NRK Meny
Normal

Svindal storfavoritt i Kitzbühel: – Det hadde vært kult

Aksel Lund Svindal har vunnet de fleste fartsrennene denne sesongen. Nå er han storfavoritt til å vinne det mest prestisjefylte av dem alle.

Aksel Lund Svindal

FAVORITT: Aksel Lund Svindal.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

DIREKTE: Se kombinasjonen fra Kitzbühel fra kl 11.30

Kitzbühel. Die Streif.

Bare ordene skaper skyhøye forventninger hos både alpintinteresserte og utøvere.

Aksel Lund Svindal

Svindal har hatt en sterk start på sesongen.

Foto: VALERIANO DI DOMENICO / Afp

– Det betyr veldig mye for alpintsporten, og derfor betyr det mye for meg også. Det er et av de rennene som gjør at alpint har den stillingen som det har, sier Aksel Lund Svindal, som en gang uttalte at det å vinne i Kitzbühel henger høyere enn å vinne VM.

– Det hadde vært kult

For til tross for Svindals fantastiske karriere mangler han fremdeles en utforseier her. Nordmannen vant super-G i 2013, men utforrennet henger naturlig nok høyest for en fartskjører.

Det er selve indrefileten i verdenscupen.

– Jeg tenker på at jeg har lyst å vinne i Kitzbühel, selvfølgelig. Det er det største verdenscuprennet vi har. Det hadde vært kult, for å si det rett ut, sier Svindal.

Alpinisten har hatt en fantastisk start på sesongen. Han har vunnet seks verdenscuprenn og står med to andreplasser så langt.

– Har gitt bra uttelling

Han burde dermed være favoritt til å gå til topps i både super-G og utfor i Kitzbühel.

– Jeg har to gode muligheter her. Kombinasjonen blir en bonus, hvis den går bra, men i utfor og super-G har jeg veldig gode muligheter til å komme på pallen eller å vinne.

– Det er en innstilling jeg har hatt gjennom hele sesongen, og det har gitt veldig bra uttelling, sier Svindal, som verdenscupen før de fire rennene i Kitzbühel.

I tillegg til Aksel Lund Svindal deltar også Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde i fredagens kombinasjon, der super-G-delen både teller som et eget renn og som en del av kombinasjonen.

Les også: Jansrud vil vinne igjen i Kitzbühel

Aksel Lund Svindal

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal