Normal

Tar innersvingen på alle - trener mest

Sverre Lunde Pedersen har økt treningsmengden med 10 prosent og trente mer enn 120 timer i august.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen har løftet tungt i sesongoppkjøringen.

Foto: NRK

I dag reiser Sverre Lunde Pedersen med resten av skøytelandslaget til Japan der han skal forberede seg til verdenscupstarten neste uke. Med seg i bagasjen har 22-åringen en sesongoppkjøring det lukter mye svette og tårer av.

– Jeg starter sesongen på et høyere nivå i år enn i fjor. For jeg har ligget i snitt på en 110-120 timer trening i måneden. Det er en solid økning fra i fjor, forteller skøyteløperen.

Topper alle

August var måneden Fana-løperen trente aller mest. Da tippet han over 120 timer og det er det få andre som matcher. En ringerunde gir denne oversikten over hva stjerner i andre utholdenhetsidretter trener/trente som mest i måneden:

Sverre Lunde Pedersen løfter tungt
Foto: Jorunn hatling / NRK
 • Martin Johnsrud Sundby 100-110 timer
 • Thor Hushovd 100-110 timer
 • Ole Einar Bjørndalen 105 timer
 • Eirik Verås Larsen 100 timer

Lunde Pedersen troner alene på toppen og tror det må til for å lykkes.

– Jeg må legge inn en økning nå som jeg er ung og tror jeg får betalt for dette senere. Det er ingen snarveier til toppen og dette er en del av jobben som må til for å komme til topps.

Solid økning

Landslagstrener Sondre Skarli har ansvaret for det vanvittige antallet treningstimer og er imponert over ungguttens respons på opplegget.

LUnd Pedersen skøytestilling
Foto: Jorunn Hatling / NRK

– Han har økt treningsmengden med 10 % og det er formidabelt. Resultatet er at han har forbedret seg på alle tester og gått raskere i alle testløp enn på samme tid i fjor.

Også Lunde Pedersen merker effekten.

– Jeg tåler å trene meg og tåler høyere fart uten å bli like sliten. Det betyr enkelt og greit at jeg kan gå raskere på skøyter.

Ofrer alt annet

En dag i uken har han fri. Fordeler man de 120 treningstimene utover de øvrige dagene blir det 5 timer om dagen. Legger man timer med restitusjon på det regnestykket blir døgnet kort. Men Lunde Pedersen klager ikke.

– Jeg får drive med det jeg er mest glad i og nyter hver dag. Jeg får bare være skøyteløper en gang så jeg vil bruke muligheten.

Verdenscupen starter i japanske Obihiro neste helg.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. - Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen. Foto: Jorunn Hatling.

Løfter serier med 130 kg rett før sesongstart. Det er ikke så mye, forteller Sverre Lunde Pedersen.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal