NRK Meny
Normal

Forsinket av fall: – Det er litt spesielt her i Kitzbühel

Aksel Lund Svindal måtte vente lenger enn planlagt på utforstarten i Kitzbühel da mannen på startnummeret foran falt. Slik venting har nordmannen opplevd før, men i verdenscupsirkusets hardeste løype er ventetiden litt tøffere.

Aksel Lund Svindal som for øyeblikket er verdens beste alpinist nådde ikke opp idag.

Aksel Lund Svindal har vært dominerende i fartsdisiplinene denne sesongen, men i utforløypa i Kitzbühel fikk nordmannen det ikke til å stemme. Han ble til slutt nummer ti, over et sekund bak vinneren.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal evnet ikke å kjøre seg inn på pallen. Han endte på tiendeplass i det tøffe utforrennet.

Foto: NRK

Johan Clarey fra Frankrike hadde startnummeret før det norske utforhåpet Aksel Lund Svindal i lørdagens renn i Kitzbühel.

Underveis gikk det galt for franskmannen, og dermed måtet Svindal vente lenger enn normalt på å få sette utfor de stupbratte bakkene i Østerrike.

– Det påvirket sikker litt, men jeg har opplevd det mange ganger og prøver ikke å la det påvirke, sier Svindal til NRK, men innrømmer at fall setter en ekstra støkk i utøverne i Kitzbühel.

– Det er litt spesielt her faktisk, det er det, sier han, som tidligere har forklart den spesielle stemningen som råder før start i Kitzbühel.

Svindal endte til slutt på en tiendeplass, over et sekund bak vinneren Dominik Paris.

Mistet flyten

Svindal har vært sterk på treningene i Kitzbühel og vant fredagens super-G. Det skapte forventninger til nordmannen før start lørdag, men han klarte ikke å innfri.

Det var ikke denne plasseringen jeg var keen på, men jeg hadde en bra dag i går, så jeg er ikke superdeppa, sier Svindal.

Nordmannen vil ikke skylde på den utsatte starten når det kommer til det skuffende resultatet.

– På toppen kjører jeg ikke bra nok, og med en feil i bunnen blir det for langt bak. Mister du flyten litt kommer du ikke ordentlig tilbake før det er et rolig parti, og dem er det ikke så mange av her, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Flere stygge fall i Kitzbühel idag. Peter Fill falt stygt under dagens utforrenn i Kitzbühel. Over kulen havner han bakpå og streifer utsiden av løypen. Det resulterer i en bakoversalto der han landet på bena igjen. Han slapp hedigvis unna uten store skader.

Både italienske Peter Fill og franske Johan Clarey falt i den knalltøffe løypa. Clarey hadde startnummeret før Svindal, dermed måtte nordmannen vente lenger enn planlagt i startbua før han fikk sette utfor.

Fornøyd Jansrud

Kjetil Jansrud kjørte inne til andreplass, men etter hvert som de antatt sterkeste løperne kom i mål ble også han skjøvet litt nedover listene.

Han var likevel fornøyd med innsatsen i den fryktede utforløypa etter åttendeplassen.

– Det er alltid deilig å komme i mål her, men det var ikke helt den følelsen jeg hadde håpa på, sier han til NRK etter målgang.

– Jeg merker underveis at jeg ikke fikk helt den farten jeg ville ha. Men jeg har ingenting å utsette på innsatsen eller viljen til å kjøre fort, men det er litt smårusk innimellom som ødelegger de tidelene som trengs for å stå på pallen i dag, sier Jansrud.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud på vei ned mot folkehavet i målområdet etter å ha kjørt den fryktede utforløypa i Kitzbühel.

Foto: NRK

Siste nytt

 • Wenger ferdig i Arsenal

  Arsène Wenger (68) gir seg som manager i Arsenal. Det skriver klubben i en pressemelding. – Etter nøye vurdering og diskusjoner med klubben, føler jeg tiden er riktig for å gi seg etter sesongen, sier franskmannen, som har ledet laget i over 21 år.

  Arsene Wenger
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Klæbo dropper Skarverennet

  Johannes Høsflot Klæbo skal ikke gå Skarverennet, melder Adressa. Klæbo er på ferie, bekrefter far og manager Haakon Klæbo til avisen.

  Marit Bjørgen og Petter Northug er blant profilene som går rennet lørdag.

  Johannes Høsflot Klæbo
  Foto: Erlend Laanke Solbu
 • Vedvik under EM-kravet

  Marius Vedvik imponerte med tredjeplass på 10.000 meter i et friidrettsstevne i USA natt til fredag. Gular-utøveren løp under EM-kravet med tiden 28.42,15. EM-kravet er på 28.55,00, melder NTB.

  Marius Vedvik
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag