NRK Meny
Normal

Svindal vant endelig på Kvitfjell: – Dette er utklassing

Storfavoritt Aksel Lund Svindal vant super-G-rennet på Kvitfjell søndag. Det er aller første gang den meritterte nordmannen vinner på hjemmebane.

Aksel Lund Svindal var suveren på dagens Guper-G.

VIDEO: Se Aksel Lund Svindals suverene kjøring på Kvitfjell.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud var svært begeistret for Svindals seier.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Dette er utklassing på alle måter, sier Svindals lagkamerat Kjetil Jansrud til NRK.

Svindal kjørte sist i seedet gruppe, og tok ledelsen allerede fra første passering i Kvitfjell-løypa.

Deretter økte nordmannen hele veien ned, og i mål vant han halvsekundet foran østerrikeren Georg Streitberger og italienske Werner Heel. Seieren kommer dagen etter 2.-plassen fra utforrennet.

– Et halvt sekund er veldig mye, særlig når det er så jevnt ellers. Når Aksel får i gang godstoget på toppen, stopper det ikke, sier Jansrud.

Haler innpå Hirscher sammenlagt

Svindal selv latet til å føle seg rimelig trygg før start søndag. Med god grunn – han har ikke vært dårligere enn nummer to i super-G hele sesongen.

– Det var bare å ikke gjøre noe dumt. Når jeg kjører bra, så kommer seieren. Og den satt i dag hvertfall, sier Svindal.

Med seieren knappet Svindal luka til Marcel Hirscher i verdenscupen sammenlagt. Østerrikeren har nå bare 29 poeng å gå på.

Vant utforcupen

Seks renn gjenstår før sammenlagttrofeet deles ut, men Svindal selv nekter å la seg stresse. Han mener stadig det er fordel for slalåmspesialisten i avslutningen.

– Jeg er fortsatt et stykke bak. Og nå har jeg hatt min helg, med utfor og super-G, så er det opp til Hirscher å levere i storslålom og slalåm neste helg, sier Svindal til NRK.

Uansett har nordmannen nå sikret seg seieren i super-G-cupen.

– Trofeer er trofeer, men jo større de er jo bedre er det. Jeg hadde ganske god kontroll på den cupen før dagens renn, så jeg tenkte ikke så veldig mye på det, sier han.

– For en mann!

Seieren er Svindals aller første på hjemmebane i Kvitfjell, og den 21. verdenscupseieren totalt. Det er like mange som legenden Kjetil André Aamodt står bokført med.

– Nå må han legge opp synes jeg. Det holder nå, Aksel, spøker Aamodt.

Svindal ble nummer to på Kvitfjell i for, mens Kjetil Jansrud vant. Sistnevnte røk korsbåndet i VM tidligere denne vinteren, og fulgte derfor rennet sammen med NRK på sletta. Han var mektig imponert av kompisen.

– Han gjør ingen feil, det er pent å se på. Aksel har en utrolig kontroll på løypa, og treffer perfekt hele veien. For en mann, sier Jansrud.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Eliteserien: Lillestrøm - Vålerenga
4-4-2 Eliteserien fotball: Lillestrøm - Vålerenga
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Motbakkeløp og 15 km jaktstart i Trondheim
Toppidrettsveka: Motbakkeløp