Hopp til innhold

Annullert Zlatan-mål - Sverige utslått

NICE/OSLO (NRK): Kaptein Zlatan Ibrahimovic (34) røk ut av EM i sin siste kamp som landslagsspiller. Men ble Sverige snytt?

FBL-EURO-2016-MATCH36-SWE-BEL

TUNGT: Zlatan Ibrahimovic og Sverige er ute av EM, etter tap mot Belgia.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

Sverige-sjef Erik Hamrén tar et tungt pust når han setter seg til rette på podiet i Nice.

Både han og Zlatan Ibrahimovic gir seg på landslaget etter EM – eller rettere sagt i dag.

Radja Nainggolan ble den store forskjellen med en suser fra 25 meter seks minutter før full tid.

Men det svenskene nå snakker om, er Zlatans avblåste scoring i andre omgang.

«Alle»​ trodde det var mål, men dommeren hadde allerede blåst for farlig spill fra Marcus Berg i forkant.

– Det var en ganske skandaløs annulering på det tidspunktet. Det ville endret kampbildet totalt, sier NRKs ekspert Lise Klaveness.

«Bortdømt», slår Expressen fast.

«Avblåst for hva?» spør Aftonbladet.

– Hvis målet hadde vært dømt korrekt, hadde Sverige kanskje gått videre, og Zlatan hadde blitt helt, mener Tony Gustavsson.

Fotball-EM 2016

SE SITUASJONEN: Her tror alle Zlatan Ibrahimovic har scoret for Sverige.

Hamrén til NRK: – Jeg reagerte også

På pressekonferansen er landslagssjef Hamrén opptatt av å få frem hvor mye laget prøvde, men han må svare på hva han kunne og burde gjort annerledes fra sidelinjen.

Sverige har vært langt fra imponerende i EM, men det kunne vært en helt annen historie hvis kapteinen hadde fått sitt mål godkjent.

– Det er vanskelig å si. Jeg reagerte også på sidelinjen, men jeg er for langt fra situasjonen. Dommeren står nær og bør se det. Jeg har ikke sett det igjen, så jeg kan ikke si så mye mer, svarer Hamrén på NRKs spørsmål.

Laster Twitter-innhold

Sverige må reise hjem med bare ett poeng og sisteplass i gruppe E.

Belgia går videre som gruppetoer og møter Ungarn i åttedelsfinalen. Irland slo Italia, og møter med det Frankrike.

– Vi gjør en bra match mot et sterkt lag. Vi har litt flere sjanser i andreomgang, men de er farlig på kontringer. Vi hadde ikke marginene på vår side, mener Andreas Granqvist.

Hamrén er blitt kritisert for sine taktiske valg og defensive tilnærming gjennom mesterskapet, og kritikken stilner neppe de første timene.

– Jeg har sagt mange ganger at hvis livet hadde vært så enkelt, tror jeg det er mange her som kan gjøre noe annerledes både i jobben og privat. Sånn er det ikke. Du tar situasjonene når de kommer. Med fasit kan du si noe, men det går ikke, sier Hamrén.

Første Sverige-skudd på mål

Det var imidlertid Sverige som fikk kampens første sjanse.

Deres aller første skudd på mål i EM var det Marcus Berg som fikk gleden av å levere.

Han stod helt alene etter en innlegg fra Kim Källström, men Thibaut Courtois hindret svensk superåpnning snaue fem minutter ut i oppgjøret.

Fotball-EM 2016

NÆRE: Sverige hadde første omgangs største målsjanse allerede etter fem minutter.

Belgia svarte umiddelbart, men ingen fikk en tå på ballen fra Axel Witsel. Deretter roet kampen seg.

Etter to og en kvart kamp kom Ibrahimovic til sitt første skudd i mesterskapet. Forsøket gikk like utenfor.

De gule og blå på tribunene satte bokstavelig talt farge på oppgjøret, og lyden av «Zlatan, Zlatan» runget gjennom den svenske svingen.

– Baktunge

Kevin de Bruyne og Romelu Lukaku truet det svenske bakrommet mer og mer utover i omgangen, men det forble målløst til pause.

– Foreløpig har Sverige forsvart seg ganske bra, men de blir mer og mer baktunge, og da blir det lengre vei opp for å lage trøbbel for Belgias forsvar, oppsummerte NRKs ekspert Bengt Eriksen.

FBL-EURO-2016-MATCH36-SWE-BEL

LESSEN: Sverige-sjef Erik Hamrén har ledet landslaget for siste gang.

Foto: BULENT KILIC / Afp

Hamrén hadde nok gitt spillerne sine beskjed om å gå ut mer offensivt etter sidebyttet, og svenskene startet de første minuttene friskt.

Da ble også lydnivået løftet enda et hakk.

Hvert skudd, hver takling og hver dommeravgjørelse ble møtt av voldsomme tilrop fra de tilreisende svenskene.

Sen avgjørelse

De svenske supporterne ble mer og mer utålmodige etter hvert som EM-håpet visnet i takt med klokka.

Så, sju minutter før slutt, trodde «alle» i Sverige-svingen at Granqvist hadde headet inn utligningen, men en belgier reddet ballen på strek.

Stønnet fra de tusenvis av supporterne ljomet gjennom stadion.

Vondt gikk imidlertid til langt verre da Nainggolan hamret inn ledermålet fra 25 meter.

Fotball-EM 2016

SEIERSMÅL: Radja Nainggolan dundrer inn ledelsen.

De gule og blå supporterne sto perpleks ved setene, mens belgierne feiret ved å vinke mot Sverige-svingen med begge armene.

Takket for seg

Rett etter kampslutt tok Ibrahimovic av seg kapteinsbindet og takket dommerne for kampen.

Så gikk turen videre til motspillere, lagkamerater og kapteinen var den første til å gå bort til supporterne.

Svenskene reiste seg umiddelbart og ga helten sin en stående applaus.

De siste meterne senket han blikket i gresset og tuslet av banen for aller siste gang i Sverige-drakt.

Han hadde ikke en spesielt god dag på jobben, Zlatan, men han var heller ikke heldig med dommeravgjørelsene.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen. Lørdag står duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen.

Siste nytt

 • Hauger på 12. plass: – Vanskelig

  Dennis Hauger kjørte inn på en 12. plass i lørdagens sprintløp i Formel 2 i Barcelona. Felipe Drugovich fra Brasil vant løpet, foran japanske Ayumu Iwasa og amerikanske Logan Sargeant.

  – Det var et meget godt løp av Drugovich. Hadde en god start, skaffet seg en ledelse og så seg aldri tilbake. Hauger har hatt en litt vanskelig helg, oppsummerer ekspert Atle Gulbrandsen til V Sport.

  Dennis Hauger
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Ruud vant i Genève – forsvarte tittelen fra i fjor

  Casper Ruud gikk seirende ut av finalen mot portugisiske João Sousa og vant ATP 250-turneringen i Genève for andre år på rad. Nordmannen vant med sifrene 7-6, 4-6, 7-6. 23-åringen vant turneringen i fjor da han slo Denis Shapovalov i finalen. Seieren kommer bare dager før Ruud skal i aksjon i Grand Slam-turneringen French Open i Paris.

  – Det er en av de villeste kampene jeg har spilt. Det var mye opp og ned. Sousa var så nær å vinne og plutselig snudde alt, sa Ruud i et intervju vist på VGTV.

  – Heldigvis gikk det i min favør.

  I første sett mot Sousa kjempet Ruud seg tilbake fra 3-5, og vant settet etter tie break. Men nordmannen klarte ikke hamle like godt opp med portugiseren i andre sett. Sousa avsluttet med et blankt game, og tok settet med sifrene 6-4. Dermed måtte de to ut i et siste og avgjørende sett.

  Ruud tok først ledelsen 2-1 i tredje og avgjørende sett, men så havnet han i trøbbel. Først ble to baller dømt ut for nordmannen, og Sousa var oppe i 2-2. Deretter fkk Sousa to breakballer på 40-15 og snudde til 3-2. Ruud holdt likevel tett følge med portugiseren i de påfølgende gamene, og klarte til slutt å hente seg opp til 5-5.

  Nordmannen kjempet og dro det neste gamet i land. Dermed var det plutselig sousa som måtte holde unna på stillingen 6-5 til Ruud. Sousa slo ballen så to ganger i nettet, og dermed var det 40-30. Ruud hadde to matchballer, men som i første sett ender det med tiebreak. Han så først ut til å gjøre rent bord, men Sousa fikk inn ett poeng til 6-1. Det holdt likevel ikke, og Ruud forsvarte tittelen.

  Neste for 23-åringen nå er sesongens høydepunkt – French Open. I første runde møter han 37-åringen Jo-Wilfried Tsonga. Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen.

  Switzerland Tennis
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP
 • LSK tok tilbake tabelltopp – herjet på dødball

  Lørdag møttes Lillestrøm Sandefjord, og det ble en ordentlig dødballfest. Fire av kampens fem mål ble scoret på dødball, og stillingen endte til slutt 4-1 i favør LSK. Tre av deres mål kom fra dødball. To fra corner, og ett fra et langt innkast.

  – Vi har blitt et lite dødballag, kan du si. Det er bare deilig. Vi har mange store gutter inne i boksen. Det er helt nydelig, sa Lillestrøms midtstopper Espen Garnås til Discovery.

  Sandefjords Jesper Taaje stanget Sandefjord i føringen før fire minutter var spilt. Like etter utlignet LSK på corner. Espen Garnås headet via Sandefjords Philip Slørdahl og i mål.

  Keeper Jacob Storevik scoret Sandefjords andre selvmål før Igoh Ogbu headet inn 3-1 like før pause. Akor Jerome Adams la på til 4-1en halvtime før slutt, kampens eneste mål i åpent spill.

  Eliteserien fotball 2022: Sandefjord - Lillestrøm
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste