Aksel Lund Svindal skadet - hele sesongen i fare

Aksel Lund Svindal mister store deler av sesongen – kanskje hele – etter at venstre akkiles røk under barmarkstrening i Sölden.

Svindal

Sesongen er i fare for Aksel Lund Svindal.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/asvindal

Aksel Lund Svindals venstre akilles røk under barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Det opplyser Norges skiforbund i en pressemelding søndag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen ble den norske alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser. Der ble det konstatert at akillesen hadde røket.

Han ble operert kort tid etterpå.

Trikset med ball

Det er usikkert hvor lenge Svindal må holde seg i ro, men han er trolig ute det meste av sesongen, ifølge pressemeldingen.

Det betyr at VM i Vail og Beaver Creek fra 2. til 15. februar etter all sannsynlighet går uten hans deltakelse.

– Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen, og jeg skjønte med en gang hva som var galt, sier Aksel Lund Svindal i pressemeldingen.

Han møter ikke pressen før mandag, men forteller mer om uhellet i pressemeldingen:

– Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck. Der fikk jeg rask og super service og det ble konstatert at akillesen var røket, og jeg ble operert under en time etterpå.

Kan ta lang tid

– En kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat i det sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid. Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen, sier Svindal.

– Aksel må nå trene seg forsiktig opp de neste ukene og han er trolig ikke på ski igjen før om tre til fire måneder, sier alpinlandslagets lege, Marc Jacob Strauss, i pressemeldingen.

Det er ikke første gang Aksel Lund Svindal er ute med skade. Han var borte fra verdenscupsirkuset i nesten et år etter et stygt fall i beaver Creek 27. november 2007. Etterpå har han som alle vet kommet knallsterkt tilbake, og 5. desember 2008 vant han igjen i verdenscupen.

Ulykken han nå har vært utsatt for er altså adskillig mindre dramatisk. Men paradoksalt nok kan det ta like lang tid før han er tilbake blant verdens beste alpinkjørere.

Bilder fra @asvindal på Instagram. Aksel Lund Svindal er sannsynligvis ute mesteparten av sesongen etter at han skada seg på trening i Østerrike. Reporter: Tommy Barstein, foto: Jørn Tveter og redigering: Tommy Barstein.

Bilder fra @asvindal på Instagram.

Siste nytt

 • Knallsterk avslutning av Hovland

  Viktor Hovlands fire birdier på siste dag i Charlotte sikret ham den andre tredjeplassen på rad i PGA-touren.

  23-åringen fra Norge dro til med birdier på hull 4, 7, 14 og 15 i North Carolina. Det ga totalt 67 slag og fire under par på den siste dagen.

  Etter fire dagers spill ble fasiten totalt åtte slag under par totalt, og igjen var det en sistedag det luktet svidd av for Hovland. Han klatret tre plasser på avslutningsdagen.

  Hovland delte 3.-plassen med Keith Mitchell.

  Wells Fargo Golf
  Foto: Jacob Kupferman / AP
 • Neymar-mål holder liv i tittelhåp

  Neymars straffescoring like før pause sørget for 1-1 og ett viktig poeng for Pars Saint-Germain borte mot Rennes.

  PSG er tre poeng bak serieleder Lille med to serierunder igjen. De kan fortsatt bli seriemestere, men er avhengige av at Lille snubler.

  APTOPIX France Soccer League One
  Foto: David Vincent / AP
 • Selvkritisk etter 10,77

  Den nye sprintstjernen Sha'Carri Richardson vant 100-meteren i USATF Golden Games i Walnut, California på 10,77 etter å ha løpt på 10,74 i forsøket.

  Likevel var 21-åringen selvkritisk etter finalen, som gikk i en motvind på -1,2 meter i sekundet. Starten ble også avbrutt flere ganger.

  – Jeg hadde definitivt ventet en annen tid og en annen gjennomføring, sa hun umiddelbart etter løpet.

  Richardson har årsbeste i verden på 10,72, som gjør henne til den sjette raskeste gjennom tidene. Med to løp under 10,8 på én kveld i California, seiler hun opp som storfavoritt før OL i Tokyo. Og ambisjonene er skyhøye:

  – Hver gang jeg går på banen ønsker jeg å skrive historie. Hver gang jeg går på banen skal være utrolig. Alle får bare holde øynene åpne, sa Richardson.

  Sha'Carri Richardson
  Foto: ANDY LYONS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal