Hopp til innhold

Svensk stjernespiller ble smittet på restaurant - får kjeft av landslagssjefen

Tirsdag ble det kjent at en av Sveriges viktigste spillere, Dejan Kulusevski, testet positivt for koronaviruset. Det som skal være grunnen til at han ble smittet, liker landslagsledelsen dårlig.

 Dejan Kulusevski (L) and Sweden's midfielder Mattias Svanberg

KORONA: Dejan Kulusevski (t.v.) og Mattias Svanberg har begge testet positivt.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

I sosiale medier sirkulerer det nemlig en video av Kulusevski på en middag sammen med flere andre mennesker.

Middagen fant sted mens spillerne hadde fri fra landslaget i en perioden mellom 29. mai og 2. juni, og trolig var det der Kulusevski ble smittet.

Landslagstrener Janne Andersson fortalte under onsdagens pressekonferanse at Kulusevski trodde at han var bedt i en enkel middag og at han ble overrasket da det viste seg at det var snakk om en mindre tilstelning der.

Men selv om det på det tidspunktet var mindre enn to uker til EM-start, valgte altså Juventus-proffen å bli værende i selskapet.

– Jeg synes ikke at det var en bra beslutning. Dejan angrer at han gikk på middagen, sa Andersson på pressekonferansen.

Redde for mer smitte

Den positive testen har skapt bekymring i det svenske landslaget. Også Mattias Svanberg (Bologna) testet positivt på koronaviruset tirsdag.

Juventus-spilleren er nå uaktuell iallfall til den første EM-kampen, men han vil ikke bli erstattet i troppen.

– Det er ekstremt uheldig, sier landslagssjef Janne Andersson, ifølge Expressen.

Det var Kulusevski som testet positivt først av spillerne, og håpet var at ingen av de andre spillerne var blitt smittet. Men ikke lenge etter kom beskjeden om at også Svanberg hadde testet positivt.

 Janne Andersson

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson er bekymret.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

– Det skaper litt bekymring. Samtidig håndterer vi det slik vi skal, og jeg er trygg på legene våre, sier Andersson.

Italia-proffene er nå isolert, og Sveriges EM-tropp har varslet at de strammer inn smittevernrutinene. Det går fram av en melding på Sveriges fotballforbunds nettsted etter et krisemøte i støtteapparatet tirsdag kveld.

De nye tiltakene innebærer blant annet at alle felles aktiviteter er avlyst. Det blir også daglige hurtigtester av spillerne.

Reiser i felles buss skal også reduseres. Alle møter kommer til å skje i mindre grupper og i de største lokaler man har tilgjengelig, opplyser fotballforbundet.

Spania-troppen også rammet

På toppen av det hele er den spanske EM-troppen rammet av korona. Mandag skal Spania og Sverige møtes i Sevilla i lagenes første gruppekamp.

Hele troppen ble satt i karantene etter at Barcelona-spilleren Sergio Busquets søndag avga positiv koronaprøve. Dermed måtte U21-landslaget hentes inn for å spille det som skulle være lagets EM-generalprøve mot Litauen tirsdag.

Tirsdag kveld ble det kjent at også Leeds-spilleren Diego Llorente hadde testet positivt. Det melder spanske medier, deriblant Marca og El Pais.

Landslagssjef Luis Enrique har kalt inn mulige erstattere som kan rykke inn dersom smitteutbruddet brer seg i laget.

Likevel var det håp om at Busquets var et enkeltstående tilfelle – inntil Llorentes positive prøve altså ble kjent tirsdag.

Sergio Busquets

Barcelona-spilleren Sergio Busquets testet positivt.

Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

– Følger dem ekstra nøye

Spillere i den spanske troppen som har vært i nærkontakt med Busquets er blitt isolert, men det samme ble ikke gjort hos svenskene.

– Vi har identifisert dem som har vært nærmest ham, som har sittet og spist med ham eller vært nær ham i bussen. Ingen av dem har symptomer. De ble testet i dag, og vi får svar på testene ganske snart. Om de er blitt smittet så skjedde det trolig i går, og da vil det gi positivt utslag senere i uken, fortalte landslagslege Anders Valentin under en pressekonferanse.

Han sa at det dreier seg om fire spillere, men ville ikke nevne navn.

– Vi følger dem ekstra nøye og kommer til å teste dem igjen om tre dager. Om de skulle ha blitt smittet, vil det uansett ikke vises før om noen dager, og de kan heller ikke smitte videre før om noen dager, sa han.

Les også: EM-spissen si snodige fortid: Jobba som badevakt og vart vraka i Viking

Siste nytt

 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Doble gruppevinnere i sandvolleyball

  Norges ferske verdensmestere i sandvolleyball Anders Mol og Christian Sørum ble gruppevinnere i verdensturneringen i Gstaad etter at de vant dagens to kamper.

  De fikk litt trøbbel mot de spanske veteranene Herrera og Gavira og taper 2. sett, men Norge vant det tredje settet og er dermed klare for åttedelsfinalen.

  Også Hendrik Mol og Mathias Berntsen er klare for åttedelsfinale etter to sterke seiere i dag. Først mot Italia og i dagens siste kamp møtte de Estland. Etter 1-1 i sett vant den norske duoen det tredje og avgjørende settet og også de ble gruppevinnere.

  Italy Beach Volleyball World Championships
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Norge valgte å ikke inspisere banen før åpningskampen

  Det norske landslaget bestemte seg for å trene på treningsfeltet til Brighton istedenfor å ta den siste treninga på St. Marys stadion hvor kampen mot Nord-Irland spilles.

  De hadde allikevel muligheten til å komme seg ut på gressmatta og gå rundt på arenaen, men den muligheten har de også valgt å ikke bruke.

  – Flertallet kjente ikke at vi ikke trengte å se banen. Flere hadde behov for behandling, det ble en lengre reise, og dårligere tid. De som ville være her har dratt hit, men det var ikke mange, sier Sjøgren.

  Han mener behovet for å føle stadion og anlegget er mindre nå enn før.

  – Mange av de vi har er vant med å spille på store arenaer. Derfor er det Ikke like viktig nå som det var i 2017 eller enda tidligere for den saks skyld.

  Landslagskaptein Maren Mjelde følte heller ikke noe kall på å inspisere banen.

  – For meg er det ett fett egentlig. Vi har alle forskjellige behov, og hadde tidsplanen sett annerledes ut hadde kanskje flere valgt å dra hit, sier Mjelde.

  Norge åpner EM mot Nord-Irland i morgen. Kampen begynner kl. 21.00.

  Martin Sjögren
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste