NRK Meny
Normal

Lund Svindal måtte ha «ekstratrening» like før VM-rennet

SCHLADMING/OSLO (NRK.no): Alpinherrene fikk ikke lov å ha sin vanlige gjennomkjøring av utforløypa fredag. Derfor måtte Aksel Lund Svindal ta en ekstra trening lørdag morgen - bare timer før han kjører VM-renn i utfor.

aksel

Aksel Lund Svindal kaster seg utfor under fredagens gjennomkjøring av utforløypa i Schladming - hvor han kun fikk teste den øverste delen.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er uvanlig at den siste gjennomkjøringen skjer så tett opp mot konkurranse, men dette takler Aksel. Han tar det som oppvarming, sier NRKs alpinkommentator Marius Arnesen.

Rundt klokken ni lørdag morgen kjørte Aksel Lund Svindal befaring i den første delen av utforløypa i Schladming, før han hadde trening i den siste delen - knapt to timer før det står om VM-medaljer på samme sted.

Blandede reaksjoner

Vanligvis foregår den siste gjennomkjøringen senest dagen før konkurranse, men denne gangen gjorde man et unntak på grunn av kvinnenes superkombinasjon fredag.

Dermed fikk ingen av herrene teste den nederste delen av løypa i går. En avgjørelse som ble mottatt med blandede reaksjoner blant utøvere og støtteapparat i Østerrike.

– Mye avgjøres i den nederste delen av løypa, så det er greit å gå gjennom den delen. Men nå fikk vi ikke det i dag, så da kan jeg ikke tenke på det, uttalte Lund Svindal til NRK fredag kveld.

Han var derfor en av alpinistene som benyttet seg av tilbudet om å kjøre gjennom løypa tidlig lørdag morgen.

Aksel nest raskest

Flere varslet at de ville stå over gjennomkjøringen for å spare krefter, men lørdag morgen viste det seg at alle untatt to startende benyttet seg av tilbudet.

– Aksel så veldig bra ut på gjennomkjøringen. Han var den nest raskeste, uten at det trenger å bety så mye, sier Arnesen.

Svindal kjørte inn til 49,81, mens amerikanske Andrew Weibrecht var tre hundredeler raskere.

Alpinistene testet hele løypa også på torsdag, men det vanlige er at man tester hele løypa flere ganger mens det nærmer seg konkurranse - og til slutt dagen før.

– Aksel hadde nok ikke vært avhengig av gjennomkjøringen i dag, men når sjansen bød seg var det greit å gjøre det, mener Arnesen.

Gode vinnersjanser

Lund Svindal åpnet VM med å ta bronse i Super-G onsdag. Arnesen tror det norske medaljehåpet har minst like store vinnersjanser i dag.

– Det er et terreng som passer ham, så lenge forholdene er jevne. Da vil han være med å kjempe om seieren, og jeg er sikker på at han er klar for å risikere alt han makter for å klare det, sier han.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal