NRK Meny
Normal

Svindal savner kompisen: – Uansett hvor bra det går, blir det bare halvveis

Aksel Lund Svindal mener årets verdenscuprunde på Kvitfjell aldri kan bli like god som fjorårets. Grunnen: Lagkameraten Kjetil Jansrud er ikke med.

Aksel Lund Svindal er klar for Kvitfjell til helgen, men det er ikke helt det samme uten sine gode venn Kjetil Jansrud. Reporter: Line Andersen

VIDEO: Se intervju med Aksel Lund Svindal før Kvitfjell.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud mistet resten av sesongen da han røk korsbåndet i Schladming.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Jansrud og Svindal

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal jublet for dobbeltseier på Kvitfjell i fjor.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

De to nordmennene dominerte stort på Kvitfjell i fjor, og noterte seg for to pallplasseringer hver.

– Vi stilte bare to norske til start, og på resultatlista var vi i toppen begge to. Det var en kul helg, sier Svindal til NRK.

Kjetil Jansrud stiller ikke på Kvitfjell denne helgen. Han røk korsbåndet under VM i Schladming, og er ikke tilbake før neste sesong.

– Fordel Hirscher i verdenscupen

Det legger en demper på forventningene til Aksel Lund Svindal.

– Jeg skal prøve å kopiere noe av det, men jeg mangler jo dessverre en lagkompis. Uansett hvor bra det blir i år, blir det bare halvveis, sier han.

Det skorter likevel ikke på motivasjon hos nordmannen. Han ligger som nummer to i verdenscupen sammenlagt, omtrent 200 poeng bak østerrikeren Marcel Hirscher.

Svindal er på skuddhold til å ta igjen Hirscher, men er klar på at slalåm-spesialisten er den store favoritten sammenlagt.

– Det er fordel Hirscher. Ganske enkelt fordi han leder med 200 poeng, sier Svindal.

Usikker på formen

Svindal, som nylig vant utforgull i Schladming, røper overfor NRK at han er litt usikker på formen før Kvitfjell-rennene.

– Den var nok hakket bedre tidligere i vinter, men jeg er ikke helt sikker. Den kan jo være like god nå, men jeg tror nok jeg var bedre i januar og desember. Jeg håper jeg tar feil, sier han.

Uansett nyter han å kjøre renn under litt roligere omgivelser hjemme i Norge.

– Det har vært superdigg å få et miljøskifte. Jeg har truffet kompiser og hatt det rolig rundt meg. Ikke at det ikke er bra med trøkk og interesse, men kanskje ikke hver dag, sier han, med adresse til VM i Schladming.

– Der var det like mye styr om det var trening eller renn. Her er det helt rolig på trening, og forhåpentligvis bra trøkk i helgen.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg