Sverige rasende etter tysk måljubel: – Mangel på respekt

Rett etter kampslutt mellom Sverige og Tyskland kokte det over på sidelinjen. Svenskene lot seg provosere av tyskernes jubel etter overtidsmålet.

SINNE: Den tyske og svenske benken måtte skilles fra hverandre av dommeren etter kampen.

– Det er veldig stygt. Det er greit at de scorer mål, men man løper ikke over til motstanderbenken. Det viser en mangel på respekt, sier Emil Forsberg i kampintervjuet med FIFA.

For da Toni Kroos ga Tyskland seieren nesten fem minutter på overtid mot Sverige, skal personer fra den tyske benken ha løpt over til Sveriges benk og gestikulert og jublet. TV-bildene viser at både Sveriges trener, Janne Andersson, og flere av spillerne bli kraftig provosert.

– På sluttsignalet kommer noen tyske ledere springende og agerer usportslig. De håner og viser oss tegn. Sånn bør man ikke gjøre, og da blir jeg forbannet, forteller landslagssjefen til TV4 ifølge Expressen.

– Jeg skrek: «Respekt. Hva er det for slags jævla respekt». Man håner da ingen på den måten, legger han til.

SOCCER-WORLDCUP-GER-SWE/

HETT: Sveriges landslagssjef, og flere av spillerne, ble provosert etter motstanderbenkens jubel etter overtidsmålet.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Etter et par minutter roet gemyttene seg. Da gikk Andersson ut på banen og takket Tysklands trener, Joachim Löw, for kampen. Til svensk media understreket Andersson at Löw ikke var involvert i hendelsen.

– Jeg tok ham i hånda og gratulerte. Han behøver ikke beklage at andre oppfører seg dårlig, understreker Andersson.

Sven Göran Eriksson kommenterte også hendelsen i TV2 sitt studio etter kampslutt.

– Janne er vanligvis helt rolig, men her er han sint. Når du taper fem minutter på overtid, så skal det ikke så mye til for å tenne, mener den svenske trenerprofilen.

Så ingenting

Den tyske-treneren Joachim Löw virket overrasket da han kommenterte hendelsen på pressekonferanse etter kampen.

– Hvem gjorde noe, gjorde jeg noe? Vel, jeg så ingenting etter kampen, jeg konsentrerte meg om andre ting. Vi jubla og klemte hverandre etter kampen. Men jeg så ingen som gestikulerte aggressivt mot den svenske sidelinjen, sa Löw.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

 • Slik stiller Norge mot Slovenia

  Norges lagoppstilling til nasjonsligakampen mot Slovenia er klar. Slik er laget (4-4-2): Rune Jarstein - Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Sigurd Rosted, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Sælnes, Moi Elyounoussi - Ola Kamara, Tarik Elyounoussi.

  Landslagstrening Ullevaal
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Stjernen vraket til lagkonkurransen

  Landslagstrener for hopperne, Alexander Stöckl, forteller til NRK at Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Fannemel skal representere Norge i lagkonkurransen lørdag. Dermed vrakes Andreas Stjernen.

  Verdenscup skiflyging Planica
  Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal