NRK Meny
Normal

Tar innersvingen på alle - trener mest

Sverre Lunde Pedersen har økt treningsmengden med 10 prosent og trente mer enn 120 timer i august.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen har løftet tungt i sesongoppkjøringen.

Foto: NRK

I dag reiser Sverre Lunde Pedersen med resten av skøytelandslaget til Japan der han skal forberede seg til verdenscupstarten neste uke. Med seg i bagasjen har 22-åringen en sesongoppkjøring det lukter mye svette og tårer av.

– Jeg starter sesongen på et høyere nivå i år enn i fjor. For jeg har ligget i snitt på en 110-120 timer trening i måneden. Det er en solid økning fra i fjor, forteller skøyteløperen.

Topper alle

August var måneden Fana-løperen trente aller mest. Da tippet han over 120 timer og det er det få andre som matcher. En ringerunde gir denne oversikten over hva stjerner i andre utholdenhetsidretter trener/trente som mest i måneden:

Sverre Lunde Pedersen løfter tungt
Foto: Jorunn hatling / NRK
 • Martin Johnsrud Sundby 100-110 timer
 • Thor Hushovd 100-110 timer
 • Ole Einar Bjørndalen 105 timer
 • Eirik Verås Larsen 100 timer

Lunde Pedersen troner alene på toppen og tror det må til for å lykkes.

– Jeg må legge inn en økning nå som jeg er ung og tror jeg får betalt for dette senere. Det er ingen snarveier til toppen og dette er en del av jobben som må til for å komme til topps.

Solid økning

Landslagstrener Sondre Skarli har ansvaret for det vanvittige antallet treningstimer og er imponert over ungguttens respons på opplegget.

LUnd Pedersen skøytestilling
Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Han har økt treningsmengden med 10 % og det er formidabelt. Resultatet er at han har forbedret seg på alle tester og gått raskere i alle testløp enn på samme tid i fjor.

Også Lunde Pedersen merker effekten.

– Jeg tåler å trene meg og tåler høyere fart uten å bli like sliten. Det betyr enkelt og greit at jeg kan gå raskere på skøyter.

Ofrer alt annet

En dag i uken har han fri. Fordeler man de 120 treningstimene utover de øvrige dagene blir det 5 timer om dagen. Legger man timer med restitusjon på det regnestykket blir døgnet kort. Men Lunde Pedersen klager ikke.

– Jeg får drive med det jeg er mest glad i og nyter hver dag. Jeg får bare være skøyteløper en gang så jeg vil bruke muligheten.

Verdenscupen starter i japanske Obihiro neste helg.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. - Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen. Foto: Jorunn Hatling.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen.

Siste nytt

 • Son signerte for fem år med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Kristoff på andreplass

  Det holdt akkurat ikke for Alexander Kristoff på dagens etappe i Tour de France, til tross for en meget god spurt. Peter Sagan ble for sterk i slutten, presset frem sykkelen, og vant knappe 30 cm foran nordmannen.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
X Games Minneapolis
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale