Swansea-fansen i ekstase over Celina: – Den beste spilleren i ligaen

Bersant Celina (21) roses opp i skyene etter sesongstarten. Tirsdag herjet 10-eren så mye med Leeds at manager Marcelo Bielsa måtte gjøre taktiske endringer.

Birmingham City v Swansea City

SKRYT: Bersant Celina får skryt etter sine fire første kamper for Swansea. Her i aksjon mot Birmingham sist uke.

Foto: John Sibley / Reuters

Bersant Celina ble solgt fra Manchester City til walisiske Swansea før sesongen, og den kosovisk-norske midtbanespilleren har imponert så langt.

I tirsdagens kamp startet drammenseren, som har valgt å spille for Kosovo sitt landslag, i tierrollen for Swansea. 21-åringen noterte seg for én målgivende etter 24 minutter i 2–2-kampen mot Leeds.

Tok grep etter 28 minutter

Leeds-manager Marcelo Bielsa merket seg kjapt at Celina var vanskelig å forsvare seg mot, og valgte å gjøre et taktisk bytte allerede etter 28 minutter – bare på grunn av nordmannen.

– Kalvin Phillips måtte bryne seg på Celina, en spiller som skapte ubalanse i laget vårt, sa Bielsa på pressekonferansen etter kampen.

– Han fikk gult kort (forseelse på Celina) nesten med en gang. Jeg likte ikke det jeg så etter det kortet, så da valgte jeg å bytte han ut, sa han.

Fotballandskamp U-21 Norge-Kosovo. EM-kvalifisering 5-0

KOSOVO: Bersant Celina har valgt å spille for Kosovo etter at han ikke fikk sjansen for Norge.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hylles på Twitter

Det er ikke bare Leeds-manageren som bemerket seg nordmannens talent. Også Swansea-fansen hadde mye å glede seg over etter gårsdagens kamp.

– Bersant Celina er helt uvirkelig, er han ikke? Han er den beste spilleren i ligaen. De som sier noe annet tar feil, skriver en bruker på Twitter.

– Celina er litt av talent. For en spiller, skriver en annen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Har Premier League-potensial

TV 2-kommentator Kasper Wikestad, som følger Championship tett, er også imponert over det han har sett så langt av den nye Swansea-spilleren.

– Han er spektakulær når det lykkes, og han passer perfekt inn i den tierrollen han har fått nå, sier Wikestad.

Han sammenligner også nordmannen med spilleren som herjet i den nest øverste divisjonen i England i fjor.

– Han ligner veldig på Leicester-spiller James Maddison (tidl. Norwich). De spiller samme posisjon, har mange av de samme kvalitetene, og Celina har også potensialet til å bli en Premier League-spiller, sier han.

Swansea ligger på 3. plass på tabellen etter fire serierunder. Lørdag møter de Bristol City.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tre slag over par i Frankrikrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP
 • Bulgarias landslagssjef går av

  Krasimir Balakov går av som landslagssjef for Bulgaria, skriver Sky Sports. Både han og forbundet har vært i hardt vær etter rasismeskandalen under kampen mot England. Sky Sports mener å vite at det er flere som går av i solidaritet med Balakov.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN
 • Mulig El Clásico 18. desember

  I en pressemelding skriver Real Madrid at begge klubbene har foreslått 18. desember som en passende dato for det utsatte oppgjøret. El Clásico, som er kampen mellom Barcelona og Real Madrid, var opprinnelig satt opp til å spilles 26. oktober, men er utsatt på grunn av urolighetene i Barcelona

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal