Åpner for VM: – Drar kun hvis jeg kan ta medalje

SÖLDEN/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal håper fortsatt han kan rekke årets store mål, til tross for at han har pådratt seg en skade mange tror vil ødelegge hele sesongen hans.

Aksel Lund Svindal har fortsatt håp om å kjøre alpin-VM i februar til tross for avrevet akilles. Han vet det blir vanskelig, men gir ikke opp ennå.

SE VIDEO: Aksel Lund Svindal hørte at det smalt i foten og sier han umiddelbart skjønte hva som hadde skjedd.

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse f

PÅ SYKEHUSET: Her er Aksel Lund Svindal etter operasjonen søndag. Bildet publiseres med tillatelse fra Svindal.

Foto: Instagram/Privat

– Det er mye som skjer nå. Dette forandrer planene mine veldig drastisk. Men nå har det skjedd, så jeg kan ikke gjøre så mye med det, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

Mandag møtte han pressen for å fortelle mer om skadesituasjonen. Søndag kom meldingen om at det norske alpintessets akillessene er røket. Han vil trenge minst tre månder på sidelinjen. Dermed kan hele seongen bli spolert.

– Som jeg har sagt. «Shit happens», sier Svindal.

– Hørte et «boom»

31-åringen har rukket å fordøye hendelsen, og virker å ha forsonet seg med at vinteren blir annerledes enn han hadde tenkt.

– Jeg har ikke tenkt å stresse. Det som har skjedd har skjedd. Jeg må bare ta tiden til hjelp, forklarer han.

I februar er det VM i alpint. Svindal sier han ikke helt har gitt opp å kunne stille til start.

– Men hvis jeg skal dit, så skal det være en sjanse for at jeg kan ta medaljer. Det må være sånn av respekt for lagkameratene mine. Og det vet vi ikke før i slutten av januar. Alt må gå helt perfekt for seg dersom jeg skal kunne klare det, sier han.

Det er akillessenen i venstre ben som har røket. Det skjedde under en barmarkstrening i Sölden i Østerrike lørdag ettermiddag. Svindal og lagkompisene trikset med en fotball da det plutselig smalt i foten.

Aksel Lund Svindal på pressekonferanse

PÅ PRESSEKONFERANSE: Svindal på mandagens pressekonferanse i Sölden.

Foto: Tommy Barstein / NRK

– Jeg hørte et «boom» og skjønte med det samme hva som hadde skjedd, forteller Svindal.

Trodde han tullet

De andre på laget trodde imidlertid han tullet da han sa han måtte komme seg til hotellet med det samme.

– Jeg tror ikke de trodde på meg, for jeg satte meg bare ned og tok på foten. Det var ikke så veldig vondt. Det var derfor jeg ble litt overrasket da jeg fikk vite at den var røket tvers av.

Alpinstjernen umiddelbart kjørt til et sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser.

Han ble operert kort tid etterpå.

– Det kunne ikke ha vært et dårligere tidspunkt. Skikkelig dårlig timing, men nå har det skjedd. Jeg blir ikke raskere klar om jeg går å irriterer meg over dette her. Det får ta den tiden det trenger.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal