Svindal og Jansrud innesperret av snøskred

Det norske alpintlandslaget sitter værfaste på hotellet etter at et snøskred har sperret veiene ut til St. Moritz. Det kan i verste fall føre til at utstyret de skal bruke i OL ikke kommer frem til Sotsji i tide.

jansrud

Kjetil Jansrud og de andre i alpinttroppen tar værproblemene med godt humør. Fredag morgen måtte de ut og lete for å finne igjen bilene sine, og deretter grave dem frem.

Foto: Håvard Tjørhom

f

Aksel Lund Svindal la ut dette bildet på sin Instagram-profil fredag morgen. Firkanten i midten av bildet er bilen hans.

r

Høye brøytekanter utenfor hotellet.

Foto: Håvard Tjørhom
d

Dette var synet som møtte NRKs journalist da han prøvde å kjøre inn til hotellet alpintlandslaget bor på. Veien er stengt.

Foto: Thomas Lerdahl

Tidlig i dag morges fikk det norske alpintlandslaget beskjed om at utfortreningen i St. Moritz var avlyst på grunn av de store snømengdene som var kommet i løpet av natten.

Like etter skjønte de at de i tillegg så å si er blitt værfaste på hotellet de bor på et lite stykke utenfor den sveitsiske bygda. Et snøskred sperrer nemlig veien ut fra hotellet, og veien er derfor stengt i begge retninger.

– I dag må vi bare bli på hotellet, men det skal nok gå helt greit, konkluderer landslagstrener Håvard Tjørhom overfor NRK.no.

Svindal trener med feller

Han forteller at utøverne, som Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, tar situasjonen med knusende ro.

– Det vi har brukt tiden på i dag er egentlig å gå rundt hotellet og prøve å finne igjen bilene våre, som er helt snødd ned, forteller Tjørhom lattermildt.

Svindal har i tillegg vært ute og gått seg en tur på feller sammen med landslagslegen og barmarkstreneren.

– Det er mest for å få litt bevegelsesterapi. Men de går ikke opp mot fjellene eller noe sånt, for der er rasfaren veldig stor, forsikrer Tjørhom.

At de er «innesperret» kan imidlertid by på større utfordringer. Utstyret landslaget skal bruke under OL skal nemlig etter planen kjøres til Sotsji på lørdag.

– Dersom veien fortsatt er stengt kan det by på noen problemer, men jeg håper og tror den åpner i igjen i tide. Men jeg er i gang med å sjekke noen backupløsninger, forteller Tjørhom, og legger til:

– Vi har jo en buffer på noen dager før det begynner, men vi er helt avhengig av sko og utstyr og alt vi bruker for å gjennomføre både renn og trening. Vi skal ha den siste gjennomkjøringsdagen 6.februar, men bør helst ha utstyret på plass i god tid før det.

Tror verdenscuprennet flyttes

Det skal egentlig kjøres verdenscuprenn i utfor lørdag og storslalåm søndag i St. Moritz. Rennene er erstatning for de avlyste rennene i Garmisch-Partenkirchen og er de siste før OL.

Nå tyder imidlertid mye på at rennene blir flyttet nok en gang. Tjørhom mener et alternativ er å gjennomføre rennene på Kvitfjell i forbindelse med verdenscupen som skal være der etter OL.

Landslagstreneren beroliger om at det trolig ikke vil bety spesielt mye at Aksel Lund Svindal og de andre ikke får en siste konkurranse før OL, til tross for at det ville blitt en fin gjennomkjøring før det står om medaljer.

– Jeg er ikke så bekymret for det, for vi har hatt et tett program med mange renn og mye trening. Men jeg vil gjerne at rennene skal bli gjennomført med tanke på Aksels sjanser i verdenscupen, sier han.

Svindal har å vinne verdenscupen sammenlagt som sitt store mål denne sesongen.

Siste nytt

 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Serbia trolig Norges motstander

  Skottland sørget med seier over Israel for at de er beste gruppevinner i C-divisjonen i nasjonsligaen. Norge er da nummer to, og møter 3.-rangerte Serbia til omspill om EM-plass, med mindre de tar seg videre gjennom den vanlige EM-kvalifiseringen.

  UEFA Nations League - League C - Group 4 - Serbia v Lithuania
  Foto: Marko Djurica / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal