Hopp til innhold

Svensk stjernespiller ble smittet på restaurant - får kjeft av landslagssjefen

Tirsdag ble det kjent at en av Sveriges viktigste spillere, Dejan Kulusevski, testet positivt for koronaviruset. Det som skal være grunnen til at han ble smittet, liker landslagsledelsen dårlig.

 Dejan Kulusevski (L) and Sweden's midfielder Mattias Svanberg

KORONA: Dejan Kulusevski (t.v.) og Mattias Svanberg har begge testet positivt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

I sosiale medier sirkulerer det nemlig en video av Kulusevski på en middag sammen med flere andre mennesker.

Middagen fant sted mens spillerne hadde fri fra landslaget i en perioden mellom 29. mai og 2. juni, og trolig var det der Kulusevski ble smittet.

Landslagstrener Janne Andersson fortalte under onsdagens pressekonferanse at Kulusevski trodde at han var bedt i en enkel middag og at han ble overrasket da det viste seg at det var snakk om en mindre tilstelning der.

Men selv om det på det tidspunktet var mindre enn to uker til EM-start, valgte altså Juventus-proffen å bli værende i selskapet.

– Jeg synes ikke at det var en bra beslutning. Dejan angrer at han gikk på middagen, sa Andersson på pressekonferansen.

Redde for mer smitte

Den positive testen har skapt bekymring i det svenske landslaget. Også Mattias Svanberg (Bologna) testet positivt på koronaviruset tirsdag.

Juventus-spilleren er nå uaktuell iallfall til den første EM-kampen, men han vil ikke bli erstattet i troppen.

– Det er ekstremt uheldig, sier landslagssjef Janne Andersson, ifølge Expressen.

Det var Kulusevski som testet positivt først av spillerne, og håpet var at ingen av de andre spillerne var blitt smittet. Men ikke lenge etter kom beskjeden om at også Svanberg hadde testet positivt.

 Janne Andersson

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson er bekymret.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Det skaper litt bekymring. Samtidig håndterer vi det slik vi skal, og jeg er trygg på legene våre, sier Andersson.

Italia-proffene er nå isolert, og Sveriges EM-tropp har varslet at de strammer inn smittevernrutinene. Det går fram av en melding på Sveriges fotballforbunds nettsted etter et krisemøte i støtteapparatet tirsdag kveld.

De nye tiltakene innebærer blant annet at alle felles aktiviteter er avlyst. Det blir også daglige hurtigtester av spillerne.

Reiser i felles buss skal også reduseres. Alle møter kommer til å skje i mindre grupper og i de største lokaler man har tilgjengelig, opplyser fotballforbundet.

Spania-troppen også rammet

På toppen av det hele er den spanske EM-troppen rammet av korona. Mandag skal Spania og Sverige møtes i Sevilla i lagenes første gruppekamp.

Hele troppen ble satt i karantene etter at Barcelona-spilleren Sergio Busquets søndag avga positiv koronaprøve. Dermed måtte U21-landslaget hentes inn for å spille det som skulle være lagets EM-generalprøve mot Litauen tirsdag.

Tirsdag kveld ble det kjent at også Leeds-spilleren Diego Llorente hadde testet positivt. Det melder spanske medier, deriblant Marca og El Pais.

Landslagssjef Luis Enrique har kalt inn mulige erstattere som kan rykke inn dersom smitteutbruddet brer seg i laget.

Likevel var det håp om at Busquets var et enkeltstående tilfelle – inntil Llorentes positive prøve altså ble kjent tirsdag.

Sergio Busquets

Barcelona-spilleren Sergio Busquets testet positivt.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

– Følger dem ekstra nøye

Spillere i den spanske troppen som har vært i nærkontakt med Busquets er blitt isolert, men det samme ble ikke gjort hos svenskene.

– Vi har identifisert dem som har vært nærmest ham, som har sittet og spist med ham eller vært nær ham i bussen. Ingen av dem har symptomer. De ble testet i dag, og vi får svar på testene ganske snart. Om de er blitt smittet så skjedde det trolig i går, og da vil det gi positivt utslag senere i uken, fortalte landslagslege Anders Valentin under en pressekonferanse.

Han sa at det dreier seg om fire spillere, men ville ikke nevne navn.

– Vi følger dem ekstra nøye og kommer til å teste dem igjen om tre dager. Om de skulle ha blitt smittet, vil det uansett ikke vises før om noen dager, og de kan heller ikke smitte videre før om noen dager, sa han.

Les også: EM-spissen si snodige fortid: Jobba som badevakt og vart vraka i Viking

Siste nytt

 • EM-vinner Álvaro Morata forlater Atlético Madrid – har signert for Milan

  Spanske Álvaro Morata (31) fortsetter en lang og innholdsrik fotballkarriere i Milan. Veteranen var kaptein på det spanske laget som tok EM-gull.

  Milan opplyser om overgangen i egne mediekanaler. Spanjolen har signert en fireårsavtale.

  Morata har vært på en rundreise av de sjeldne i løpet av karrieren. I 2014 ble spissen hentet fra Real Madrid til Juventus, men allerede to år senere ble han kjøpt tilbake til den spanske hovedstaden.

  Der var han i ett år før Chelsea sikret seg Moratas tjenester sommeren 2017. Spanjolen ble imidlertid aldri noen suksess på Stamford Bridge, og halvannet år etter overgangen til London ble han lånt ut til Atlético Madrid. Sistnevnte sikret seg spissen på permanent basis halvannet år senere.

  Det tok imidlertid ikke lang tid før Juventus sikret seg Morata på en to år lang låneavtale. Den ble avsluttet sommeren 2022, og Morata har tilbrakt de siste to sesongene i Atlético Madrid.

  Morata var kaptein på det spanske laget som nylig tok EM-gull for fjerde gang.

  (NTB)

  Celebrations for Spanish football team victory at EURO 2024
  Foto: OSCAR DEL POZO / AFP
 • Everton-salg kollapset: – Vil ikke gå videre med et oppkjøp

  Det ble ingen oppkjøp av majoriteten av aksjene i Everton for det amerikanske selskapet Friedkin Group.

  Det bekrefter Everton i en pressemelding. Klubben bekreftet i juni at de var i samtaler med Friedkin Group om å selge majoriteten av aksjene, men de er nå over.

  «Etter en periode med forhandlinger mellom Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group om et potensielt salg av en majoritetsandel i Everton er det nå avsluttet, og The Friedkin Group vil ikke gå videre med et oppkjøp av klubben», heter det i meldingen.

  Det er iranske Farhad Moshiri som for øyeblikket eier Premier League-klubben, men han har de siste årene ønsket å kvitte seg med aksjene. Selskapet 777 Partners var lenge aktuell som ny eier, men også den avtalen kollapset.

  «Både Blue Heaven Holdings og The Friedkin Group inngikk forhandlingene i god tro om å undersøke om et salg kunne avtales. Disse diskusjonene er avsluttet. Partene er enige om at det er i begges interesse for Everton å utforske alternative løsninger», heter det videre i fredagens pressemelding. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Kreuzriegler ferdig i Vålerenga – solgt til Østerrike

  Midtstopper Martin Kreuzriegler (30) takker for seg i Vålerenga og flytter hjem til Østerrike.

  Det skriver Vålerenga på sine hjemmesider. Oslo-klubben har solgt stopperen til Grazer i hjembyen hans.

  – Starten på karrieren min i Vålerenga var ikke som noen av oss håpet, men siden i vinter og den nye sesongen har ting endret seg veldig. Både for meg og resten av klubben. Jeg reiser på et bra sted, de siste seks månedene har vært fantastiske, sa østerrikeren.

  Kreuzriegler gjorde i august 2023 overgang fra polske Widzew Lodz til Vålerenga, hvor han slet med spilletid forrige sesong. I år har han imidlertid etablert seg i Geir Bakkes backrekke.

  – Jeg har møtt utrolig mange fine folk i Vålerenga og fått mange nye venner, og det gjør at det naturligvis er vanskelig å dra. Men når muligheten for å spille i Grazer kom, kunne jeg ikke takke nei. Det er en klubb jeg alltid har ønsket å komme til, nært familien, sa Kreuzriegler.

  Vålerenga får likevel ikke problemer på stopperplass. Torsdag avslørte Oslo-klubben at de hadde kjøpt midtstopper Sebastian Jarl fra Kristiansund.

  (NTB)

  189MF_AK3PA
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal