Hopp til innhold

Swiatek nedkjempet Muchova i finalen – vant Roland-Garros for tredje gang

Sensasjonskvinnen Karolina Muchova ga Iga Swiatek hard kamp i kvinnefinalen i Roland-Garros, men den polske verdenseneren vant turneringen for tredje gang.

22-årige Swiatek så innledningsvis ut til å skulle utklasse motstanderen, men den 43.-rangerte og useedede tsjekkeren slo kraftig tilbake. Hun avgjorde 2. sett i sin favør og ledet tidlig i avgjørende sett før storfavoritten satte skapet på plass og ordnet seier 6-2, 5-7, 6-4.

Swiatek vant Roland-Garros også i 2020 (da turneringen under pandemien ble avviklet om høsten) og i fjor. (NTB)

French Open
Foto: CLODAGH KILCOYNE / Reuters

Siste nytt

 • Nyland fortsatt ute - mister ny mesterligakamp

  Ørjan Nylands retur i Sevilla lar vente på seg. Landslagskeeperen er ikke i troppen til onsdagens Champions League-møte med PSV Eindhoven.

  Sunnmøringen var tilbake på trening sist torsdag og ble raskt meldt kampklar i spanske medier. Det siste viste seg ikke å stemme.

  Nyland var ikke med da Sevilla tapte borte mot Real Sociedad søndag, og det blir han heller ikke når PSV kommer på besøk. Navnet hans er ikke oppført blant de 23 utvalgte.

  Målvakten står i høst med to kamper i mesterligaen. Han måtte stå over Sevillas siste mot Arsenal i London og den påfølgende samlingen med Ståle Solbakkens landslag.

  Sevilla ligger sist med to poeng i sin CL-pulje og er i fare for å ryke ut. PSV og Lens er begge på fem poeng, mens Arsenal topper med ni.

  Keeper Ørjan Håskjold Nyland
  Foto: NTB
 • Bayern München forlenger med keeperduo

  Bayern München fortsetter med bred målvaktsrutine også i årene som kommer. Manuel Neuer (37) og Sven Ulreich (35) har begge fått nye kontrakter.

  Neuer har vært Bayerns soleklar førstekeeper siden han ble hentet til klubben i 2011. Nylig kom han tilbake fra et langvarig skadeavbrekk.

  – Jeg er glad for å bli værende i Bayern. Jeg er tilbake i full sving, og det er utrolig artig å være på banen med dette laget, sier Neuer i en uttalelse.

  Han har vunnet mesterligaen to ganger og vært med på å vinne elleve Bundesliga-titler med Bayern. I 2014 var han en del av det tyske landslaget som tok VM-gull.

  Ulreich fortsetter som reservekeeper også kommende sesong.

  – Manuel Neuer og Sven Ulreich er helt enkelt et drømmelag. Det er en nytelse å se jobben de legger ned hver dag. De støtter og motiverer hverandre, sier Bayern Münchens klubbdirektør Jan-Christian Dreesen. (NTB)

  Manuel Neuer
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Fotballens lovkomité: Vil teste ut utvisningsbokser for dommerprotester

  Regelmakerne i internasjonal fotball vil teste ut bruken av midlertidige utvisninger for dommerprotester i situasjoner der det protesteres heftig mot dommerne og i forbindelse med «spesifikke taktiske regelbrudd».

  Det skal skje i kamper på høyt nivå etter at det med hell har vært prøvd på grasrotnivå.

  Det er klart etter et møte i Fotballens internasjonale lovkomité (IFAB) tirsdag.

  Der har man sett seg lei på at sinte spillere flokker seg rundt dommerne etter omstridte avgjørelser.

  Et annet grep er å opprette en «no go»-sone rundt dommeren som kun de to lagenes kapteiner får tilgang til.

  Dette og bruken av midlertidige utvisninger er i tråd med allerede eksisterende regler i rugby.

  På møtet i London ble det også diskutert nye retningslinjer for en strengere anvendelse av fotballens allerede eksisterende regler rundt sløsing av tid. Et konkret eksempel er regelen om at keepere kun kan holde ballen i seks sekunder.

  På tirsdagens møte ble det diskutert mulige oppdateringer av reglene rundt hands-situasjoner. Reglene kan bli endret slik at en utilsiktet hands, som fratar motstanderlaget en åpenbar målsjanse, kun blir straffet med gult kort i stedet for rødt.

  En annet og tilsvarende grep kan være at en utilsiktet hands som stanser et lovende angrep, ikke ender med kort i det hele tatt.

  (NTB)

  Everton-spillerne flokker seg rundt dommeren under en kamp på Goodison Park.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal