NRK Meny
Normal

Sverige-sjefen om norsk dominans: – Bjørgen kan vinne alt alene

ÖSTERSUND (NRK): 32-1. Det er stillingen mellom Norge og Sverige før VM. Svenskenes landslagssjef håper styrkeforholdet endres i Falun, men er ikke sikker.

bjørgen

Marit Bjørgen har nektet for at hun er i stand til å ta seks strake gull i VM, men den svenske landslagssjefen mener det er realistisk å anta at det kan skje.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det er bare å ta av seg hatten for det norske laget, sier Rikard Grip.

Den svenske landslagssjefen er selvsagt klar over at denne statistikken sier sitt før VM i Falun:

Norge har 32 seiere denne sesongen, når man teller opp verdenscupseiere og Tour de Ski-etapper. Sverige har på sin side én verdenscupseier.

– Bjørgen kan vinne alt

OS SOTJI 2014 WEB_SPORT

Rikard Grip, Sveriges langrennslandslagssjef, blir ikke overrasket om Norge røsker med seg alle VM-gulle på kvinnesiden, selv om han mener to av hans egne kan være i stand til å vinne.

Foto: MAJA SUSLIN / NTB Scanpix

Den ene svenske seieren er vi i tillegg fristet til å si ikke helt teller i denne sammenhengen. Jennie Öbergs sprintseier kom nemlig i Rybinsk, hvor ingen av de normalt beste deltok.

I VM-generalprøven i Östersund ble det heller ikke veldig mye svensk jubel. I sprintfinalen lørdag var fem av seks kvinner norske. Det hederlige unntaket var Stina Nilsson, som ble svenskenes lyspunkt da hun gikk inn til tredjeplass.

Ingen svensker tok seg til herrefinalen, som ble vunnet av Finn-Hågen Krogh.

Grip sier han er litt glad for at hvert land kun får lov til å ha fire løpere i VM-renn (eventuelt fem dersom de har en tittelforsvarer).

– Det kommer nok til å dra unna litt for oss andre, sier Grip og smiler.

– Frykter du at de norske damene tar med seg alle gullene i Falun?

– Ja, det kan de gjøre. Faktisk kan Marit Bjørgen gjøre det alene. Hun er fantastisk. Men vi kommer forhåpentligvis opp der vi også. Jeg har egentlig en god følelse på det, sier Grip, som legger til at han mener både Charlotte Kalla og Stina Nilsson er i stand til å vinne gull.

Tøffere på herresiden?

Grip har enda større tro på at de svenske herrene kan slå fra seg i VM.

– På herresiden tror jeg det blir flere som melder seg på. Vi har noen dager til på å forberede oss. Her i Östersund er det viktigste at vi kjenner at kroppen fungerer og svarer, sier han.

Også svenske Ida Ingemarsdottir er forberedt på å høre den norske nasjonalsangen en del i Falun.

– De norske damene er klare favoritter, uten tvil. Jeg håper jo vi kan få gjort noe med det, og man så i OL at ting kan skje. Det ble jo en real bom for Norge på stafetten, for eksempel, sier hun.

Siste nytt

 • Arsenal seiret mot erkerivalen

  Arsenal slo Tottenham 2-0 i dagens kamp mellom rivalene. Shkodran Mustafi og Alexis Sánchez scoret målene. Det er uhyre tett mellom de beste lagene bak Manchester City for øyeblikket.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Lorentzen 3 hundredeler unna pallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen var bare 17 hundredeler bak Ronald Mulder, men siden det er så jevnt i toppen, holder 34,79 «bare» til 6.-plass. Daichi Yamanaka tar 2.-plassen med 34,65, mens Hein Otterspeer sikrer en pallplass med 34,76. Lorentzen var åpenbart preget av å ha gått 1500 meter i B-gruppen tidligere lørdag.

  Håvard Lorentzen
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Rød med brudd i hånden

  Magnus Abelvik Rød står i fare for å miste håndball-EM i Kroatia i januar etter å gjennomgått en operasjon for et brudd i hånden. 20-åringen er ute i åtte uker.

  Firenasjonersturnering i håndball for menn
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 1500 m kvinner
NM kombinert: 5 km langrenn
NM kombinert: 5 km langrenn
Cupfinale: Før cupfinalen for kvinner
Cupfinale kvinner: Oppkjøring
Cupfinale kvinner: Avaldsnes - Vålerenga
V-cup skøyter: 1500 m menn
Cupfinale: Avaldsnes - Vålerenga