NRK Meny
Normal

Svindal er historisk: – Vanskelig å sette ord på det

Aksel Lund Svindal (32) er nå på topp ti-listen over de mestvinnende alpintutøverne gjennom tidene. Og det sikret han på nøyaktig samme plass der det hele startet.

SKI-AUDI-FIS-ALPINE-SKI-WORLD-CUP---MEN'S-DOWNHILL

NÅ ER HAN HISTORISK: Aksel Lund Svindal ble søndag en av de mestvinnende alpinistene gjennom tidene.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom / Afp

Og det var ikke på den mest tilfeldig plassen.

For akkurat nøyaktig ti år siden vant Lund Svindal sin første verdenscupseier etter å ha gått helt til topp i super-G i Lake Louise. I dag skjedde det igjen.

Blant de største

Med super-G-seieren er han nå blant de største alpinistene, etter å ha kommet seg inn på listen over de ti som har vunnet flest verdenscupseire gjennom tidene.

– Han er en ekstremt stor alpinist. Det er vanskelig å sette ord på det. Det han har gjort og gjør er helt fantastisk, sier NRKs ekspertskommentator Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal

NY VERDENSCUPSEIER: Her blir Aksel historisk med sin verdenscupseier nummer 27.

– Det er helt rått

Etter seieren i søndages super-G står Svindal nå med 27 verdenscupseire.

– Det er helt rått. Han har har vært verdenstoppen i åtte sesonger, og det også med to hele sesonger ute med skade. Det å være så god over så lang tid viser hvor stor han er, fortsetter Arnesen.

For å sette dette enda litt mer i perspekt tiv: Kjetil André Aamodt har 21 verdenscupseire.

Svenske Ingemar Stenmark er den alpinistene som overlegent har vunnet mest. Han har 86 verdenscupseire, 46 i storslalåm og 40 i slalåm.

– Tatt det ti steg ned

Etter en sesong uten ski på bena kom Svindal tilbake for fullt i helgens sesongåpning og plukket to nye verdenscupseire, som fikk han inn på topp ti-listen. Han mener at perioden ute har hjulpet han både mentalt og fysisk.

– Det har vært bra for hodet. Istedenfor å stresse og jage og hele tiden være på grensen sånn helsemessig og med tanke på formen har jeg nå fått mer tid, sier Svindal.

Og legger til at han i perioden som skadet har startet helt på bunn og jobbet seg opp.

– Jeg fikk roen og muligheten til å ta det ti steg ned og begynne å bygge på bunnen. Det er deilig for hodet. Å ha den muligheten til å gjøre det ordentlig istedenfor å være begrenset på tid for å gjøre noe halvveis er deilig, sier han videre.

Siste nytt

 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag