det ble ordentlig høy temperatur på tampen av kampen. Antonio Rüdiger og Ricardo Pereira havnet i en skikkelig konfrontasjon etter at sistnevnte stemplet Ben Chilwell, og flere spillere melde seg på. Flere fra benken strømmet også til for å hjelpe til. Likevel endte det hele kun i to gule kort, ett til Pereira og ett til Daniel Amartey som bidro fra benken.

  Slik tabellen ser ut nå har Chelsea 67 poeng, Leicester 66 og Liverpool har 63 – men med en kamp mindre spilt. Vinner Liverpool mot Burnley onsdag har de like mange poeng som Leicester, men bedre målforskjell. Da avgjøres alt i siste runde.

  Antonio Rüdiger sendte Chelsea i føringen, hjemmelaget dominerte i store deler av kampen og doblet med drøye 20 minutter igjen. Werner gikk i bakken innenfor sekstenmeteren og en iskald Jorginho trillet straffen i mål.

  Kelechi Iheanacho tente et håp for Leicester-seier med 15 ordinære minutter igjen, men selv om ikke det ikke var en kampavgjørende scoring så hjelper det på Leicesters målforskjell. Ayoze Pérez hadde også en gigantmulighet for gjestene på tampen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Peter Cziiborra / AP
 • Brigton snudde mot ligamesteren

  Tilskuerne ble vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp da Brigton snudde 0-2 til 3-2 hjemme mot Manchester City.

  Brighton fikk en tung start på kampen da Ilkay Gündogan scoret etter et knapt minutt. City ble så redusert til ti mann da João Cancelo fikk det røde kortet. Likevel økte Foden til 2-0 etter pause, og det så litt mørkt ut for vertene.

  Men like etter at Foden scoret puttet Leandro Trossard for Brigton og snuoperasjonen var i gang. Adam Webster utlignet til 2-2 og Dan Burn sikret 3-2 seier med sin scoring i det 76. minutt.

  Premier League - Brighton & Hove Albion v Manchester City
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Landslagsspiller legger opp

  Ingrid Moe Wold (31) legger opp etter sesongen. Backen spiller for Everton og har 59 landskamper for Norge siden debuten i 2012.

  – Jeg føler bare at tiden er inne nå. Jeg er 31, så det er ikke sånn at jeg er 25 og fortsatt har mange år på meg. Jeg har hatt en lang, god og innholdsrik karriere. Og i løpet av dette året her så har man fått tid til å tenke og føle på en del ting, så da bare følte jeg at tiden var inne, sier Wold til NRK.

  På spørsmål om koronaåret har hatt noe å si for avgjørelsen, svarer hun både óg.

  – Det har jo sikkert påvirket litt, men samtidig så er det en naturlig del av dette føler jeg. Jeg hadde EM som mål og det skulle egentlig vært i sommer, ikke sant, sier Wold.

  Hun har også 68 aldersbestemte landskamper og har vært en markant skikkelse i norsk kvinnefotball i 15 år. Hun har sju seriemesterskap og fem cuptitler for LSK Kvinner.

  – Jeg har oppnådd mer enn jeg kunne drømme om og er stolt og ydmyk over karrieren min, skriver Wold i innlegg på Twitter og Instagram, der hun først annonserte at hun velger å legge opp.

  Belgium Norway Soccer
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal