NRK Meny
Normal

Svindal tok NM-gull i utfor

Aksel Lund Svindal knuste konkurrentene i utfor NM, mens Maria Therese Tviberg tok en overraskende seier i kvinneklassen.

Lund Svindal

Aksel Lund Svindal rakk likevel å delta i utfor-NM og tok gullet.

Foto: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Aksel Lund Svindal meldte først forfall til utfor-konkurransen i NM, men etter endringer i programmet ble det likevel tid til å delta i NM-utforen.

På grunn av utstyrsmangel fra renn i Sotsji ble det bestemt at utforen heller skulle bli gjennomført onsdag.

– Vi er avhengig av et sterkt startfelt i NM. Når flere av de beste mangler utstyret sitt, så fant vi ut at det beste er å utsette utforen til onsdag, sa NM-leder Stein Kjartan Vik.

Enkel seier

Onsdag ble rennet gjennomført og 30-åringen kjørte inn til en enkel seier, 0,89 sekunder foran ti år yngre Endre Bjertness. Bjørnar Neteland tok bronsen og kom inn 1,20 bak Svindal.

Aksel Lund Svindal tok dermed sitt 16 NM-gull.

Tviberg overrasket

I kvinnenes renn ble det en overraskende seier til 18 år gamle Maria Therese Tviberg.

–Herlig. Mitt første NM-gull som senior. Det gikk kjempebra, og jeg traff linjene alle steder. Det blåste mye i traseen, og det gjaldt å være kompakt i løypa ellers kunne jeg fort blitt tatt av vinden. Ellers var det bare å gi bånn gass, sa en jublende Tviberg etter seieren til NTB.

Hun slo Lotte Smiseth Sejersted med fire hundredeler. Anne Winquist tok bronsen to sekunder bak Tviberg.

Tviberg og Serjersted var altså i en klasse for seg selv i onsdagens NM-utfor. Tviberg har ennå ikke deltatt i verdenscupen.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning