Tidligere verdensmester stjal kamera fra journalist – utestengt i 18 måneder

Han ble fanget opp av overvåkningskameraer med tyvgods under Asiamesterskapet i svømming. Nå utestenges Nayoma Tomita (25) fra all svømming i halvannet år.

GAMES-ASIAN/JAPAN-THEFT File photo of gold medallist Tomita of Japan posing after the men's 200m breaststroke final at the 10th FINA World Swimming Championships (25m) in Dubai

Nayoma Tomita med gullmedaljen under kortbane-VM i Dubai i 2010.

Foto: STRINGER / Reuters

Det var under mesterskapet i Sør-Korea i slutten av september at den tidligere verdensmesteren på kortbane fra 2010 ble fanget opp av kameraer i svømmehallen.

Bildene viste japaneren med et kamera til en verdi av 50.000 kroner som han hadde stjålet fra en journalist som dekket mesterskapet for et sørkoreansk nyhetsbyrå.

Slått hardt ned på

Konfrontert med bildene fra svømmehallen innrømmet Nayoma Tomita tyveriet. Han ble umiddelbart utestengt fra mesterskapet og kastet ut fra deltagerlandsbyen.

Det japanske svømmeforbundet har i ettertid utestengt Tomita fra all svømming helt frem til april 2016. Tyveriet har også fått flere følger for 25-åringen som umiddelbart etter hendelsen fikk sparken av sin arbeidsgiver og sponsor, sportsbekledningsprodusenten Descente.

Måtte betale sin egen reise hjem

Tomita som er japansk statsborger ble først holdt igjen i Sør-Korea av myndighetene der, men betalte 8000 kroner i kausjon og fikk reise hjem. Den reisen nektet det japanske svømmeforbundet å betale. Dermed måtte tyven selv punge ut for turen tilbake til Japan.

Nayoma Tomita tok gull under kortbane-VM i 2010 og har også en gullmedalje fra Asiamesterskapet samme år. Under årets mesterskap ble det ingen medaljer på 25-åringen.

Sportsnyheter

Mancheter United vinner 2-0 over Manchester City med scoringer av Bruno Fernandes og Luke Shaw.

Solskjær hylles for taktisk genistrek i storkampen: – City var rysta

Ole Gunnar Solskjærs mannskap sjokkerte fra start i kampen mot byrival Manchester City. Etter tidlige scoringer i hver sin omgang endte det til slutt med seier til «de røde djevlene».

Forundret over konkurrentenes taktikk: – Hvorfor prøver de ikke litt mer?

Han var forhåndsfavoritt og leverte varene. Jakob Ingebrigtsen fikk styre løpet som han ville og tok sitt andre gull på tre dager - og sendte et lite stikk i retning konkurrentene.

Siste nytt

 • Vil søke om nytt mesterskap

  VM i Oberstdorf er over. Det ble en suksess både for Norge og for arrangøren, som slapp unna med relativt få smittetilfeller i løpet av mesterskapet.

  Hele arrangementet i den tyske skimetropolen foregikk uten tilskuere, slik at det aldri ble den folkefesten som arrangøren hadde sett for seg da de fikk mesterskapet. Derfor varsler daglig leder for VM-arrangementet i Oberstdorf, Florian Stern, at de kan komme til å søke om et nytt VM om ikke så lenge.

  – Generelt er det mange mennesker her, meg selv, mine medarbeidere og folk fra Oberstdorf, som har kjempet for mesterskapet i lang tid og er skuffet over resultatet. Vi gjør alt vi kan, men uten tilskuere, sier Stern til NTB.

  De neste verdensmesterskapene går i Planica (2023) og Trondheim (2025), og Stern utelukker ikke at de vil forsøke å få arrangere et VM på nytt så fort som mulig på grunn av de økonomiske tapene som har fulgt på grunn av koronapandemien.

  – Vi har følt oss litt forrådt. Vi har ikke fått det vi jobbet for, sier Stern. (NTB)

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Laporta ny Barcelona-president

  Den tidligere suksesslederen Joan Laporta tok en suveren seier i presidentvalget i fotballklubben Barcelona.

  Det melder Barcelona selv, blant annet på sine egne nettsider.

  Presidentvalget er av mange omtalt som tidenes viktigste for den mektige klubben. Totalt 56.611 medlemmer stemte under valget, og Laporta fikk hele 54 prosent av stemmene. Dermed tok han en soleklar seier over motstanderne Victor Font og Antoni Freixa.

  Laporta var Barcelona-president i klubbens mest suksessrike periode fra 2003 til 2010. Han har i valgkampen forsvart stjernen Lionel Messi, og understreket at det må bygges et lag som er sterkt nok til at Messi vil bli værende.

  Laporta
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Bale og Kane herjet for Spurs

  Etter en middelmådig start på comebacket i Tottenham har det løsnet for Gareth Bale. Søndag scoret han to mot Crystal Palace i 4-1-seieren.

  Harry Kane var ikke stort dårligere, og med sine to scoringer er han nå oppe i 15 og med i kampen om toppscorertittelen for fullt.

  Kane hadde i tillegg målgivende pasning på begge Bales scoringer.

  Jose Mourinhos gutter er oppe på sjetteplass, to poeng bak byrival Chelsea som er på fjerde.

  Crystal Palace ene målscorer var Christian Benteke, som stanget inn en redusering til 1-2 like før pause. Roy Hodgsons mannskap ligger på 13.-plass med 34 poeng.

  Harry Kane og Gareth Bale
  Foto: Julian Finney / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal