Svindal: – Planen er å starte i Lake Louise

Aksel Lund Svindal (35) kommer med gode nyheter. Alpinstjernen trosser skadeproblemene og satser på å stille til start i Lake Louise.

Aksel Lund Svindal

OPTIMISTISK: Aksel Lund Svindal satser på å starte i Lake Louise.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Når Lake Louise kommer, så er det full gass, sier Svindal.

Det har lenge vært usikkert om Svindals skadeutsatte kne ville bli bra nok til sesongstart - eller bra nok til at Aksel Lund Svindal maktet å satse videre i det hele tatt.

Etter forrige sesong vurderte han derfor en stund om han skulle fortsette karrieren, men valgte i april å bli med en sesong til.

Les også: Frykter presset når Svindal forsvinner: – Hvem skal da ta over?

– Ikke noe alternativ

Oppkjøringen til årets sesong har vært preget av usikkerhet, men nå sier alpinisten at planen er å stå på startstreken når fartskjørerne sesongstarter i Lake Louise i slutten av november.

– Jeg føler at det er planen, ja. Jeg føler vel at det har vært planen hele veien, sånn rent mentalt. Hvis du tenker at det skal du ikke gjøre, så begynner du å sluntre unna på treningen. Og det er ikke noe alternativ. Da har du egentlig allerede tatt avgjørelsen, sier Svindal.

– Selv om jeg gjerne ville ha trent mer på ski, sånn rent fysisk, så er det ganske bra, sier han om sin egen form til NRK.

Den endelige avgjørelsen tas på alpinistenes samling i Copper Mountain i forkant av Lake Louise, regner han med.

– Det er så rennlikt der at det bør være mulig å gjøre ekstremt gode forberedelser.

Tåler ikke hard belastning

Alpin-ikonet har trent mye alternativt gjennom våren og sommeren på grunn av skadene i kneet. Da NRK møtte Svindal under landslagssamlingen i Chile føltes kneet fortsatt ubehagelig.

Nå føler han seg bedre enn på lang tid, selv om kneet fortsatt ikke tåler for hard belastning.

– Det er litt gi og ta mellom hvor mye jeg kan trene og hvor mye kan jeg holde igjen for å være robust fysisk. Da tenker jeg på det høyre kneet, som ikke tåler veldig hard belastning, forklarer han.

De siste årene har Svindal hatt knetrøbbel som følge av uhellet i Kitzbühel i 2016. Da røk både korsbåndet og menisken. I tillegg fikk han bruskskader.

– Hakket bedre enn i fjor

35-åringen har likevel fått trent godt i år og føler seg i fysisk god form før sesongstart.

– Fysisk er jeg hakket bedre enn jeg var i fjor. Det er litt vanskelig å måle siden jeg trener alene, men jeg har løftet knebøy i så mange år at jeg kjenner hvor sterk jeg er, kommenterer han.

– Jeg har de fysiske kapasitetene i forhold til styrke og utholdenhet som skal til.

Siste nytt

 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA
 • Manchester City overlegne i Ukraina

  Manchester City vant komfortabelt 3–0 borte mot Sjakhtar Donetsk i første kamp av mesterligaens gruppespill. Riyad Mahrez, İlkay Gündoğan og Gabriel Jesus scoret målene for gjestene. I den andre kampen i gruppen slo Rosenborgs overmenn, Dinamo Zagreb, Atalanta hele 4–0.

  AFP_1KE5HM
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Di Maria herjet med Real Madrid

  Tidligere Real Madrid-spiller Angel Di Maria stod for to av målene da PSG slo Real Madrid 3-0 i første kamp av mesterligaens gruppespill. Begge Di Marias mål kom i første omgang, mens Thomas Meunier økte ledelsen på overtid av den andre omgangen. Både Gareth Bale og Karim Benzema satt også ballen i mål, men scoringene ble annullert for henholdsvis hands og offside.

  X02011
  Foto: BENOIT TESSIER

Sendeplan

Kl. Program Kanal