NRK Meny
Normal

Svindal er historisk: – Vanskelig å sette ord på det

Aksel Lund Svindal (32) er nå på topp ti-listen over de mestvinnende alpintutøverne gjennom tidene. Og det sikret han på nøyaktig samme plass der det hele startet.

SKI-AUDI-FIS-ALPINE-SKI-WORLD-CUP---MEN'S-DOWNHILL

NÅ ER HAN HISTORISK: Aksel Lund Svindal ble søndag en av de mestvinnende alpinistene gjennom tidene.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom / Afp

Og det var ikke på den mest tilfeldig plassen.

For akkurat nøyaktig ti år siden vant Lund Svindal sin første verdenscupseier etter å ha gått helt til topp i super-G i Lake Louise. I dag skjedde det igjen.

Blant de største

Med super-G-seieren er han nå blant de største alpinistene, etter å ha kommet seg inn på listen over de ti som har vunnet flest verdenscupseire gjennom tidene.

– Han er en ekstremt stor alpinist. Det er vanskelig å sette ord på det. Det han har gjort og gjør er helt fantastisk, sier NRKs ekspertskommentator Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal

NY VERDENSCUPSEIER: Her blir Aksel historisk med sin verdenscupseier nummer 27.

– Det er helt rått

Etter seieren i søndages super-G står Svindal nå med 27 verdenscupseire.

– Det er helt rått. Han har har vært verdenstoppen i åtte sesonger, og det også med to hele sesonger ute med skade. Det å være så god over så lang tid viser hvor stor han er, fortsetter Arnesen.

For å sette dette enda litt mer i perspekt tiv: Kjetil André Aamodt har 21 verdenscupseire.

Svenske Ingemar Stenmark er den alpinistene som overlegent har vunnet mest. Han har 86 verdenscupseire, 46 i storslalåm og 40 i slalåm.

– Tatt det ti steg ned

Etter en sesong uten ski på bena kom Svindal tilbake for fullt i helgens sesongåpning og plukket to nye verdenscupseire, som fikk han inn på topp ti-listen. Han mener at perioden ute har hjulpet han både mentalt og fysisk.

– Det har vært bra for hodet. Istedenfor å stresse og jage og hele tiden være på grensen sånn helsemessig og med tanke på formen har jeg nå fått mer tid, sier Svindal.

Og legger til at han i perioden som skadet har startet helt på bunn og jobbet seg opp.

– Jeg fikk roen og muligheten til å ta det ti steg ned og begynne å bygge på bunnen. Det er deilig for hodet. Å ha den muligheten til å gjøre det ordentlig istedenfor å være begrenset på tid for å gjøre noe halvveis er deilig, sier han videre.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm