Aksel Lund Svindal skadet - hele sesongen i fare

Aksel Lund Svindal mister store deler av sesongen – kanskje hele – etter at venstre akkiles røk under barmarkstrening i Sölden.

Svindal

Sesongen er i fare for Aksel Lund Svindal.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Svindal

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/asvindal

Aksel Lund Svindals venstre akilles røk under barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Det opplyser Norges skiforbund i en pressemelding søndag ettermiddag.

Ifølge pressemeldingen ble den norske alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser. Der ble det konstatert at akillesen hadde røket.

Han ble operert kort tid etterpå.

Trikset med ball

Det er usikkert hvor lenge Svindal må holde seg i ro, men han er trolig ute det meste av sesongen, ifølge pressemeldingen.

Det betyr at VM i Vail og Beaver Creek fra 2. til 15. februar etter all sannsynlighet går uten hans deltakelse.

– Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen, og jeg skjønte med en gang hva som var galt, sier Aksel Lund Svindal i pressemeldingen.

Han møter ikke pressen før mandag, men forteller mer om uhellet i pressemeldingen:

– Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck. Der fikk jeg rask og super service og det ble konstatert at akillesen var røket, og jeg ble operert under en time etterpå.

Kan ta lang tid

– En kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat i det sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid. Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen, sier Svindal.

– Aksel må nå trene seg forsiktig opp de neste ukene og han er trolig ikke på ski igjen før om tre til fire måneder, sier alpinlandslagets lege, Marc Jacob Strauss, i pressemeldingen.

Det er ikke første gang Aksel Lund Svindal er ute med skade. Han var borte fra verdenscupsirkuset i nesten et år etter et stygt fall i beaver Creek 27. november 2007. Etterpå har han som alle vet kommet knallsterkt tilbake, og 5. desember 2008 vant han igjen i verdenscupen.

Ulykken han nå har vært utsatt for er altså adskillig mindre dramatisk. Men paradoksalt nok kan det ta like lang tid før han er tilbake blant verdens beste alpinkjørere.

Bilder fra @asvindal på Instagram. Aksel Lund Svindal er sannsynligvis ute mesteparten av sesongen etter at han skada seg på trening i Østerrike. Reporter: Tommy Barstein, foto: Jørn Tveter og redigering: Tommy Barstein.

Bilder fra @asvindal på Instagram.

Siste nytt

 • Suveren i toppkampen

  Ståle Solbakkens FC København slo Midtjylland 3-0 i toppkampen i Danmark. Dermed leier FCK med åtte poeng på det jyske laget når seks kampar står att.

  Dame N'Doye scora dei to siste etter at Andreas Bjelland scora først.

  Solbakken kan dermed føre FCK til seriemeisterskap for åttande gong.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Norsk tap for Finland

  Norge tapte 3-1 for Finland i Rovaniemi i den nordiske ishockeyturneringa i dag. Finland leia 2-0 etter berre åtte minutt, før Michael Haga reduserte like før første pause.

  Finland sikra sigeren eit minutt før slutt då Norge hadde teke ut målvakta.

  Laga møtest igjen fredag.

  Michael Haga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Jörgen Brink legger opp

  Langrennsveteranen Jörgen Brink (45) har bestemt seg for å legge opp. Det opplyser svensken på Instagram.

  Brink vil nok for alltid bli best husket for kollapsen på stafetten i VM i 2003.

  Siden 2010 har han satset på langløp, og han vant Vasaloppet tre år på rad fra 2010 til 2012.

  Jørgen Brink
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal