NRK Meny
Normal

Aksel Lund Svindal skadet - hele sesongen i fare

Aksel Lund Svindal mister store deler av sesongen – kanskje hele – etter at venstre akkiles røk under barmarkstrening i Sölden.

Svindal

Sesongen er i fare for Aksel Lund Svindal.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/asvindal

Aksel Lund Svindals venstre akilles røk under barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Det opplyser Norges skiforbund i en pressemelding søndag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen ble den norske alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser. Der ble det konstatert at akillesen hadde røket.

Han ble operert kort tid etterpå.

Trikset med ball

Det er usikkert hvor lenge Svindal må holde seg i ro, men han er trolig ute det meste av sesongen, ifølge pressemeldingen.

Det betyr at VM i Vail og Beaver Creek fra 2. til 15. februar etter all sannsynlighet går uten hans deltakelse.

– Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen, og jeg skjønte med en gang hva som var galt, sier Aksel Lund Svindal i pressemeldingen.

Han møter ikke pressen før mandag, men forteller mer om uhellet i pressemeldingen:

– Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck. Der fikk jeg rask og super service og det ble konstatert at akillesen var røket, og jeg ble operert under en time etterpå.

Kan ta lang tid

– En kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat i det sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid. Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen, sier Svindal.

– Aksel må nå trene seg forsiktig opp de neste ukene og han er trolig ikke på ski igjen før om tre til fire måneder, sier alpinlandslagets lege, Marc Jacob Strauss, i pressemeldingen.

Det er ikke første gang Aksel Lund Svindal er ute med skade. Han var borte fra verdenscupsirkuset i nesten et år etter et stygt fall i beaver Creek 27. november 2007. Etterpå har han som alle vet kommet knallsterkt tilbake, og 5. desember 2008 vant han igjen i verdenscupen.

Ulykken han nå har vært utsatt for er altså adskillig mindre dramatisk. Men paradoksalt nok kan det ta like lang tid før han er tilbake blant verdens beste alpinkjørere.

Bilder fra @asvindal på Instagram. Aksel Lund Svindal er sannsynligvis ute mesteparten av sesongen etter at han skada seg på trening i Østerrike. Reporter: Tommy Barstein, foto: Jørn Tveter og redigering: Tommy Barstein.

Bilder fra @asvindal på Instagram.

Siste nytt

 • Snesrud er Norges nye smøresjef

  Stein Olav Snesrud (35) tar over som smøresjef etter Knut Nystad, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

  – Jeg synes det er utrolig spennende å få denne muligheten, og gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, sier Snesrud.

  Stein Olav Snesrud
  Foto: Norges Skiforbund
 • Molde senket av egen spiller

  Svenske Isak Ssewankambo er på lån fra Molde til Malmö. Onsdag scoret han kampens siste mål for Malmö da de slo nettopp Molde 2–0 i en treningskamp.

  Alexander Jeremejeff scoret kampens første mål.

  Molde - Vålerenga 4 - 0
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Molde-Glenavon, Sarpsborg 08-IBV

  Molde skal møte Glenavon frå Nord-Irland i 1. runde av kvalifiseringa til europaligaen. Sarpsborg 08 møter islandske IBV. Kampane går 12. og 19. juli, og begge norske laga spelar borte først.

  Sarpsborg - Molde (2-2).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania