Hopp til innhold

– Jeg tåler ikke dager som dette

KVITFJELL/OSLO (NRK.no): Aksel Lund Svindal (31) likte dårlig at torsdagens utfortrening på Kvitfjell ble avlyst. Dersom helgens tre konkurranser ryker, frykter han sammenlagtkula i verdenscupen glipper.

Aksel Lund Svindal

TRENGER POENG: Aksel Lund Svindal er avhengig av en god poengfangst for å kunne hamle opp med Marcel Hirscher i den sammenlagte verdenscupen. På grunn av været kan helgens v-cuprenn i Kvitfjell ryke.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

– Jeg er helt avhengig av at vi får kjørt alle rennene her skal jeg ha noen sjanse i verdenscupen. Dessverre, sier Aksel Lund Svindal til NRK.no.

Torsdag våknet Svindal opp til tett tåke og nitriste forhold i utforløypa på Kvitfjell. Her skal det etter planen arrangeres to utforrenn og ett super-G-renn de neste tre dagene.

Aksel Lund Svindal på Kvitfjell

TÅKE OG SNØVÆR: Aksel Lund Svindal pakket seg godt inn før han tok turen ut i det utfordrende været på Kvitfjell.

Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN / Afp

Torsdagens trening ble avlyst ganske tidlig, og værmeldingen for resten av helgen er ikke spesielt oppløftende; Det er ventet nokså likt vær fredag, lørdag og søndag.

Dermed vil i verste fall hele verdenscuphelgen på Kvitfjell gå fløyten. Det passer Aksel Lund Svindal svært dårlig.

– Jeg tåler ikke sånne dager som dette, sier Svindal resolutt.

På desperat poengjakt

Fartsspesialisten er i øyeblikket 58 poeng bak slalåmspesialisten Marcel Hirscher i den sammenlagte verdenscupen (se full liste nederst i artikkelen).

Dersom 31-åringen fra Norge skal ha håp om å ta igjen dette, trenger han masse poeng denne helgen – helst 300 av 300 mulige.

På det gjenstående verdenscupprogrammet står nemlig flere slalåm- og storslalåmrenn – grener der Hirscher normalt sett tar kraftig med poeng på Svindal.

Nå frykter nordmannen at minst ett av helgens renn blir avlyst.

– Snøen i løypa var «så der» i dag. Vi har flaks hvis ikke minst ett av disse rennene blir avlyst. Det ser ikke veldig bra ut, sier Svindal.

– Det er ingen som vil ha avlyste renn, fortsetter han.

Frisk etter allergiplager

I stedet for renn ble de norske landslagsutøverne sendt på barmarkstrening. Svindal og Kjetil Jansrud gjennomførte motbakkeløp mens tåka lå tjukt over Fåvang-området.

– Det er ikke første gang det er dårlig vær på utfordager. Det er ikke optimalt og man blir litt lei seg, sier Kjetil Jansrud.

Svindal melder seg sykdomsfri etter å ha forlatt Sotsji-OL på grunn av allergi-problemer.

– Jeg er klar for tre renn på Kvitfjell, men så gjenstår det å se om været er med oss, sier han.

Verdenscupen sammenlagt (etter 25 av 34 øvelser):

  1. Marcel Hirscher, Østerrike 955 poeng
  2. Aksel Lund Svindal, Norge 897 poeng
  3. Alexis Pinturault, Frankrike 774 poeng
  4. Ted Ligety, USA 629 poeng
  5. Felix Neureuther, Tyskland 551 poeng
  6. Hannes Reichelt, Østerrike 476 poeng
  7. Henrik Kristoffersen, Norge 463 poeng
  8. Bode Miller, USA 449 poeng
  9. Patrick Kueng, Sveits 398 poeng
  10. Kjetil Jansrud, Norge 358 poeng
Tåke på Kvitfjell

TÅKEHAV: Slik så det ut på Kvitfjell torsdag formiddag.

Foto: Bjørnar Hjellen / NRK

Siste nytt

  • Arsenal og Ødegaard slått ut av Mesterligaen

    Arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot Bayern München. Dermed ble Martin Ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i Mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt.

    Bayern München skapte heller ikke all verden, men Joshua Kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale.

    Raphaël Guerreiro svingte ballen inn i Arsenal-feltet. Der kom Kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

    Ødegaard var stort sett involvert i det lille Arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste Bayern-keeper Manuel Neuer.

    Arsenal var denne sesongen med i Mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av Bayern München. Den gang endte det 10–2 til Bayern i åttedelsfinalen.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Bayern Munich v Arsenal
    Foto: Leonhard Simon / Reuters
  • Vålerenga utlignet NM-finalen mot Storhamar – hat trick fra Karterud

    Jørgen Karterud ble nøkkelmann med tre mål da Vålerenga snudde til 5-2-seier over Storhamar i den andre finalekampen i NM-sluttspillet i ishockey.

    – Det er helt magisk. Man går rundt med frysninger hele matchen egentlig. Nei, det er helt magisk, spesielt som Vålerenga-gutt, sier Karterud til TV 2.

    Onsdagens resultat på et fullsatt Jordal betyr at det står 1-1 sammenlagt i en serie som spilles i best av sju oppgjør.

    Storhamar tok ledelsen ved Marcus Bryhnisveen etter drøyt ti minutter, men 70 sekunder senere var lagene like langt etter Karteruds første scoring for kvelden.

    Karteruds andre mål sendte Vålerenga i føringen etter halvspilt midtperiode, og Alex Dostie økte til 3-1 kun 38 sekunder senere.

    På benken tok Storhamar-trener Petter Thoresen grep umiddelbart. I timeouten skjelte han ut spillerne sine, og i pausen avslørte kaptein Patrick Thoresen at faren med rette hadde stemplet dem som «jævlig diva» og «ræva».

    – Dette var dårlig, enkelt og greit. Det ser ut som vi er veldig høye på oss selv og er ekstremt fornøyde med kampen vi gjorde sist, sa Storhamar-veteranen til TV 2 før sluttperioden.

    Dostie la på til 4-1 kort tid etter den siste pausen, mens Tommy Hjelm tente et lite Storhamar-håp med en kjapp redusering.

    Nærmere kom ikke gjestene, og i stedet fullførte Karterud hat tricket i sluttsekundene.

    Den første finalekampen vant Storhamar 5-1. Lagene møtes igjen på Hamar fredag.

    Storhamar tok sist NM-pokalen i 2018, mens Vålerenga tok klubbens siste av 26 i 2009. (NTB)

    Jørgen Karterud jubler for mål i 2. NM-finale mot Storhamar
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Heggebø reddet Brann mot HamKam

    Brann var på vei mot nok en frustrerende hjemmekamp, men ti minutter før slutt dukket Aune Heggebø opp og sørget for 1–0-seier over HamKam.

    Etter at sesongens første hjemmekamp for Brann endte med 0–2-tap for Fredrikstad, var bergenserne på vei mot nok en målløs kamp på Brann Stadion.

    Det ville i så fall vært første gang siden høsten 2019 at Brann ikke scoret på to strake hjemmekamper i Eliteserien.

    Da tok angrepsduoen til Bergens Stolthet ansvar, og sørget omsider for jubel blant de drøyt 14.000 på tribunen.

    Bård Finne klarte på mesterlig vis å tråkle seg gjennom på venstresiden i HamKam-feltet, før han fant Heggebø foran mål. 22-åringen bredsidet kontant inn matchvinnermålet.

    Etter fire kamper av eliteseriesesongen har Brann syv poeng, mens HamKam har ett.

    Aune Heggebø jubler for 1-0-scoring mot HamKam i Eliteserien.
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal