Tar innersvingen på alle - trener mest

Sverre Lunde Pedersen har økt treningsmengden med 10 prosent og trente mer enn 120 timer i august.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen har løftet tungt i sesongoppkjøringen.

Foto: NRK

I dag reiser Sverre Lunde Pedersen med resten av skøytelandslaget til Japan der han skal forberede seg til verdenscupstarten neste uke. Med seg i bagasjen har 22-åringen en sesongoppkjøring det lukter mye svette og tårer av.

– Jeg starter sesongen på et høyere nivå i år enn i fjor. For jeg har ligget i snitt på en 110-120 timer trening i måneden. Det er en solid økning fra i fjor, forteller skøyteløperen.

Topper alle

August var måneden Fana-løperen trente aller mest. Da tippet han over 120 timer og det er det få andre som matcher. En ringerunde gir denne oversikten over hva stjerner i andre utholdenhetsidretter trener/trente som mest i måneden:

Sverre Lunde Pedersen løfter tungt
Foto: Jorunn hatling / NRK
 • Martin Johnsrud Sundby 100-110 timer
 • Thor Hushovd 100-110 timer
 • Ole Einar Bjørndalen 105 timer
 • Eirik Verås Larsen 100 timer

Lunde Pedersen troner alene på toppen og tror det må til for å lykkes.

– Jeg må legge inn en økning nå som jeg er ung og tror jeg får betalt for dette senere. Det er ingen snarveier til toppen og dette er en del av jobben som må til for å komme til topps.

Solid økning

Landslagstrener Sondre Skarli har ansvaret for det vanvittige antallet treningstimer og er imponert over ungguttens respons på opplegget.

LUnd Pedersen skøytestilling
Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Han har økt treningsmengden med 10 % og det er formidabelt. Resultatet er at han har forbedret seg på alle tester og gått raskere i alle testløp enn på samme tid i fjor.

Også Lunde Pedersen merker effekten.

– Jeg tåler å trene meg og tåler høyere fart uten å bli like sliten. Det betyr enkelt og greit at jeg kan gå raskere på skøyter.

Ofrer alt annet

En dag i uken har han fri. Fordeler man de 120 treningstimene utover de øvrige dagene blir det 5 timer om dagen. Legger man timer med restitusjon på det regnestykket blir døgnet kort. Men Lunde Pedersen klager ikke.

– Jeg får drive med det jeg er mest glad i og nyter hver dag. Jeg får bare være skøyteløper en gang så jeg vil bruke muligheten.

Verdenscupen starter i japanske Obihiro neste helg.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. - Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen. Foto: Jorunn Hatling.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal