NRK Meny
Normal

«Super»-Svindal vant foran Jansrud: – Han er umulig slå i denne bakken

VAL GARDENA/OSLO (NRK): Det var et meget jevnt renn i Val Gardena før «supermannen» Aksel Lund Svindal, og Kjetil Jansrud, knuste verdenseliten i utfor.

- Gåsehud fra topp til tå

SUVEREN: Aksel Lund Svindal var helt suveren i dagens utfor i Val Gardena.

Laster innhold, vennligst vent..

– Gutten kjører mer eller mindre på et og et halvt kne, likevel knuser han verdenseliten her, utbrøt NRKs alpintekspert, Kjetil André Aamodt, i det Aksel Lund Svindal ble sekundert med en ledelse over sekundet nedover bakkene i Val Gardena.

Svindals superløp ble nesten litt for mye for den gamle fartshelten.

Det er gåsehud fra topp til tå her nå, Svindal er en supermann!

Andre seier etter skadeavbrekk

Det er Svindals andre seier etter at han kom tilbake fra en alvorlig skade for tredje gang i sin karriere denne sesongen.

– Det er ganske digg å stå her nå og ha vunnet, jeg er veldig glad i hvert fall, sa Svindal til NRK etter at seieren var i boks.

– Han er helt umulig å slå i den bakken her, konkluderte Kjetil Jansrud om dagens vinner etter å ha sikret andreplassen.

Dobbelt norsk

Aamodt konkluderte allerede da Svindal var i mål at tiden ble umulig å slå, men ble noe usikker da Kjetil Jansrud satte utfor.

– For å være ærlig så var det egentlig bare Kjetil jeg var redd for da jeg kom i mål, sa en strålende Aksel Lund Svindal til NRK etter målgang.

For det ble en gladiatorkamp av de sjeldne mellom de to norske fartsfantomene.

Kjetil Jansrud kom godt i gang og ledet helt frem til fjerde mellomtid.

– Dette blir et rotterace mellom de to kamphanene, sa Aamodt etter tredje mellomtid.

Jansrud tapte tid de siste mellomtidene og måtte gi tapt på slutten for Svindal, men sikret likevel dobbelt norsk i Val Gardena.

Svindal og Jansrud i målområdet

DOBBELT NORSK: – Han er helt umulig å slå, sa Kjetil Jansrud som var godt fornøyd med andreplass i Val Gardena.

Foto: Line Andersen / NRK

Var usikker om han ledet

Da Svindal kom i mål var han usikker på om han tok ledelsen. Det var rett og slett helt stille blant et sjokkartet publikum i Val Gardena, som nettopp hadde vært vitne til et perfekt utforrenn.

– Det var så rart, for det var så stille først, men så var det digg å se tallene, sa Svindal.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld