NRK Meny
Normal

Svindal på andreplass etter utfordelen – trakk seg fra kombinasjonen

PYEONGCHANG/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal tar ingen sjanser med kneet, og trakk seg fra superkombinasjonen i OL.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018

RASK: Aksel Lund Svindal avbildet etter en utfortrening.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg varmet opp, men kjente det i kneet. Og da orker jeg ikke risikere noe med tanke på utfor og super-G de kommende dagene, sier Svindal til VG.

Beslutningen støttes av NRKs ekspert Marius Arnesen.

– Han har ikke kjørt en slalåmsving siden skaden i Kitzbühel. Dette er ikke overraskende, mener Arnesen.

Beslutningen om å trekke seg ble gjort etter rådføring med medisinsk personell. Rundt en time før slalåmdelen ble beslutningen om å trekke seg kjent.

– Han har et problem med kneet, og testet hvordan bevegelsen er. Aksel liker tydeligvis ikke helt det han kjenner, sier Arnesen.

Marius Arnesen.

NRK-EKSPERT: Marius Arnesen.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Satser på utfor

Han mener det ligger lite dramatikk i avgjørelsen, og påpeker at Svindal har langt viktigere oppgaver om to dager. Da går OL-utforen, en gullmedalje Svindal svært gjerne vil ha.

– Han skal kjøre sesongens viktigste konkurranse om to dager. Det er derfor han er her. Han hadde ikke kjørt kombinasjonen hvis den ikke var før utforen, sier Arnesen.

Bortsett fra en stor liten feil, kjørte nordmannen best av alle i den «enkle» utforen. I mål var han 0,07 bak tyske Thomas Dressen. Det blir en verdifull gjennomkjøring for Svindal.

Kjetil Jansrud er på fjerdeplass etter utforen, 27 hundredeler bak Dressen.

Aleksander Aamodt Kilde er nummer 18, 1,68 bak. Sebastian Foss-Solevåg fikk de tikke helt til i utfordelen, og er nummer 58 før slalåmen. Han er 5,11 bak tyske Dressen.

Været kuttet utforen

På grunn av sterk vind ble løypa kortet ned, og de største hoppene ble kuttet ut. Dermed ble det en utfordel som favoriserte slalåmkjørerne i større grad.

For eksempel er Marcel Hirscher kun 1,32 bak teten etter utfordelen.

– Det er kjedelig at en olympisk kombinasjonen skal avgjøres med 1,18 i utfor og full lende i slalåm.

– Mener du det burde vært utsatt?

– Jeg kan ikke være noen gallionsfigur for hvilken som helst avgjørelse, men jeg synes det skal være rettferdig. Men når FIS gir klarsignal, så går vi. Jeg skal ikke være negativ til det, og alt kan jo skje i slalåmen, sier Jansrud.

FØLG OG HØR: NRK sport følger kombinasjonen.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag