Svindal: – Hadde vært kult å avslutte med et kjempe-OL

Aksel Lund Svindal (34) deltok mandag på sin første landslagssamling siden skaden i vinter. Allerede 1. august vil han være tilbake på ski.

Aksel Lund Svindal

OPTIMIST: Aksel Lund Svindal er på vei tilbake og håper på OL-gull.

– Utgangspunktet må være at når OL kommer så er et OL-gull ikke bare et mål, men også et veldig realistisk mål, sier Svindal til NRK.

Alpinisten er i full gang med oppkjøringen til neste sesong, og mandag var han endelig sammen med resten av landslaget igjen under den årlige «Iron Man»-testen på Olympiatoppen.

Aksel Lund Svindal

– I fjor levde jeg på de 10 årene før i karrieren, sier Svindal.

Foto: EZRA SHAW / Afp

Den skadde alpinisten sliter fremdeles litt med kneet etter at han måtte avbryte forrige sesong før VM, og måtte følge resten av gutta fra sidelinjen.

– Sånn er det å bli gammel, sier han med et glimt i øyet.

Svindal er imidlertid ikke eldre enn at han regner med å stille til start også neste sesong – OL-sesongen.

– Det blir nok mitt siste OL, smiler han.

– Det hadde vært kult å avslutte med et kjempe-OL. Det hadde vært gøy å vinne der – å ta et gull, forteller han.

Drømmer om Lake Louise

Svindal utelukker ikke at han stiller til start allerede i fartskonkurransene i Lake Louise om alt går som planlagt, fremfor å bygge seg opp til OL i februar.

– Hvis jeg kan komme meg til Lake Louise godt forberedt og kjøre meg inn i teten med en gang ... Jeg synes det er det kuleste. Å dra fra på den første konkurransen, sier han.

– Etter de fantastiske comebackene dine, er det nærmest blitt slik at folk forventer at du er klar til november. Blir du det?

– Jeg håper at svaret blir et rungende ja til det.

– Gode sjanser

Svindal er imidlertid krystallklar på at det forutsetter at han kommer seg tilbake på ski tidligere enn han gjorde i fjor.

Aksel Lund Svindal i Val d'Isere

Aksel Lund Svindal er tilbake på ski i august.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– I fjor levde jeg på de 10 årene før i karrieren. Det er 10 år med mye trening og rutine. Jeg kan nok gjøre det til en viss grad i år, også. Men det er ikke en reserve som er utømmelig, understreker han.

Derfor er det viktig for 34-åringen å komme seg tilbake på skiene allerede på sensommeren. Første gang blir på landslagets samling på Folgefonna 1. august.

– Målet er at jeg kan være med gutta på Folgefonna i august og at hele september blir ordentlig trening. Hvis jeg deretter kan være med Alex og Kjetil og kjøre på et høyt nivå i Chile, så mener jeg at jeg kan ha gode sjanser til å komme meg tilbake til toppen, sier Svindal.

Les også: Mannen som kikket inn i Svindals hjerne

Siste nytt

 • Dobbeltbogey ødela for Ventura

  Kristoffer Ventura var på vei mot en positiv runde i PGA-turneringen i La Quinta fredag, men en dobbeltbogey på 8. hull sendte ham nedover på listene igjen.

  Han er foreløpig på delt 130.-plass i turneringen. Rickie Fowler leder turneringen så langt.

  A Military Tribute At The Greenbrier - Round One
  Foto: Jared C. Tilton / AFP
 • Portugal utklasset Sverige i EM

  Portugal var suverene i fredagens kamp mot Sverige i håndball-EM og slo svenskene hele 35-25. Dermed står både Sverige og Island med null poeng etter at alle lagene i Norges gruppe har spilt en kamp. Norge og Slovenia topper gruppen med fire poeng, mens Portugal og Ungarn begge har to poeng.

  Sweden Handball European Championship
  Foto: Johan Nilsson / AP
 • Alle de norske videre til i morgen

  Robert Johansson ble beste nordmann tredjeplass på dagens kvalifisering til verdenscuprennet i tyske Titisee-Naustadt i morgen. Alle de øvringe nordmennene tok seg også videre til morgendags konkurranse. Japanske Ryoyo Kobayashi vant kvalifiseringen foran tyske Stephen Leyhe.

  Verdenscupåpning i langrenn, hopp og kombinert.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal