NRK Meny
Normal

Svindal sliter etter akillesskaden

132 dager før sesongåpningen i Sölden opplever Aksel Lund Svindal (32) fremdeles problemer i treningshverdagen som følge av den avrevne akillessenen fra oktober.

Aksel Lund Svindal sliter fortsatt etter akilles-skaden han pådro seg i oktober i fjor. Han har ikke fått nok skikjøring og har droppet løpe- og sykkeltreningen han pleier å gjøre på denne tiden av året. Reporter/redigering: Tommy Barstein Foto: Terje Haugnes

BETENKT: Aksel Lund Svindal erkjenner at akillesskaden han pådro seg i oktober byr på utfordringer i treningen.

– I og med at jeg hadde den skadeperioden jeg hadde, er det ikke all trening jeg får gjennomført, sier 32-årige Svindal til NRK.

Åtte måneder etter at akkilessenen i venstrebenet røk under barmarkstrening i Østerrikske Sölden, trener medaljegrossisten hardt på Olympiatoppen i Oslo.

Svindal løfter tungt for å ta igjen det tapte. For etter at nesten hele fjorårssesongen gikk fløyten, ligger han fortsatt etter skjema før comebacksesongen han nå er i gang med å forberede.

Og selv om han fysisk sett er sterkere på enkelte områder, legger ikke alpinisten skjul på at akillesskaden setter negative spor i treningshverdagen.

– På fysikk er det noen ting som er bedre og noen ting som er dårligere. Jeg er bra på styrke, men ikke helt der jeg skal være på aerob løping, sier Svindal.

LES SAKEN: Ødela selv akillesen: – Nervøs på Svindals vegne
SE OGSÅ: Her er Lund Svindal tilbake på skiene

Sto over konkurranser

For ikke å utsette akillessenen for unødvendig belastning har han i år droppet både løp og sykkelritt han tidligere har prioritert å delta i.

32-åringen sto over blant annet veldedighetsløpet Red Bull Wings For Life World Run 11. mai, og fulgte i stedet løpet i følgebil.

Svindal deltok heller ikke i Attacking Viking Challenge 2015 den 6. juni, et veldedig sykkelritt som samler inn penger til kreftsaken.

– Ikke stresset

I tillegg til at den femdobbelte verdensmesteren har måttet nedprioritere utholdenhetstreningen, har dårlige værforhold satt en effektiv stopper for Svindals ønske om flere timer på ski.

– Det har vært dårlig vær i Alpene og her (i Oslo, journ.anm.). Det er ikke sommer i byen og ikke bra forhold på fjellet. I Innsbruck snødde det nesten ned til byen – i mai! Du vil ikke ha vinterstorm på fjellet, for da får du ikke gjort noen ting.

– Jeg er litt i minus der, så jeg trenger litt skikjøring, legger Svindal til.

Han krysser imidlertid fingrene for at han ikke vil være plaget av akillesen når verdenscupen i Alpint kjøres i gang i Sölden om 132 dager.

– Jeg er ikke stresset, men jeg har en følelse av at jeg burde hatt flere dager på ski, sier Svindal.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal