Frustrert Svindal: – Verste treningsleir noensinne

Aksel Lund Svindal (31) mener det norske alpinlandslaget så langt har fått en verst tenkelig oppladning til sesongen.

Svindal

TRENINGSTRØBBEL: Aksel Lund Svindal og alpinlandslaget fortsetter å ha problemer med treningsforholdene før sesongstarten.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Aamodt

BEKYMRET: NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt frykter værproblemene kan få konsekvenser denne sesongen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Den verste treningsleiren noen gang, slår stjernealpinsten fast på sin blogg.

NRK.no skrev torsdag om værproblemene som ødelegger for det norske alpinlandslaget i Ushuaia i Argentina.

 • Se reportasje fra Ushuaia nederst i saken!

– Første gang jeg er så uheldig

Da hadde 18 av 24 treningsdager blitt amputert på grunn av regn og sludd.

– Jeg har kjørt ski hele livet mitt. Ski er en utendørsidrett som påvirkes av været. I fjellet kan du komme ut for alt slags vær. For å være på den sikre siden valgte vi å dra til Argentina for trening på snø i en hel måned. Dette ble gjort for at vi kanskje skulle få noen bra dager på snø, skriver Svindal, og fortsetter:

– Nå har vi vært på samme plassen i en hel måned med elendige forhold nærmest hver eneste dag. Det er første gang i karrieren at jeg har vært så uheldig med treningsforholdene. Denne treningsleiren i Ushuaia er den verste jeg har vært med på. Vi for håpe at vi får bedre treningsforhold i oktober og november slik at vi kan få det moro også denne vinteren.

Svindal forklarte overfor NRK.no at varmen ødelegger løypene slik at alpinistene ikke kan gi 100 prosent gass.

Skeptisk Aamodt

Landslagssjef Håvard Tjørhom innrømmet overfor NRK.no at oppholdet i Argentina ikke har vært optimalt.

– Vi er ikke helt klare for sesongen ennå, men nå har vi en god plan for Sölden i Europa. Vi er ganske sikre på at vi skal komme dit vi bør være, sa Tjørholm.

Samtidig mener NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt at de ødelagte treningsdagene kan ha gjort det vanskeligere å prestere optimalt denne sesongen.

– De er bedre trent og trener bedre enn alle andre lag. Det er jeg overbevist om. Men det hjelper ikke hvis de ikke er på ski til rett tid på rett sted. Det er ofte helt avgjørende. Hvis de har vært uheldige med det, kan det bli en tyngre sesong, sier Aamodt.

Dårlige snøforhold under treninga i Argentina Reporter: Andreas Toft.

Siste nytt

 • Mesterlig comeback av Hovland

  Ting så mørkt ut for Viktor Hovland da han gikk tre over par på de 10 første hullene av PGA-tourens Workday Charity Open i Ohio.

  Nordmannen avsluttet runden sin fantastisk og gikk de siste åtte hullene seks under par. Dermed endte han på 69 slag, og er foreløpig tre slag bak ledende Adam Hadwin.

  Viktor Hovland
  Foto: Gregory Shamus / AFP
 • Ruud ute av oppvisningsturnering

  Russiske Andrej Rublev ble for sterk for Casper Ruud, og med tre tap går ikke nordmannen videre til semifinale i oppvisningsturneringen Thiems 7. Ruud spilte en god kamp torsdag, men russeren vant etter 6-2, 3-6, 10-4 i sett.

  Davis Cup 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Stenger fotballtribunene igjen

  Bulgaria stenger fotballtribunene etter at antall koronasmittede har økt i landet den siste tiden. Det skjer én måned etter at helsemyndighetene åpnet for tilskuere på stadion, så lenge de holdt avstand og bare én tredel av stadion var i bruk.

  EM-KVALIFISERING FOTBALL NORGE BULGARIA 1 - 0
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal