– Som å komme fra perfekt tørr asfalt til pukkstein

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Svært varierende forhold i OL-løypa, er dommen til Aksel Lund Svindal etter den første utfortreningen torsdag.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal under utfortreningen i Sotsji torsdag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal gjorde flere store feil under den første gjennomkjøringen.

Nordmannen beskriver snøforholdene i løypa i Sotsjo som utfordrende.

– Det er som å komme fra perfekt tørr asfalt med bil innpå grus og pukkstein. Det er litt av utfordringene - å beherske så store snøforskjeller, sier Svindal til NRK.no.

– Isete og urolig

Norges største gullhåp i fartsdisiplinene gjorde flere feil på den første utfortreningen i Sotsji, men han var likevel fornøyd med å være 1,21 bak bestemann Bode Miller.

Den amerikanske veteranen suste inn til bestetiden 2.07,75. Han var tre hundredeler foran sveitsiske Patrick Kung.

– Toppartiet er pefekt vintersnø, og midtpartiet er veldig isete og urolig. Det er kanskje den største utfordringen: Det å omstille seg og kjøre bra, forteller Svindal og legger til:


– Det er en bra løype - en tøff løype, sier han.

– Gjorde store feil

Svindal jakter Norges første OL-gull i utfor noensinne når alvoret starter søndag.

– Jeg var i overkant optimistisk til hvor kort linje jeg skulle kjøre. Jeg gjorde en del store feil på grunn av det, men toppfarten ser bra ut, sier han om treningsomgangen.

– Jeg hadde vært mer bekymret over avstanden hvis jeg hadde kjørt bra, sier Svindal til NRK.no.

Kjetil Jansrud noterte seg for den tiende raskeste tiden i OL-bakken. Han var 1,26 sekunder bak. Han beskriver treningen som «en grei start».

Aleksander Aamodt Kilde ble nummer 22. Det er ytterligere to treningsomganger til før den olympiske utforen starter tidlig søndag morgen norsk tid.

Justeringer i kvinnenes utfor

Bare 3 av 56 alpinister fikk prøve seg i kvinnenes utfortrening torsdag morgen. Først etter justeringer slapp alle utfor.

Arrangøren bestemte seg etter hvert for å fjerne snø og gjøre et hopp nær målgang mindre.

Intervju med Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud etter et treningsrenn i Sotsji. Reporter: Harald Thingnes.

VIDEO: Se intervju med Svindal og Kjetil Jansrud.

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal