NRK Meny
Normal

Svindal leder superkombinasjon

Aksel Lund Svindal leder mennenes Superkombinasjon etter halvkjørt løp.

Aksel Lund Svindal etter utfordelen i Superkompinasjonen
Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

OL-vinneren fra fredagens super-G kjørte et kjemperenn i utforbakken i Vancouver, og leder med 0,39 sekund på Dominik Paris, mens den sveitsiske favoritten Carlo Janka ligger 0.50 sekund bak.

– La et godt grunnlag

– Jeg føler jeg kjørte et bra renn og har lagt et bra grunnlag før slalåmdelen, sa Lund Svindal til NRK etter løpet.

Flere at Svindals største utfordrere Silvan Zurbriggen fra Sveits er 0.73 bak, sølvvinneren fra fradagens Super-G, amerikaneren Bode Miller er 0.76 bak og Kroatiske Ivica Kostelic 1.05 bak. Østerrikes beste, Benjamin Raich har 1.55 å ta igjen på nordmannen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sølvvinneren i fjorårets VM Julian Lizeroux fra Frankrike ligger hele 4.03 bak før slalåmdelen.

– Dette er akkurat det vi kunne håpe på etter utfor-delen. Dette kommer til å bli kjempespennende for tidsdifferansene er omtrent det slalåmspesialistene kan ta inn på Svindal, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Kan bli OL-konge

Lars Elton Myhre og Kjetil Jansrud deler 18.plassen 2.29 etter Lund Svindal. Slaåmspesialisten Truls Ove Karlsen har 4.17 å ta igjen.

Svindal har også deltatt i to kombinasjonsrenn i år, hvor det beste resultatet er en 8. plass fra Wengen i januar. I det andre rennet kjørte han ut. Men med Aksels storform om dagen, er alt mulig.

Norges beste alpinist er i ferd med å bli OL-kongen i Vancouver, med sølv og gull etter to øvelser. Svindal er regjerende verdensmester i øvelsen.

Det hele avgjøres i kveld, med slalåm klokken 21.15.

Siste nytt

 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker.

  Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sveitsisk støtte til OL i Sion

  Den sveitsiske regjeringen garanterer 6,7 milliarder kroner i økonomisk støtte dersom Sion arrangerer vinter-OL i 2026, men de er fortsatt avhengig av folkets støtte i en folkeavstemning.

  Video V-cup alpint: Superkombinasjon utfor 13.01.12
  Foto: Nyhetsspiller

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vipers-Oppsal