NRK Meny
Normal

Svindal storfavoritt i Kitzbühel: – Det hadde vært kult

Aksel Lund Svindal har vunnet de fleste fartsrennene denne sesongen. Nå er han storfavoritt til å vinne det mest prestisjefylte av dem alle.

Aksel Lund Svindal

FAVORITT: Aksel Lund Svindal.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

DIREKTE: Se kombinasjonen fra Kitzbühel fra kl 11.30

Kitzbühel. Die Streif.

Bare ordene skaper skyhøye forventninger hos både alpintinteresserte og utøvere.

Aksel Lund Svindal

Svindal har hatt en sterk start på sesongen.

Foto: VALERIANO DI DOMENICO / Afp

– Det betyr veldig mye for alpintsporten, og derfor betyr det mye for meg også. Det er et av de rennene som gjør at alpint har den stillingen som det har, sier Aksel Lund Svindal, som en gang uttalte at det å vinne i Kitzbühel henger høyere enn å vinne VM.

– Det hadde vært kult

For til tross for Svindals fantastiske karriere mangler han fremdeles en utforseier her. Nordmannen vant super-G i 2013, men utforrennet henger naturlig nok høyest for en fartskjører.

Det er selve indrefileten i verdenscupen.

– Jeg tenker på at jeg har lyst å vinne i Kitzbühel, selvfølgelig. Det er det største verdenscuprennet vi har. Det hadde vært kult, for å si det rett ut, sier Svindal.

Alpinisten har hatt en fantastisk start på sesongen. Han har vunnet seks verdenscuprenn og står med to andreplasser så langt.

– Har gitt bra uttelling

Han burde dermed være favoritt til å gå til topps i både super-G og utfor i Kitzbühel.

– Jeg har to gode muligheter her. Kombinasjonen blir en bonus, hvis den går bra, men i utfor og super-G har jeg veldig gode muligheter til å komme på pallen eller å vinne.

– Det er en innstilling jeg har hatt gjennom hele sesongen, og det har gitt veldig bra uttelling, sier Svindal, som verdenscupen før de fire rennene i Kitzbühel.

I tillegg til Aksel Lund Svindal deltar også Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i fredagens kombinasjon, der super-G-delen både teller som et eget renn og som en del av kombinasjonen.

Les også: Jansrud vil vinne igjen i Kitzbühel

Aksel Lund Svindal

Siste nytt

 • Ødegaard ikke med til Tallinn

  Martin Ødegaard er som eneste spiller vraket fra Real Madrid-troppen til kampen mot Atlético Madrid i Tallinn onsdag kveld. Det tolkes som at han er på vei bort. Fra 30-mannstroppen som møtte AC Milan manglet nemlig kun Ødegaard.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kan bli slutt på OL-ishockey

  Ishockey for menn kan bli teke heilt ut av OL-programmet i Beijing i 2022, ifølgje presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet René Fasel, melder sportbladet.se.

  Det er eitt av fire alternativ IIHF har lagt fram. Dei tre andre er å få med NHL-spelarane som tidlegare, ei turnering utan NHL-spelarar slik som sist vinter, og å arrangere OL som U23-turnering.

  Ishockey under OL
  Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters
 • Jim «The Anvil» Neidhart er død

  Den tidligere World Wrestling Entertainment-utøveren Jim «The Anvil» Neidhart (63) døde i går av hodeskader etter et fall i hjemmet sitt i Florida. Neidhart varaktiv i ringen fra 1985 til 1997.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag