NRK Meny
Normal

Lund Svindal måtte ha «ekstratrening» like før VM-rennet

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Alpinherrene fikk ikke lov å ha sin vanlige gjennomkjøring av utforløypa fredag. Derfor måtte Aksel Lund Svindal ta en ekstra trening lørdag morgen - bare timer før han kjører VM-renn i utfor.

aksel

Aksel Lund Svindal kaster seg utfor under fredagens gjennomkjøring av utforløypa i Schladming - hvor han kun fikk teste den øverste delen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er uvanlig at den siste gjennomkjøringen skjer så tett opp mot konkurranse, men dette takler Aksel. Han tar det som oppvarming, sier NRKs alpinkommentator Marius Arnesen.

Rundt klokken ni lørdag morgen kjørte Aksel Lund Svindal befaring i den første delen av utforløypa i Schladming, før han hadde trening i den siste delen - knapt to timer før det står om VM-medaljer på samme sted.

Blandede reaksjoner

Vanligvis foregår den siste gjennomkjøringen senest dagen før konkurranse, men denne gangen gjorde man et unntak på grunn av kvinnenes superkombinasjon fredag.

Dermed fikk ingen av herrene teste den nederste delen av løypa i går. En avgjørelse som ble mottatt med blandede reaksjoner blant utøvere og støtteapparat i Østerrike.

– Mye avgjøres i den nederste delen av løypa, så det er greit å gå gjennom den delen. Men nå fikk vi ikke det i dag, så da kan jeg ikke tenke på det, uttalte Lund Svindal til NRK fredag kveld.

Han var derfor en av alpinistene som benyttet seg av tilbudet om å kjøre gjennom løypa tidlig lørdag morgen.

Aksel nest raskest

Flere varslet at de ville stå over gjennomkjøringen for å spare krefter, men lørdag morgen viste det seg at alle untatt to startende benyttet seg av tilbudet.

– Aksel så veldig bra ut på gjennomkjøringen. Han var den nest raskeste, uten at det trenger å bety så mye, sier Arnesen.

Svindal kjørte inn til 49,81, mens amerikanske Andrew Weibrecht var tre hundredeler raskere.

Alpinistene testet hele løypa også på torsdag, men det vanlige er at man tester hele løypa flere ganger mens det nærmer seg konkurranse - og til slutt dagen før.

– Aksel hadde nok ikke vært avhengig av gjennomkjøringen i dag, men når sjansen bød seg var det greit å gjøre det, mener Arnesen.

Gode vinnersjanser

Lund Svindal åpnet VM med å ta bronse i Super-G onsdag. Arnesen tror det norske medaljehåpet har minst like store vinnersjanser i dag.

– Det er et terreng som passer ham, så lenge forholdene er jevne. Da vil han være med å kjempe om seieren, og jeg er sikker på at han er klar for å risikere alt han makter for å klare det, sier han.

Siste nytt

 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP
 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: London Marathon
Sportssøndag: London Marathon
Toppserien: Avaldsnes - Vålerenga
Sportssøndag: Toppserien, Avaldsnes - Vålerenga
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen