NRK Meny
Normal

Syk Bø på andreplass: – Legen ville ikke at jeg skulle gå

POKLJUKA/OSLO (NRK): En syk Johannes Thingnes Bø trosset legens råd og gikk fredagens sprint i Pokljuka. Det resulterte i en sterk andreplass.

Thingnes Bø med 10 treff og ledelse

SE VIDEO: Her kan du se Thingnes Bøs siste skyting.

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg skøt 10 treff og gikk det jeg hadde. Jeg har vært syk hele uka, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Martin Fourcade

VANT: Martin Fourcade vant igjen.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Til tross for et meget imponerende løp, måtte nordmannen til slutt ta til takke med den sure andreplassen på fredagens sprint.

– Ville vunnet om jeg var frisk

Han tapte mye på den siste runden og var over 13 sekunder bak suverene Martin Fourcade i mål. Russiske Anton Sjipulin ble nummer tre, 15,1 sekunder bak vinneren.

Thingnes Bø har vært svært tett gjennom hele uken, noe man tydelig kunne høre i intervjuet med NRK etter målgang.

– Legen ville ikke at jeg skulle gå, men jeg hadde for mye mark i rumpa. Men jeg kjenner jeg går for halv maskin, sier Thingnes Bø og legger til:

– Jeg hadde vunnet om jeg var frisk. Jeg håper jeg kan gå litt fortere i morgen.

Suveren Fourcade

Dette er langt ifra første gang Thingnes Bø og de norske løperne måtte se seg slått av den franske stjernen. Dette var Fourcades 52. seier i en alder av 28 år og tre måneder.

Men dette var faktisk franskmannens første triumf i slovenske Pokljuka.

– Jeg trengte lang tid på å ta seieren, men det smaker ekstra godt, smiler Fourcade.

Martin Fourcade med nok en suveren seier i skiskyting.

Sterk norsk prestasjon

Det er imidlertid ingen grunn til å deppe sett med norske øyne: Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen leverte også to fulle hus hver og gikk fort i sporet.

Svendsen, som har slitt stort de siste sesongene, gikk inn til en meget sterk fjerdeplass, mens Bjørndalen ble nummer seks.

De norske løperne var med i toppen gjennom hele sprinten, men klarte ikke å holde følge med Fourcade i sporet – spesielt på den siste runden.

Fredagens sprintøvelser etterfølges av jaktstart lørdag. Helgen avsluttes det hele med stafetter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal