Tidligere verdensmester stjal kamera fra journalist – utestengt i 18 måneder

Han ble fanget opp av overvåkningskameraer med tyvgods under Asiamesterskapet i svømming. Nå utestenges Nayoma Tomita (25) fra all svømming i halvannet år.

GAMES-ASIAN/JAPAN-THEFT File photo of gold medallist Tomita of Japan posing after the men's 200m breaststroke final at the 10th FINA World Swimming Championships (25m) in Dubai

Nayoma Tomita med gullmedaljen under kortbane-VM i Dubai i 2010.

Foto: STRINGER / Reuters

Det var under mesterskapet i Sør-Korea i slutten av september at den tidligere verdensmesteren på kortbane fra 2010 ble fanget opp av kameraer i svømmehallen.

Bildene viste japaneren med et kamera til en verdi av 50.000 kroner som han hadde stjålet fra en journalist som dekket mesterskapet for et sørkoreansk nyhetsbyrå.

Slått hardt ned på

Konfrontert med bildene fra svømmehallen innrømmet Nayoma Tomita tyveriet. Han ble umiddelbart utestengt fra mesterskapet og kastet ut fra deltagerlandsbyen.

Det japanske svømmeforbundet har i ettertid utestengt Tomita fra all svømming helt frem til april 2016. Tyveriet har også fått flere følger for 25-åringen som umiddelbart etter hendelsen fikk sparken av sin arbeidsgiver og sponsor, sportsbekledningsprodusenten Descente.

Måtte betale sin egen reise hjem

Tomita som er japansk statsborger ble først holdt igjen i Sør-Korea av myndighetene der, men betalte 8000 kroner i kausjon og fikk reise hjem. Den reisen nektet det japanske svømmeforbundet å betale. Dermed måtte tyven selv punge ut for turen tilbake til Japan.

Nayoma Tomita tok gull under kortbane-VM i 2010 og har også en gullmedalje fra Asiamesterskapet samme år. Under årets mesterskap ble det ingen medaljer på 25-åringen.

Siste nytt

 • City-topp beklager til supporterne

  Manchester Citys administrerende direktør Ferran Soriano har beklaget klubbens rolle i superligaen i en epost til supporterne. – Vi gjorde en feil, og vi beklager oppriktig til supporterne for skuffelsen, frustrasjonen og pinen som er forårsaket de siste 72 timene, skriver Soriano. Samtidig sier han at klubbens ledelse vil gjøre alt for å gjenvinne tilliten.

  City
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Maflin i VM-trøbbel

  Kurt Maflin fikk det som ventet tøft mot Mark Selby i snooker-VMs 1. runde. Han ligger under 1-8 etter første dag. Dermed må det en helt sensasjonell snuoperasjon til for at Norges håp skal kunne ta seg videre til åttedelsfinalen i VM-turneringen i Sheffield. Selby har vunnet VM tre ganger.

  37-åringen Maflin er født og oppvokst i London, men har bodd på Ensjø i Oslo siden 2003 og representerer Norge i internasjonal snooker.

  Britain Snooker
  Foto: Nigel French / PA
 • United-eier beklager

  I et åpent brev legger klubbeier Joel Glazer seg nå flat overfor Manchester United-supporterne, etter at klubben tirsdag kveld trakk seg fra den omstridte superligaen.

  – Dere gjorde deres motstand mot superligaen veldig tydelig, og vi har lyttet. Vi gjorde en feil og vi vil vise at vi kan rette det opp igjen, skriver Glazer.

  Han uttrykker samtidig forståelse for at det vil ta tid å bygge opp tilliten.

  FILE PHOTO: Champions League - Manchester United Training
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal