Swansea-fansen i ekstase over Celina: – Den beste spilleren i ligaen

Bersant Celina (21) roses opp i skyene etter sesongstarten. Tirsdag herjet 10-eren så mye med Leeds at manager Marcelo Bielsa måtte gjøre taktiske endringer.

Birmingham City v Swansea City

SKRYT: Bersant Celina får skryt etter sine fire første kamper for Swansea. Her i aksjon mot Birmingham sist uke.

Foto: John Sibley / Reuters

Bersant Celina ble solgt fra Manchester City til walisiske Swansea før sesongen, og den kosovisk-norske midtbanespilleren har imponert så langt.

I tirsdagens kamp startet drammenseren, som har valgt å spille for Kosovo sitt landslag, i tierrollen for Swansea. 21-åringen noterte seg for én målgivende etter 24 minutter i 2–2-kampen mot Leeds.

Tok grep etter 28 minutter

Leeds-manager Marcelo Bielsa merket seg kjapt at Celina var vanskelig å forsvare seg mot, og valgte å gjøre et taktisk bytte allerede etter 28 minutter – bare på grunn av nordmannen.

– Kalvin Phillips måtte bryne seg på Celina, en spiller som skapte ubalanse i laget vårt, sa Bielsa på pressekonferansen etter kampen.

– Han fikk gult kort (forseelse på Celina) nesten med en gang. Jeg likte ikke det jeg så etter det kortet, så da valgte jeg å bytte han ut, sa han.

Fotballandskamp U-21 Norge-Kosovo. EM-kvalifisering 5-0

KOSOVO: Bersant Celina har valgt å spille for Kosovo etter at han ikke fikk sjansen for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hylles på Twitter

Det er ikke bare Leeds-manageren som bemerket seg nordmannens talent. Også Swansea-fansen hadde mye å glede seg over etter gårsdagens kamp.

– Bersant Celina er helt uvirkelig, er han ikke? Han er den beste spilleren i ligaen. De som sier noe annet tar feil, skriver en bruker på Twitter.

– Celina er litt av talent. For en spiller, skriver en annen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Har Premier League-potensial

TV 2-kommentator Kasper Wikestad, som følger Championship tett, er også imponert over det han har sett så langt av den nye Swansea-spilleren.

– Han er spektakulær når det lykkes, og han passer perfekt inn i den tierrollen han har fått nå, sier Wikestad.

Han sammenligner også nordmannen med spilleren som herjet i den nest øverste divisjonen i England i fjor.

– Han ligner veldig på Leicester-spiller James Maddison (tidl. Norwich). De spiller samme posisjon, har mange av de samme kvalitetene, og Celina har også potensialet til å bli en Premier League-spiller, sier han.

Swansea ligger på 3. plass på tabellen etter fire serierunder. Lørdag møter de Bristol City.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hjemmehåpet Feuz vant

  Beat Feuz vant lørdagens utforrenn i Wengen. Sveitseren var 29 hundredeler raskere enn Dominik Paris. Thomas Dressen kapret den siste plassen på pallen. Aleksander Aamodt Kilde ble beste nordmann på 6. plass. Kjetil Jansrud endte som nummer 10.

  Beat Feuz vant lørdagens utforrenn i Wengen.
  Foto: Stefan Wermuth / AFP
 • Seier til Birk Ruud

  Birk Ruud vant slopestyle-finalen i Seiseralm. Med en teknisk sterk andre runde fikk han 92,91 poeng og gikk rett inn på førsteplass. – En maktdemonstrasjon, sa kommentator Jonas Greve da seieren var i boks. Øystein Bråten falt i den andre runden, og endte til slutt på femteplass.

  Birk Ruud
  Foto: Rick Bowmer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal