Hopp til innhold

Forsinket av fall: – Det er litt spesielt her i Kitzbühel

Aksel Lund Svindal måtte vente lenger enn planlagt på utforstarten i Kitzbühel da mannen på startnummeret foran falt. Slik venting har nordmannen opplevd før, men i verdenscupsirkusets hardeste løype er ventetiden litt tøffere.

Aksel Lund Svindal som for øyeblikket er verdens beste alpinist nådde ikke opp idag.

Aksel Lund Svindal har vært dominerende i fartsdisiplinene denne sesongen, men i utforløypa i Kitzbühel fikk nordmannen det ikke til å stemme. Han ble til slutt nummer ti, over et sekund bak vinneren.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal evnet ikke å kjøre seg inn på pallen. Han endte på tiendeplass i det tøffe utforrennet.

Foto: NRK

Johan Clarey fra Frankrike hadde startnummeret før det norske utforhåpet Aksel Lund Svindal i lørdagens renn i Kitzbühel.

Underveis gikk det galt for franskmannen, og dermed måtet Svindal vente lenger enn normalt på å få sette utfor de stupbratte bakkene i Østerrike.

– Det påvirket sikker litt, men jeg har opplevd det mange ganger og prøver ikke å la det påvirke, sier Svindal til NRK, men innrømmer at fall setter en ekstra støkk i utøverne i Kitzbühel.

– Det er litt spesielt her faktisk, det er det, sier han, som tidligere har forklart den spesielle stemningen som råder før start i Kitzbühel.

Svindal endte til slutt på en tiendeplass, over et sekund bak vinneren Dominik Paris.

Mistet flyten

Svindal har vært sterk på treningene i Kitzbühel og vant fredagens super-G. Det skapte forventninger til nordmannen før start lørdag, men han klarte ikke å innfri.

Det var ikke denne plasseringen jeg var keen på, men jeg hadde en bra dag i går, så jeg er ikke superdeppa, sier Svindal.

Nordmannen vil ikke skylde på den utsatte starten når det kommer til det skuffende resultatet.

– På toppen kjører jeg ikke bra nok, og med en feil i bunnen blir det for langt bak. Mister du flyten litt kommer du ikke ordentlig tilbake før det er et rolig parti, og dem er det ikke så mange av her, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Flere stygge fall i Kitzbühel idag. Peter Fill falt stygt under dagens utforrenn i Kitzbühel. Over kulen havner han bakpå og streifer utsiden av løypen. Det resulterer i en bakoversalto der han landet på bena igjen. Han slapp hedigvis unna uten store skader.

Både italienske Peter Fill og franske Johan Clarey falt i den knalltøffe løypa. Clarey hadde startnummeret før Svindal, dermed måtte nordmannen vente lenger enn planlagt i startbua før han fikk sette utfor.

Fornøyd Jansrud

Kjetil Jansrud kjørte inne til andreplass, men etter hvert som de antatt sterkeste løperne kom i mål ble også han skjøvet litt nedover listene.

Han var likevel fornøyd med innsatsen i den fryktede utforløypa etter åttendeplassen.

– Det er alltid deilig å komme i mål her, men det var ikke helt den følelsen jeg hadde håpa på, sier han til NRK etter målgang.

– Jeg merker underveis at jeg ikke fikk helt den farten jeg ville ha. Men jeg har ingenting å utsette på innsatsen eller viljen til å kjøre fort, men det er litt smårusk innimellom som ødelegger de tidelene som trengs for å stå på pallen i dag, sier Jansrud.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud på vei ned mot folkehavet i målområdet etter å ha kjørt den fryktede utforløypa i Kitzbühel.

Foto: NRK

Siste nytt

  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal