Svindal er historisk: – Vanskelig å sette ord på det

Aksel Lund Svindal (32) er nå på topp ti-listen over de mestvinnende alpintutøverne gjennom tidene. Og det sikret han på nøyaktig samme plass der det hele startet.

SKI-AUDI-FIS-ALPINE-SKI-WORLD-CUP---MEN'S-DOWNHILL

NÅ ER HAN HISTORISK: Aksel Lund Svindal ble søndag en av de mestvinnende alpinistene gjennom tidene.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom / Afp

Og det var ikke på den mest tilfeldig plassen.

For akkurat nøyaktig ti år siden vant Lund Svindal sin første verdenscupseier etter å ha gått helt til topp i super-G i Lake Louise. I dag skjedde det igjen.

Blant de største

Med super-G-seieren er han nå blant de største alpinistene, etter å ha kommet seg inn på listen over de ti som har vunnet flest verdenscupseire gjennom tidene.

– Han er en ekstremt stor alpinist. Det er vanskelig å sette ord på det. Det han har gjort og gjør er helt fantastisk, sier NRKs ekspertskommentator Marius Arnesen.

Aksel Lund Svindal

NY VERDENSCUPSEIER: Her blir Aksel historisk med sin verdenscupseier nummer 27.

– Det er helt rått

Etter seieren i søndages super-G står Svindal nå med 27 verdenscupseire.

– Det er helt rått. Han har har vært verdenstoppen i åtte sesonger, og det også med to hele sesonger ute med skade. Det å være så god over så lang tid viser hvor stor han er, fortsetter Arnesen.

For å sette dette enda litt mer i perspekt tiv: Kjetil André Aamodt har 21 verdenscupseire.

Svenske Ingemar Stenmark er den alpinistene som overlegent har vunnet mest. Han har 86 verdenscupseire, 46 i storslalåm og 40 i slalåm.

– Tatt det ti steg ned

Etter en sesong uten ski på bena kom Svindal tilbake for fullt i helgens sesongåpning og plukket to nye verdenscupseire, som fikk han inn på topp ti-listen. Han mener at perioden ute har hjulpet han både mentalt og fysisk.

– Det har vært bra for hodet. Istedenfor å stresse og jage og hele tiden være på grensen sånn helsemessig og med tanke på formen har jeg nå fått mer tid, sier Svindal.

Og legger til at han i perioden som skadet har startet helt på bunn og jobbet seg opp.

– Jeg fikk roen og muligheten til å ta det ti steg ned og begynne å bygge på bunnen. Det er deilig for hodet. Å ha den muligheten til å gjøre det ordentlig istedenfor å være begrenset på tid for å gjøre noe halvveis er deilig, sier han videre.

Siste nytt

 • Storhamar videre i EHF-cupen

  Storhamar slo ungarske Érd 32-27 søndag kveld og er dermed klar for videre spill i EHF-cupen.

  Storhamar vant oppgjøret 60-56 sammenlagt.

  Storhamar
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Zverev slo Djokovic i finalen

  21 år gamle Alexander Zverev gikk i strupen på Novak Djokovic og vant på imponerende vis finalekampen i ATPs verdenstourfinale i tennis i London med 2-0 i sett.

  Zverev gikk seirende ut med settseirene 6-4, 6-3.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Poklar med nasebrot

  Elverums Tine Poklar braut nasen i 29-28-sigeren over Dinamo Bucuresti søndag. Det bekreftar trenar Michael Apelgren. – Det var en tøff kamp med mange duellar. Så det var synd for vår del, men slik er sporten, seier han til NRK.

  Tine Poklar med nasebrot
  Foto: Hans Andreas Solbakken / nrk

Sendeplan

Kl. Program Kanal