Svindal skrev historie: – Jeg regner med Kjetil er irritert nå

Men Kjetil André Aamodt (42) tror Aksel Lund Svindal (30) bare vil fortsette å pynte på den ferske superrekorden.

Aksel Lund Svindal var naturlig nok storfornøyd etter seieren i Super-G søndag. Han gikk med det forbi Kjetil André Aamodt i antall verdenscupseiere i alpint. Reporter: Tommy Barstein.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal er naturlig nok storfornøyd med å ha kapret rekorden fra sitt tidligere idol.

Aamodt

Kjetil André Aamodt mener alpinkongen nå må jakte nye rekorder.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

NRKs alpinekspert og medaljegrossist Kjetil André Aamodt var før i dag Norges mestvinnende alpinist i verdenscupen med 21 seire.

Men da Svindal knuste konkurrentene i Lake Louise søndag, tok han over tronen med 22.

– Jeg har et ganske avslappet forhold til rekorder, men det var kult å slå Kjetil. Han var idolet mitt, sa Svindal til NRK.no.

Han serverte også en hilsen til Aamodt gjennom NRK-kameraet:

– Jeg regner med du så på, som den alpinlegenden du er. Jeg regner også med det irriterer deg litt, sånn skal det jo være. Jeg er i hvert fall fornøyd, sa Svindal og gliste.

– Må sikte mot Stenmark

Aamodt selv var på ishockeykamp og rakk ikke å få med seg rekordfangsten direkte. Men han er mektig imponert over landsmannen.

– Jeg sendte akkurat en melding til ham. Det er utrolig gøy å følge med. Han skriver seg inn i historiebøkene, men akkurat denne rekorden er jo litt norsk da. Ingemar Stenmark har jo 86, det er der han må sikte, sier Aamodt og ler.

– Svindal tror du ble litt irritert?

– Jeg er jo en konkurransemann, jeg, vet du. Jeg var opptatt av statistikk når jeg holdt på selv, men du blir litt distansert når du gir deg. Det er rart med det. Du blir jo familiefar, sier Aamodt.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Aksel Lund Svindal vinner "alltid" i Lake Louise (Canada). Søndag kjørte han ned til ledelse med startnummer 15, under verdenscuprennet i super-G. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

SE VIDEO: Se løpet til Aksel Lund Svindal her!

Takker god natts søvn

Svindal knuste først Georg Streitberger (nr. 3) med 38 hundredeler, og nordmannen kapret til slutt seieren med 24 hundredeler foran Matthias Mayer.

Maktdemonstrasjonen kom til tross for at 30-åringen er influensasjuk og går på penicillin.

Kjetil Jansrud (11.-plass) og Aleksander Aamodt Kilde (20.-plass) kjørte også godt i søndagens renn.

En av de største konkurrentene, amerikaneren Ted Ligety, kjørte ut i de kanadiske fjellene.

 • Se intervju med Svindal i videovinduet over artikkelen!

– Jeg var mer på hugget enn i går (4.-plass i utfor). Jeg var skikkelig trøtt, og da har du sovet tungt. Du våkner mer og mer utover dagen. Det er sånn det skal være, sa Svindal etter løpet.

– Blant de største

Svindal står dermed med fem seire i Lake Louise, og 30-åringen har vært i en klasse for seg i Super-G de siste sesongene.

1.-plass. 2.-plass. 1.-plass. 1.-plass. 1.-plass. Det var Svindal-rekken i de fem Super-G-rennene forrige sesong.

– Hvorfor trives du så bra i Lake Louise?

– Jeg vet ikke. Jeg aner faktisk ikke. Men det er ikke noe poeng i å analysere det i stykker heller, smilte Svindal, som fikk skryt på direkten:

– Nå er han blant de aller største Super-G-løperne i verden, historisk sett også, sa NRKs alpinkommentator Andreas Toft.

Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal