- Jeg er klar for en ny krig

Aksel Lund Svindal er klar for nytt renn i Beaver Creek, løypa der han falt stygt for ett år siden.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal lå an til å gjennomføre en svært god sesong da det gikk galt i Beaver Creek i november i fjor.

Foto: The Canadian Press, Frank Gunn, AP, og Rick Wilking, Reuters / Scanpix

- Jeg har gått gjennom det i hodet mange ganger. Det er viktig ikke å fryse når det nærmer seg der jeg tryna forrige gang.

- Plutselig så jeg bare himmel og ikke mer snø

Forrige sesong så ut til å bli nok et magisk år for Aksel Lund Svindal. Han tok seieren i sesongåpningen i Sölden og fortsatte å stige til topps på seierspallen og befeste sin posisjon som verdens beste alpinist.

Men under trening i Beaver Creek i USA 27. november i fjor gikk det galt.

- Jeg husker veldig godt partiet rett før der jeg tryna. På flata husker jeg at jeg tenkte: ”Dette går fort". Jeg skjønte at det kom til å gå galt, men man tror jo i det lengste at det skal gå bra. Plutselig så jeg bare himmel og ikke noe mer snø. Da er det ikke så stor sjanse for å lande på beina, sier Lund Svindal til NRK Sport.

- Tung overgang

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal møtte media et par uker etter fallet i Beaver Creek.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- De første ukene etter at jeg kom hjem fra Beaver Creek, var en ganske tung overgang, og jeg hadde mye vondt. Det var lange dager, forteller han.

Men fra å gå fra sykesenga og forsiktig opptrening, begynte han å kjøre rolig på ski, alene på mørke kvelder i Varingskollen. Målet var å bli best i verden igjen.

- Vi har snakket mye om det som skjedde, sier landslagssjef Marius Arnesen.

- Det tror jeg er en viktig del av det å komme tilbake til Beaver Creek.

Skal tilbake til sykehuset

Og når Aksel Lund Svindal returnerer til ulykkesstedet i Beaver Creek mandag, er det ikke bare rennet som står på planen.

- Da skal jeg også tilbake til sykehuset og avdelingen jeg lå på for å hilse på, takke og si at ting går bra, sier han.

- For bortsett fra noen arr og sting på utsiden, er det ingen tegn på fallet nå. Det er bare som det skal være, når man har vært i krigen en tur, kan man ikke komme tilbake helt uskadet. Nå er jeg klar for en ny krig.

Nett-TV: Se dokumentaren her

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal