Swansea-spiller kollapset

Angriper Bafetimbi Gomis falt bevisstløs om i kveldens kamp mot Tottenham. Det er ikke første gangen det skjer med franskmannen.

FOOTBALL/ Tottenham Hotspur v Swansea City - Barclays Premier League

KOLLAPSET: Swansea-angriper Bafetimbi Gomis falt bevisstløs om i kveldens oppgjør mot Tottenham.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Bafetimbi Gomis

SOMMERKJØP: Bafetimbi Gomis har spilt for Swansea siden i fjor sommer, da han kom fra franske Lyon.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

Det var spilt mindre enn sju minutter i oppgjøret mellom Tottenham og Swansea i Nordøst-London da Nacer Chadli sendte hjemmelaget i ledelsen.

Men verkens Chadli eller Tottenhams-trener Mauricio Pochettinos jubel varte lenge. For inne i midtsirkelen lå Swanseas angriper Bafetimbi Gomis urørlig igjen, med hodet vendt ned i gressmatta.

Medisinsk personale fra begge klubber var imidlertid raskt ute for å hjelpe den franske spilleren. Og etter fire-fem minutter med behandling inne på banene fikk de liv i 29-åringen, før de fikk fraktet han av banen på båre.

Ikke første gang

At Bafetimbi Gomis faller bevisstløs om på en fotballbane er imidlertid ikke helt uvanlig. Allerede i 2009 utrykte Lyon president Jean-Michel Aulas bekymring for spilleren som skal ha lidelsen vasovagal synkope.

Da hadde Gomis besvimt tre ganger på trening eller kamp på bare noen måneder. Sist under Frankrikes treningsleir, men da var han blitt bevisst igjen bare ett minutt etterpå. 15 minutter senere var angriperen med i treningsøkten igjen.

Store Norske Leksikon omtaler lidelsen slik:

«Vasovagal synkope, vanlig form for besvimelse (synkope) som skyldes langsommere hjerterytme (bradykardi) på grunn av overvekt i aktiviteten inervus vagus (10. hjernenerve). Synkopen forekommer oftest hos unge mennesker i forbindelse med smerter eller sterke følelser.»

– Vi kan ikke bekymre oss. Det skremmer deg hver gang. Besvimingen er en del av det som kan skje med mennesker som har denne lidelsen. Men jeg er bekymret, sa Jean-Michel Aulas i 2009.

PS! Tottenham vant til slutt kampen 3-2.

Siste nytt

 • Raufoss klar for 1. divisjon

  Raufoss slo Fram Larvik 3-2 og gav seg sjølv ein plass i neste års 1. divisjon som 100-års-gåve. Fredrikstad makta berre 0-0 mot Grorud og er fire poeng bak Raufoss før siste runde. FFK er garantert kvalik.

  I 2. divisjon avdeling B er Skeid forlengst oppsykksklar. Hødd ligg best an til kvalik, men både Egersund og KFUM Oslo er to poeng bak.

 • Ingen avklaring i botnen

  Både Trondheims-Ørn og Lyn tapte, og to rundar før slutt kan Lyn dermed framleis unngå kvalik-plassen. Lyn tapte 2-3 for Stabæk, medan Trondheims-Ørn tapte 1-3 for Vålerenga. Fem poeng skil Lyn og Ørn.

  Andre resultat: Arna-Bjørnar - Røa 2-0, Avaldsnes - Sandviken 0-0.

  Trondheims-Ørn
 • Nytt sjokktap for Real Madrid

  Levante sørget for nok en skrell for Real Madrid. De vant 2-1 etter scoringer fra Morales og Roger. Marcelo scoret Real Madrids eneste mål.

  Hovedstadslaget er i uvanlig dårlig form for tiden. De står med tre tap på rad og uten seier på de fem siste.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset