Svindal falt i årets siste renn: – Var ikke noe vits bare å komme i mål

LENZERHEIDE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal (30) hadde ambisjoner om å kjempe om seieren i storslalåmrennet i Lenzerheide. Det endte med fall i første omgang.

Aksel Lund Svindal falt i første omgang i storslalåmrennet i Lenzerheide. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Svindal avsluttet sesongen med fall

Med startnummer sju på brystet satte Svindal utfor med seier i blikket, men allerede etter noen få porter fikk nordmannen problemer.

Svindal havnet på etterskudd ganske tidlig, og forsøkte å hente inn det tapte mot slutten av traséen. Det endte med fall og utkjøring.

– Jeg gjorde en feil og mistet hodet litt. Jeg hadde ikke lyst til å bremse etter feilen og satset litt over evne. Bare å komme i mål var ikke noe vits i dag, sier Lund Svindal til NRK etter rennet.

Sesongen over for Svindal

Dermed blir det ingen flere verdenscuppoeng på Svindal denne sesongen. Storslalåmrennet i Lenzerheide var Aksels siste mulighet til å kunne innhente Marcel Hirscher i den sammenlagte verdenscupen.

Søndag skal det kjøres slalåm, årets siste verdenscuprenn, og fartsspesialisten Svindal har varslet at han neppe stiller til start.

Artikkelen fortsetter under

Intervju med Aksel Lund Svindal etter at han falt i første omgang i storslalåmrennet i Lenzerheide. Reporter: Oddbjørn Vistnes

Svindal: - Hele helga har vært litt antiklimaks

– Hele helgen har vært et antiklimaks. Det hadde vært digg å avslutte med et bra renn, men slik ble det ikke, sier Lund Svindal.

Dermed er det klart at Svindal ender på 2.-plass i verdenscupen sammenlagt, bak suverene Hirscher fra Østerrike.

Svindal lå 149 poeng bak Hirscher før lørdagens storslalåmrenn, og ettersom Svindal ikke tok noen poeng, ble verdenscupen avgjort da han kjørte ut - også på papiret.

Ligety tangerte Stenmark

Ted Ligety fra USA har vært suveren i storslalåm hele sesongen, og lørdagens konkurranse var intet unntak.

Amerikaneren lå 0,66 sekunder foran Alexis Pinturault fra Frankrike, og Philipp Schörghofer fra Østerrike og ledet etter den første omgangen. Verdenscupvinner Marcel Hirscher lå på 4.-plass før finaleomgangen.

Hirscher kjørte en fantastisk finaleomgang og gikk forbi både Schörghofer og Pinturault. Til slutt var det bare Ted Ligety på toppen som kunne hindre østerrikerens syvende verdenscupseier for sesongen.

Artikkelen fortsetter under

Ted Ligety vant storslalåmrennet i Lenzerheide foran Marcel Hirscher og Alexis Pinturault. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Sjette seier for Ted Ligety

Det skulle vise seg å ikke bli noe problem for 28-åringen, som med sin seier lørdag tangerte legenden Ingemar Stenmark.

– Seks verdenscupseire i storslalåm i samme sesong. Det er det ingen andre enn Ingemar Stenmark som har gjort før han, utbrøt NRK-kommentator Andreas Toft da den suverene amerikaneren krysset mållinjen 0,37 sekunder foran Hirscher.

Franske Pinturault ble nummer tre, 1,16 sekunder bake Ligety.

Det er tilfeldigvis også den endelig stillingen i storslalåmcupen sammenlagt.

Leif Kristian Haugen var den andre var to nordmenn på startstreken lørdag. Haugen endte på 16.-plass, 3,82 sekunder bak Ligety.

Siste nytt

 • Brann i kjempetrøbbel etter 0–4

  Magnus Wolff Eikrem sesongdebuterte fra start med stil, mens Ohi Omoijuanfo ble hattrickhelt for Molde. Etter 0–4-tap ser det bekmørkt ut for Brann.

  Brann slapp inn tre i begge de første kampene, og det ble enda verre borte mot Molde. Blåtrøyene viste gulltendenser og reiste seg etter 3–3 mot Tromsø.

  For Molde ble et forrykende kvarter i første omgang avgjørende. Vertene hadde ballen i nettet fire ganger, men bare tre av scoringene ble godkjent.

  – Vi klarer ikke å forsvare oss, tordnet Brann-trener Kåre Ingebrigtsen i pausen.

  Han har litt av hvert å jobbe med etter tre strake tap. Brann har åpnet sesongen katastrofalt, og i neste kamper venter Rosenborg og Bodø Glimt. For Molde venter Rosenborg og Vålerenga. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Brann
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Atlético snudde til viktig seier

  Atlético Madrid kom under mot Osasuna og så ut til å ha servert byrival Real Madrid ligagullet i spansk fotball. Men alt snudde i sluttminuttene.

  87 minutter var spilt da Luis Suárez satte inn 2–1-målet som sørget for at Atlético fortsatt er to poeng foran Real før det hele skal avgjøres i siste serierunde neste helg.

  Mens Real gjorde jobben med 1-0-seier over Athletic Bilbao på bortebane, måtte naboen virkelig kjempe for seieren i sin hjemmekamp mot Osasuna.

  Dermed har Atlético 83 poeng foran siste serierunde, mens Real Madrid har 81. Dersom lagene skulle ende på samme poengsum, vil tittelen gå til Real Madrid, ettersom de er foran byrivalen på innbyrdes oppgjør.

  Real tar imot Villarreal i siste runde, mens Atlético spiller borte mot Valladolid. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal