NRK Meny
Normal

Svindal leder superkombinasjon

Aksel Lund Svindal leder mennenes Superkombinasjon etter halvkjørt løp.

Aksel Lund Svindal etter utfordelen i Superkompinasjonen
Foto: Leonhard Foeger / Scanpix/Reuters

OL-vinneren fra fredagens super-G kjørte et kjemperenn i utforbakken i Vancouver, og leder med 0,39 sekund på Dominik Paris, mens den sveitsiske favoritten Carlo Janka ligger 0.50 sekund bak.

– La et godt grunnlag

– Jeg føler jeg kjørte et bra renn og har lagt et bra grunnlag før slalåmdelen, sa Lund Svindal til NRK etter løpet.

Flere at Svindals største utfordrere Silvan Zurbriggen fra Sveits er 0.73 bak, sølvvinneren fra fradagens Super-G, amerikaneren Bode Miller er 0.76 bak og Kroatiske Ivica Kostelic 1.05 bak. Østerrikes beste, Benjamin Raich har 1.55 å ta igjen på nordmannen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sølvvinneren i fjorårets VM Julian Lizeroux fra Frankrike ligger hele 4.03 bak før slalåmdelen.

– Dette er akkurat det vi kunne håpe på etter utfor-delen. Dette kommer til å bli kjempespennende for tidsdifferansene er omtrent det slalåmspesialistene kan ta inn på Svindal, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt.

Kan bli OL-konge

Lars Elton Myhre og Kjetil Jansrud deler 18.plassen 2.29 etter Lund Svindal. Slaåmspesialisten Truls Ove Karlsen har 4.17 å ta igjen.

Svindal har også deltatt i to kombinasjonsrenn i år, hvor det beste resultatet er en 8. plass fra Wengen i januar. I det andre rennet kjørte han ut. Men med Aksels storform om dagen, er alt mulig.

Norges beste alpinist er i ferd med å bli OL-kongen i Vancouver, med sølv og gull etter to øvelser. Svindal er regjerende verdensmester i øvelsen.

Det hele avgjøres i kveld, med slalåm klokken 21.15.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal