NRK Meny
Normal

Frustrert Svindal: – Verste treningsleir noensinne

Aksel Lund Svindal (31) mener det norske alpinlandslaget så langt har fått en verst tenkelig oppladning til sesongen.

Svindal

TRENINGSTRØBBEL: Aksel Lund Svindal og alpinlandslaget fortsetter å ha problemer med treningsforholdene før sesongstarten.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Aamodt

BEKYMRET: NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt frykter værproblemene kan få konsekvenser denne sesongen.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

– Den verste treningsleiren noen gang, slår stjernealpinsten fast på sin blogg.

NRK.no skrev torsdag om værproblemene som ødelegger for det norske alpinlandslaget i Ushuaia i Argentina.

 • Se reportasje fra Ushuaia nederst i saken!

– Første gang jeg er så uheldig

Da hadde 18 av 24 treningsdager blitt amputert på grunn av regn og sludd.

– Jeg har kjørt ski hele livet mitt. Ski er en utendørsidrett som påvirkes av været. I fjellet kan du komme ut for alt slags vær. For å være på den sikre siden valgte vi å dra til Argentina for trening på snø i en hel måned. Dette ble gjort for at vi kanskje skulle få noen bra dager på snø, skriver Svindal, og fortsetter:

– Nå har vi vært på samme plassen i en hel måned med elendige forhold nærmest hver eneste dag. Det er første gang i karrieren at jeg har vært så uheldig med treningsforholdene. Denne treningsleiren i Ushuaia er den verste jeg har vært med på. Vi for håpe at vi får bedre treningsforhold i oktober og november slik at vi kan få det moro også denne vinteren.

Svindal forklarte overfor NRK.no at varmen ødelegger løypene slik at alpinistene ikke kan gi 100 prosent gass.

Skeptisk Aamodt

Landslagssjef Håvard Tjørhom innrømmet overfor NRK.no at oppholdet i Argentina ikke har vært optimalt.

– Vi er ikke helt klare for sesongen ennå, men nå har vi en god plan for Sölden i Europa. Vi er ganske sikre på at vi skal komme dit vi bør være, sa Tjørholm.

Samtidig mener NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt at de ødelagte treningsdagene kan ha gjort det vanskeligere å prestere optimalt denne sesongen.

– De er bedre trent og trener bedre enn alle andre lag. Det er jeg overbevist om. Men det hjelper ikke hvis de ikke er på ski til rett tid på rett sted. Det er ofte helt avgjørende. Hvis de har vært uheldige med det, kan det bli en tyngre sesong, sier Aamodt.

Dårlige snøforhold under treninga i Argentina Reporter: Andreas Toft.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal