NRK Meny
Normal

Hirscher vant verdenscupen da Svindal kjørte ut

En skuffet Aksel Lund Svindal (31) kjørte ut i førsteomgang av storslalåmen i Lenzerheide. Samtidig kjørte Marcel Hirscher ned til 4.-plass og sammenlagtseier i verdenscupen.

Verdenscupsesongen er over for Aksel Lund Svindal. Bare to utkjøringer fra sammenlagtrival Hirscher kan gjøre at Svindal beholder ledelsen i sammenlagtcupen. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal kjørte ut under storslalåmen i Lenzerheide.

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher har nå vunnet verdenscupen totalt. Østerrikeren ble nummer fire i lørdagens storslalåm

Foto: Jure Makovec / Afp

– Jeg er ikke god nok. Ikke så god som jeg var de første to-tre månedene. Det er de harde fakta, sier en skuffet Aksel Lund Svindal etter å ha mislyktes med et av sesongens største mål - å vinne verdenscupen sammenlagt.

Svindal satset tøft i storslalåmen i Lenzerheide - i et løp der han måtte legge press på rivalen Marcel Hirscher. Nordmannen var åtte tiendeler bak ledende Felix Neureuther på første mellomtid. Han kjørte bra i fortsettelsen, før han mistet balansen og kjørte ut.

Det gikk fort, og plutselig var sesongen over.

Hirscher tok krystallkula

En tydelig fortvilet Aksel Lund Svindal måtte konstatere at der han selv gjorde en avgjørende feil, kjørte erkerival Marcel Hirscher feilfritt og endte på 4.-plass i storslalåmrennet.

Hirscher tok med det nye 50 verdenscuppoeng, og passerte Svindal på sammenlagtlista. Østerrikeren er nå 31 poeng foran nordmannen med ett renn igjen å kjøre - et slalåmrenn som Svindal uansett står over.

Marcel Hirscher er dermed vinner av sammenlagtcupen i alpint for tredje år på rad.

Etter utkjøringen brukte Svindal lang tid på å ta seg ned til målområdet og den ventende pressen. I nesten to timer stod han rakrygget og satte ord på skuffelsen.

– Jeg er ikke god nok i storslalåm, så jeg måtte hente ut noe jeg ikke har gjort på en stund. Det er ikke så lett, for å si det rett ut. Du må mentalt overbevise deg om det, og det klarer jeg egentlig. Men så kjenner jeg underveis at jeg aller helst skulle vært bedre, sier Svindal.

– Forsvare, ikke angripe

Svindal hadde en enorm start på sesongen og ledet sammenlagtcupen klart i januar.

Men så begynte en aldri så liten motgang.

– Det begynner litt i OL der jeg er nummer fire-fem i stedet for på pallen. Selv om jeg prøver å snu, så er trenden at det blir dårligere og dårligere etter OL. Det er lettere sagt enn gjort, sier han om tiden etter OL.

Mesterskapsløperen havnet i skyggen av landsmennene Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen i OL.

Begge de to sikret medaljer - i motsetning til Svindal.

Må bli bedre i storslalåm

31-åringen har lenge vært tydelig på at det å lykkes i nettopp storslalåm har vært nøkkelen til å vinne verdenscupen sammenlagt. Derfor trente han mye på dette i sommer og høst, men uten at det har gitt særlige resultater.

Fortsatt mener han storslalåm er en nøkkeldisiplin, selv om han fort kunne vunnet totalcupen bare basert på det han har fått til i fartsdisiplinene.

– Jeg vinner utfor- og super-G-cupen. Jeg hadde et bra utgangspunkt til å vinne totalcupen, men på slutten må jeg forsvare i stedet for å angripe. Avslutningen har vært kjip, sier Svindal.

Storslalåmrennet ble vunnet av Ted Ligety, mens franske Alexis Pinturault ble nummer to. Tyske Felix Neureuther ledet etter første omgang, men endte på 3.-plass til slutt.

Henrik Kristoffersen ble beste nordmann på 8.-plass i Lenzerheide.

– Det er mitt nest beste storslalåmresultat noensinne. Jeg kunne selvfølgelig ønsket at jeg kjørte litt fortere, men jeg må være fornøyd i dag, sier Kristoffersen.

Leif Kristian Haugen endte på 18.-plass.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal