Svensk stjernespiller ble smittet på restaurant - får kjeft av landslagssjefen

Tirsdag ble det kjent at en av Sveriges viktigste spillere, Dejan Kulusevski, testet positivt for koronaviruset. Det som skal være grunnen til at han ble smittet, liker landslagsledelsen dårlig.

 Dejan Kulusevski (L) and Sweden's midfielder Mattias Svanberg

KORONA: Dejan Kulusevski (t.v.) og Mattias Svanberg har begge testet positivt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

I sosiale medier sirkulerer det nemlig en video av Kulusevski på en middag sammen med flere andre mennesker.

Middagen fant sted mens spillerne hadde fri fra landslaget i en perioden mellom 29. mai og 2. juni, og trolig var det der Kulusevski ble smittet.

Landslagstrener Janne Andersson fortalte under onsdagens pressekonferanse at Kulusevski trodde at han var bedt i en enkel middag og at han ble overrasket da det viste seg at det var snakk om en mindre tilstelning der.

Men selv om det på det tidspunktet var mindre enn to uker til EM-start, valgte altså Juventus-proffen å bli værende i selskapet.

– Jeg synes ikke at det var en bra beslutning. Dejan angrer at han gikk på middagen, sa Andersson på pressekonferansen.

Redde for mer smitte

Den positive testen har skapt bekymring i det svenske landslaget. Også Mattias Svanberg (Bologna) testet positivt på koronaviruset tirsdag.

Juventus-spilleren er nå uaktuell iallfall til den første EM-kampen, men han vil ikke bli erstattet i troppen.

– Det er ekstremt uheldig, sier landslagssjef Janne Andersson, ifølge Expressen.

Det var Kulusevski som testet positivt først av spillerne, og håpet var at ingen av de andre spillerne var blitt smittet. Men ikke lenge etter kom beskjeden om at også Svanberg hadde testet positivt.

 Janne Andersson

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson er bekymret.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Det skaper litt bekymring. Samtidig håndterer vi det slik vi skal, og jeg er trygg på legene våre, sier Andersson.

Italia-proffene er nå isolert, og Sveriges EM-tropp har varslet at de strammer inn smittevernrutinene. Det går fram av en melding på Sveriges fotballforbunds nettsted etter et krisemøte i støtteapparatet tirsdag kveld.

De nye tiltakene innebærer blant annet at alle felles aktiviteter er avlyst. Det blir også daglige hurtigtester av spillerne.

Reiser i felles buss skal også reduseres. Alle møter kommer til å skje i mindre grupper og i de største lokaler man har tilgjengelig, opplyser fotballforbundet.

Spania-troppen også rammet

På toppen av det hele er den spanske EM-troppen rammet av korona. Mandag skal Spania og Sverige møtes i Sevilla i lagenes første gruppekamp.

Hele troppen ble satt i karantene etter at Barcelona-spilleren Sergio Busquets søndag avga positiv koronaprøve. Dermed måtte U21-landslaget hentes inn for å spille det som skulle være lagets EM-generalprøve mot Litauen tirsdag.

Tirsdag kveld ble det kjent at også Leeds-spilleren Diego Llorente hadde testet positivt. Det melder spanske medier, deriblant Marca og El Pais.

Landslagssjef Luis Enrique har kalt inn mulige erstattere som kan rykke inn dersom smitteutbruddet brer seg i laget.

Likevel var det håp om at Busquets var et enkeltstående tilfelle – inntil Llorentes positive prøve altså ble kjent tirsdag.

Sergio Busquets

Barcelona-spilleren Sergio Busquets testet positivt.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

– Følger dem ekstra nøye

Spillere i den spanske troppen som har vært i nærkontakt med Busquets er blitt isolert, men det samme ble ikke gjort hos svenskene.

– Vi har identifisert dem som har vært nærmest ham, som har sittet og spist med ham eller vært nær ham i bussen. Ingen av dem har symptomer. De ble testet i dag, og vi får svar på testene ganske snart. Om de er blitt smittet så skjedde det trolig i går, og da vil det gi positivt utslag senere i uken, fortalte landslagslege Anders Valentin under en pressekonferanse.

Han sa at det dreier seg om fire spillere, men ville ikke nevne navn.

– Vi følger dem ekstra nøye og kommer til å teste dem igjen om tre dager. Om de skulle ha blitt smittet, vil det uansett ikke vises før om noen dager, og de kan heller ikke smitte videre før om noen dager, sa han.

Les også: EM-spissen si snodige fortid: Jobba som badevakt og vart vraka i Viking

Siste nytt

 • Uefa svarer på kritikken

  Det siste døgnet har Uefa fått mye kritikk for å avslå bruken regnbuefarger på Allianz Arena i München. Nå svarer de på kritikken.

  – Noen har tolket det slik at Uefas beslutning om å avslå Münchens forespørsel om å opplyse arenaen i regnbuefarger er politisk. Men på den andre siden, så var forespørselen i seg selv politisk, og den var koblet til Ungarns fotballandslags tilstedeværelse på kveldens kamp i Tyskland, skriver Uefa på Twitter.

  De understreker at de støtter bruken av regnbuefarger.

  – For Uefa, så er ikke regnbuen et politisk symbol, men et tegn på støtte til mer likeverd og inkludering i samfunnet, skriver organiasjonen.

  I Twitter-meldingen bruker de et bilde av Uefa-logoen med regnbuefarger. Det er også Uefas nye profilbilde.

  Hungary Orban's Message
  Foto: Tobias Hase / AP
 • Nytt smittetilfelle i OL-tropp

  Et nytt medlem i den ugandiske OL-delegasjonen til Tokyo har testet positivt for korona, opplyser en tjenestemann i byen Izumisano der laget er bosatt.

  Den ikke navngitte kilden opplyser om smittetilfellet til nyhetsbyrået AFP. Det er i så fall det andre tilfellet i den ugandiske delegasjonen.

  Etter ankomst på Narita-flyplassen i Tokyo testet den første personen i det ugandiske laget positivt og ble værende igjen i hovedstaden, mens resten reiste videre med buss til byen Izumisano for å trene.

  OL-laget består av utøvere som skal delta i boksing, vektløfting og svømming.

  Uganda OL
  Foto: Sadayuki Goto / AP
 • – Messi nær ny avtale med Barca

  Lionel Messi skal nærme seg en kontrakt på to nye sesonger med Barcelona. Ifølge den spanske radiokanalen Cope har Messi gitt klubben et ja.

  Det gjenstår bare en uke av Messis kontrakt, som går ut 30. juni, men ifølge Cope skal argentineren ha fortalt Barcelona at han kommer til å godta en kontraktsforlengelse på to år.

  Den spanske radiokanalen hevder at avtalen kan bli annonsert allerede torsdag, når argentineren fyller 34 år. (NTB)

  Lionel Messi
  Foto: Lluis Gene / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal