NRK Meny
Normal

Swansea-spiller kollapset

Angriper Bafetimbi Gomis falt bevisstløs om i kveldens kamp mot Tottenham. Det er ikke første gangen det skjer med franskmannen.

FOOTBALL/ Tottenham Hotspur v Swansea City - Barclays Premier League

KOLLAPSET: Swansea-angriper Bafetimbi Gomis falt bevisstløs om i kveldens oppgjør mot Tottenham.

Foto: John Sibley / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Bafetimbi Gomis

SOMMERKJØP: Bafetimbi Gomis har spilt for Swansea siden i fjor sommer, da han kom fra franske Lyon.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp

Det var spilt mindre enn sju minutter i oppgjøret mellom Tottenham og Swansea i Nordøst-London da Nacer Chadli sendte hjemmelaget i ledelsen.

Men verkens Chadli eller Tottenhams-trener Mauricio Pochettinos jubel varte lenge. For inne i midtsirkelen lå Swanseas angriper Bafetimbi Gomis urørlig igjen, med hodet vendt ned i gressmatta.

Medisinsk personale fra begge klubber var imidlertid raskt ute for å hjelpe den franske spilleren. Og etter fire-fem minutter med behandling inne på banene fikk de liv i 29-åringen, før de fikk fraktet han av banen på båre.

Ikke første gang

At Bafetimbi Gomis faller bevisstløs om på en fotballbane er imidlertid ikke helt uvanlig. Allerede i 2009 utrykte Lyon president Jean-Michel Aulas bekymring for spilleren som skal ha lidelsen vasovagal synkope.

Da hadde Gomis besvimt tre ganger på trening eller kamp på bare noen måneder. Sist under Frankrikes treningsleir, men da var han blitt bevisst igjen bare ett minutt etterpå. 15 minutter senere var angriperen med i treningsøkten igjen.

Store Norske Leksikon omtaler lidelsen slik:

«Vasovagal synkope, vanlig form for besvimelse (synkope) som skyldes langsommere hjerterytme (bradykardi) på grunn av overvekt i aktiviteten inervus vagus (10. hjernenerve). Synkopen forekommer oftest hos unge mennesker i forbindelse med smerter eller sterke følelser.»

– Vi kan ikke bekymre oss. Det skremmer deg hver gang. Besvimingen er en del av det som kan skje med mennesker som har denne lidelsen. Men jeg er bekymret, sa Jean-Michel Aulas i 2009.

PS! Tottenham vant til slutt kampen 3-2.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
EM feltritt: Sprangridning
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
Friidrett: Diamond League
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Radiosporten følger den 20.runden av Eliteserien
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten