Svindal sliter etter akillesskaden

132 dager før sesongåpningen i Sölden opplever Aksel Lund Svindal (32) fremdeles problemer i treningshverdagen som følge av den avrevne akillessenen fra oktober.

Aksel Lund Svindal sliter fortsatt etter akilles-skaden han pådro seg i oktober i fjor. Han har ikke fått nok skikjøring og har droppet løpe- og sykkeltreningen han pleier å gjøre på denne tiden av året. Reporter/redigering: Tommy Barstein Foto: Terje Haugnes

BETENKT: Aksel Lund Svindal erkjenner at akillesskaden han pådro seg i oktober byr på utfordringer i treningen.

– I og med at jeg hadde den skadeperioden jeg hadde, er det ikke all trening jeg får gjennomført, sier 32-årige Svindal til NRK.

Åtte måneder etter at akkilessenen i venstrebenet røk under barmarkstrening i Østerrikske Sölden, trener medaljegrossisten hardt på Olympiatoppen i Oslo.

Svindal løfter tungt for å ta igjen det tapte. For etter at nesten hele fjorårssesongen gikk fløyten, ligger han fortsatt etter skjema før comebacksesongen han nå er i gang med å forberede.

Og selv om han fysisk sett er sterkere på enkelte områder, legger ikke alpinisten skjul på at akillesskaden setter negative spor i treningshverdagen.

– På fysikk er det noen ting som er bedre og noen ting som er dårligere. Jeg er bra på styrke, men ikke helt der jeg skal være på aerob løping, sier Svindal.

LES SAKEN: Ødela selv akillesen: – Nervøs på Svindals vegne
SE OGSÅ: Her er Lund Svindal tilbake på skiene

Sto over konkurranser

For ikke å utsette akillessenen for unødvendig belastning har han i år droppet både løp og sykkelritt han tidligere har prioritert å delta i.

32-åringen sto over blant annet veldedighetsløpet Red Bull Wings For Life World Run 11. mai, og fulgte i stedet løpet i følgebil.

Svindal deltok heller ikke i Attacking Viking Challenge 2015 den 6. juni, et veldedig sykkelritt som samler inn penger til kreftsaken.

– Ikke stresset

I tillegg til at den femdobbelte verdensmesteren har måttet nedprioritere utholdenhetstreningen, har dårlige værforhold satt en effektiv stopper for Svindals ønske om flere timer på ski.

– Det har vært dårlig vær i Alpene og her (i Oslo, journ.anm.). Det er ikke sommer i byen og ikke bra forhold på fjellet. I Innsbruck snødde det nesten ned til byen – i mai! Du vil ikke ha vinterstorm på fjellet, for da får du ikke gjort noen ting.

– Jeg er litt i minus der, så jeg trenger litt skikjøring, legger Svindal til.

Han krysser imidlertid fingrene for at han ikke vil være plaget av akillesen når verdenscupen i Alpint kjøres i gang i Sölden om 132 dager.

– Jeg er ikke stresset, men jeg har en følelse av at jeg burde hatt flere dager på ski, sier Svindal.

Siste nytt

 • Fulham rykker ned

  Med 0-2-tap for Burnley er det klart at Fulham blir det tredje laget som rykker ned fra Premier League denne sesongen. Det er tre kamper igjen, men London-laget har 10 poeng opp til Southampton, og følger dermed West Bromwich og Sheffield United ned til Championship. Det er første gang nedrykksstriden avgjøres med så mange som tre kamper igjen, skriver OptaJoe på Twitter.

  Ashley Westwood sendte gjestene i ledelsen etter 35 minutter, før Chris Wood doblet like før pause.

  – Det har kommet nærmere og nærmere, men det gjør ikke skuffelsen mindre. Jeg føler smerte og tristhet i kveld. Det er uunngåelig nå, sier Fulham-manager Scott Parker til BBC.

 • Negative tester i Odd

  Mandag fikk Odd svar på koronatestene som ble tatt etter at en spiller testet positivt i forkant av seriepremieren mot Sandefjord. Alle de andre spillerne og støtteapparatet hadde negative prøvesvar, opplyser klubben på egne nettsider. Spillerne er fortsatt likevel i karantene og klubben vet ikke om de kan spille kampen mot Stabæk den 16. mai.

  Teningskamp i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Odd
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Reginiussen legger opp

  Forsvarsspiller Tore Reginussen (35) annonserer på sin Instagram-konto at han legger fotballskoene på hylla etter denne sesongen. Etter å ha spilt i Rosenborg siden 2012, signerte han for den tyske klubben FC St. Pauli i januar. Siste seriekamp er 23. mai.

  – Det har vært en utrolig reise, med endeløse høydepunkter og opplevelser, skriver han.

  Reginiussen har 31 landskamper og ble blant annet kåret til årets spiller i eliteserien i 2017.

  – Tiden er inne for å ta fatt på et nytt kapittel i livet mitt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal