NRK Meny
Normal

Avlysing gjør at Svindal kan avgjøre hjemme

Aksel Lund Svindal er ikke superfornøyd med avlyste renn, men tar flytting til Kvitfjell med stoisk ro. Nå kan han nemlig avgjøre sammenlagtcupen på hjemmebane.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal får nå muligheten til å avgjøre sammenlagtcupen på hjemmebane.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Det kom utsettelse på utsettelse, men til slutt endte det med avlysning av utforrennet i St. Moritz lørdag.

– Blir en fartsfylt helg

Rennet skulle i utgangspunktet kjøres i Garmisch-Partenkirchen, men ble flyttet til St. Moritz på grunn av snømangel. Nå skal det altså, etter all sannsynlighet, kjøres på Kvitfjell.

– Det blir en skikkelig fartsfylt helg, men det er vi vant til. Vi ligger jo gunstig til med tanke på å overta renn som ikke har kunnet arrangeres andre steder. Så dette går helt fint, sier sjef for rennkomiteen på Kvitfjell, Ole Johan Bjørge.

Kvitfjell-helgen blir dermed en intens affære for fartsutøverne. På fredagen arrangeres det utsatte utforrennet, lørdagen går Kvitfjell-utforen og på søndagen skal det kjøres super-G.

Saken fortsetter under bildet.

Avlyst utfor

Et tåketeppe i den midtre delen av utforbakken i St. Moritz gjorde at utforrennet måtte avlyses lørdag.

– Litt dritt

Aksel Lund Svindal var klar for å sette utfor i St. Moritz, og synes det var kjedelig at det ble avlyst.

– Fartsrenn er jo min mulighet til å vinne konkurranser, så det er litt dritt at det ble avlyst. Men så lenge vi kan ta det igjen på Kvitfjell, så er det ikke så farlig med tanke på sammendraget.

Han håper bare at været ikke setter en stopper for noen av Kvitfjell-rennene.

– Det som er vanskelig med at det flyttes til Kvitfjell er at vi ikke får tatt igjen rennet hvis det skulle bli avlyst der. Så hvis det kommer snø håper jeg de er flinke til å skaffe mye mannskap, slik at vi har en god sjanse til å gjennomføre likevel, sier alpinstjernen.

Nok mannskaper lover rennsjef Bjørge å fikse.

– Vi trenger litt flere folk på grunn av dette, men det skal vi klare på én måned, sier han.

– Kan være rask over alt

For Svindal er det ikke så farlig hvor utforrennene arrangeres – han har tenkt til å kjøre fort uansett.

– Sånn som jeg er nå kan jeg være rask over alt, og jeg har vært rask i hele vinter. Hvis du lar deg påvirke av sånt som dette, da er du ikke blant dem som presterer ofte, for dette skjer ganske ofte, sier 30-åringen.

Heller ikke Kjetil Jansrud lar seg påvirke av at rennet ble avlyst.

– Det er en del av gamet. Det er ikke supergøy med mye venting, men det er lite vi får gjort med det, sier han.

Med to utforrenn på to dager i Kvitfjell har Lund Svindal en gyllen mulighet til å avgjøre verdenscupen sammenlagt på hjemmebane.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud synes det var kjedelig med mye venting for så å få vite at utforrennet ble avlyst, men sier det er en del av gamet.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag