NRK Meny
Normal

Ett fattig hundredels sekund fra seieren

Aksel Lund Svindal avsluttet rått i utforrennet i Bormio, men kom ett hundredels sekund for seint i mål. Det holdt bare til tredjeplass.

Aksel Lund Svindal kjørte inn et knapt hundredel bak førsteplassen under dagens utforrenn i Bormio. Se hele løpet her!

Her kjører Aksel ett hundredel for sakte

Ett hundredel bak Aksel igjen kom forhåndsfavoritt Klaus Kröll. To små hundredeler skilte dermed de fire beste i det som er tidenes jevneste utforrenn i verdenscupens snart 50 år lange historie.

- Man kan ikke være misfornøyd med dette. Klart det er surt med den ene hundredelen, men det skilte jo bare én den andre veien også, så dette er iallfall jeg fornøyd med, sa landslagstrener Håvard Tjørhom til NRK rett etter rennet. Da hadde han ennå ikke fått snakket med Svindal.

Første pallplass i Bormio

- Han viste at han er i den absolutte verdenstoppen i fartsdispiplinene. Denne løypa er en av de tøffeste i verdenscupen, og den behersket han. De fire beste her var jo i en klasse for seg, sier Tjørhom.

Pallplassen i Bormio gjorde iallfall at Aksel Lund Svindal klarte jobben sin i dagens rekordjakt . Han tok sin sjette pallplass denne sesongen, og sin første noensinne i Bormio.

En ørliten feil i den siste skråkjøringen kostet Aksel noen knøttsmå brøkdeler av et sekund, og da han føk over mållinja noen sekunder seinere, viste det seg at det ble avgjørende.

- Aksel sto over treningen fredag på grunn av en litt sår hals. Men i dag var han helt fin, sier Tjørhom.

Delt seier

For to startnummer tidligere hadde Hannes Reichelt tangert Dominik Paris' ledertid. Dermed førte den ene hundredelen til at Aksel "bare" ble nummer tre.

Overraskelsen Dominik Paris kjørte godt øverst og i midtpartiet, men det var den drepende avslutningen som gjorde at han havnet i teten. Den avslutningen var det ingen som kunne matche.

Bortsett fra Svindal. Han lå to til seks hundredeler bak lederen på alle passeringene, og altså bare ett til slutt.

To hundredeler skilte de fire beste

Tre startnummer etter Aksel startet storfavoritt Klaus Kröll. Han lå godt bak midtveis, men 20 hundredeler foran ved siste passering. I mål var han to hundredeler bak de to vinnerne og ett bak Aksel.

Kjetil Jansrud var ikke heldig i debuten sin i Bormio-løypa - en av de tøffeste i verdenscup-sirkuset. Han gjorde noen stygge feil og endte nesten tre og et halvt sekund bak vinnerne.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Røa - Arna Bjørnar
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga
Cupen, kvartfinale: LSK Kvinner-Vålerenga
Cupen: Kvartfinale LSK kvinner - Vålerenga