NRK Meny
Normal

Svindal uten kombi-press

Seier i kombi-cupen blir mindre og mindre viktig for Aksel Lund Svindal. Han er avslappet før dagens thriller.

Aksel Lund Svindal
Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Når årets siste superkombinasjon starter idag, stiller han med overraskende lave skuldre.

Gasse på!

For årets sesong er allerede en suksess for Aksel Lund Svindal. Det har gjort presset litt lettere å leve med før dagens thrilleravsluttning i superkombi-cupen.

- Den er ikke så gjev som den var i starten av sesongen. Jeg kan være helt avslappet og bare gasse på, sier han til NRKSport.no.

Kan vinne sammenlagt

Aksel Lund Svindal er allerede dobbelt verdensmester, han kjemper om seieren i superkombi-cupen, og er fortsatt med i kampen om den totale verdenscupen. - Ja, det jo en annen cup som er hakket jevere, så får vi se hvordan det slår ut i forhold til den, sier han.

Men selv om skuldrene er lavere i dag, er han en altfor ivrig konkurransemann til å ta lett på oppgaven. - Jeg er avslappet, men det er kult når det går bra, avslutter han.

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo